Pokúša sa mi niekto hacknúť môj účet?

romcici17
8. jan 2023

Baby ahojte pred pár minútami mi prišla takáto správa. Vôbec neviem či sa jedná o phishing aj keď si myslím že áno...
Skontrolovala som aj maily od instagramu,nič v mailovej schránke nemám. Dostal už niekto niekedy túto správu?
To heslo som za žiadnych okolností nemenila. Len sa chcem poradiť o koho/čo sa jedná...

sonnenshein
8. jan 2023

Vymazat, neklikat. Priamo cez aplikaciu si zmen heslo.

bebemonika
8. jan 2023

@romcici17 aj mne prišla táto sms, určite neklikajte.

januska12323
8. jan 2023

Načo klikáš na link keď odosielateľa nepoznáš?

hiro
8. jan 2023

ig.me je redirect pre Instagram linky. Z toho co vidim niekto ako keby poziadal o reset tvojho hesla a presmerovalo ta na vytvorenie noveho. Vsetky tie linky su bezpecne. Mne z toho vychadza ze ten utocnik vie tvoj mail ci tel.cislo. Ale nejako nevidim moznost ako by sa dostal k tvojmu novemu heslu (kebyze tam to nove heslo vyplnis). Nevidno vsetky presmerovania (tu dolu su popisane priklady) - ale ak to islo cez nejake vlakno, mozno je to len test aka si ochotna klikat na neocakavane linky...
Jedine ako by niekto ovladol tvoj ucet je ze by si mu tuto linku preposlala (ako teraz nam :D ) a on by si tuto linku otvoril (ak to uz tu niekto nespravil 🙂 ) a zmenil tvoje heslo na jeho - a s tym by sa prihlasil do tvojho konta.

Using ig.me Links
ig.me is a shortened URL service operated by Meta that redirects users to a conversation in Instagram. You can use them on your website, email newsletters and more.

Here are some ways you can use ig.me links:

Use ig.me links + QR code on product packaging to allow people to reach out to you for support or get a coupon towards the next purchase.
Use ig.me + QR code on out of home advertising such as billboards, TV ads, physical stores to sign up for loyalty/membership accounts.
Use ig.me links on the Contact Us page on a website to allow people to contact you via messaging instead of relying on calling.
Provide callers an option to message you on Instagram by sending a ig.me link with referral param via SMS.

romcici17
autor
8. jan 2023

tak dávam update účet som si pozabezpečovala pred pár hodinami kadejako,ale aj tak sa mi do neho niekto nakoniec dostal. Už mi prišiel aj mail od instagramu tímu a zmenila som si heslo,podarilo sa mi prihlásiť naspäť.Asi to bude celosvetové,viď stránku instagram down detector + stalo sa to aj mojim priateľom.