Ahojte, poprosím slušnú diskusiu na úvod. Dnes sme šli na túru a oproti nám rodinka, že videli malého medveďa, že sa radcej vracajú. Môj muž nechcel, deti sa báli, mne tiež nebolo všetko jedno a on že ideme ďalej. Čo sa bojíme, medveď neublíži, hádam necestoval zbytočne dve hodiny. Bolo skoro ráno, nikde nikoho. Prešli sme to ale celú túru dusno. Vy by ste pokračovali alebo sa vrátili?
Nejde iba o neho, ale o deti. Neisla by som. No nehadala by som sa. Pekne by som mu povedala, ze mam deti velmi rada na to, aby som ich vystavila nebezpecenstvu. A, ze sa budem tesit az se zivy a zdravi vrati, ale ze my sa vraciame uz teraz.
Určite by som ďalej v túre nepokračovala, on teda, pokiaľ si sám nevie uvedomiť, čo sa môže stať, nech pokračuje ... zažila som dvoch medveďov a teda som nebola schopná urobiť nič, totálne paralyzovaná som zostala ...
Jasne, žeby som sa otočila. V momente ako by mi to niekto povedal, by som chytila paniku a míľovými krokmi šlapala naspäť. Aj keby muž nechcel, išla by som sama aj keď by som sa teda riadne bála. Alebo by som sa pripojila k tej rodine.
Ja s detmi by som sa vratila, on nech si robi co chce
Ja osobne urcite nie. Za deti sme zodpovední my, rodicia. Ked ho stretnes nahodou je ine, ako ked ta niekto vyslovene upozorni, ze sa v okoli pohybuje medved a vy idete aj tak. Deti sa boja, musia sa ale prisposobit rozhodnutii rodicom kt. nieje 2x zodpovedne.....
Zvolila by som alternativu: bud trasu inde, prechadzku, zastavku proste inde.cestou domov napr.
Ja by som sa ho pokúšala prehovoriť aby sme sa vrátili, keby nechcel vrátila by som sa sama s deťmi
Autorka, mimo temu, kde to bolo? Tiez som uz stretla medvedov a casto chodim na tury, tak ma to zaujima.
Podľa toho v akom teréne, v ktorých horách, by som sa rozhodla.
Nestihol by so mnou muz diskutovať, uz by som bola pri aute 🤣🤣🤣 z tej túry by som nic nemala iba stres. My sme tak boli z prace, jesen, prisli sme k hovnu z ktoreho sa este parilo. Cize totalne cerstve. Taku rychlost ako sme dali spat ku chate, uz nikdo neriesil, ze ho bolia nohy 🤣🤣🤣.
Jasné že by som sa vratila
Vrátila by som sa. Túra má byť pekný spoločný čas, načo bola taká túra plná strachu a hustej atmosféry? Ja by som určite nepokračovala v túre, išla by som aj s deťmi preč a mužovi povedala, že nech ide keď chce za každú cenu a že dúfam, že o ňom nebudú hovoriť v televíznych novinách....
ja s detmi by sme sa vratili, rozumny manzel by siel s nami, nerozumny dobrodruh by kludne mohol pokracovat dalej sam 🤷♀️
Ja sa čudujem ze ste sa vôbec na tu túru vybrali. A ak tak tam, kde je kopa turistov. Bohužiaľ, ja som kvôli tým medveďom lesnú turistiku úplne vyskrtla z našich plánov. Inak aj tí čo žijú v okolí lesov sa čudujú, že sa stále nájdu odvážni turisti.
Dobré je sa hlasno rozprávať. Prípadne štrngať kľúčmi. Pokiaľ ide nejaká skupinka medved sa im radšej vyhne. Ale chápem tvoje obavy.
Samozrejme že by som nepokračovala ..
Vrátila by som sa bez debaty
Tak nikto so zdravym rozumom by nepokracoval, zvlast ak su pritomne deti a teda mam zodpovednost aj za ne. Velmi sa tebe cudujem, ze si uprednostnila manzelov zaujem pred bezpecnostou deti. Som zvedava, co by na to povedali zachranari keby sa stalo nestastie...
@bloger suhlasim. Ale chapem aj autorku, ze mala obavu o deti. U nas su medvede doslova vsade, rovno za mestom a nemohli by sme uz vobec do prirody. Casto chodim sama a vtedy sa uz bojim, este nedavno som take pocity nemala :(
Asi by to dopadlo ako u vas. ;D
@la_dolce_vita To je v poriadku. Najlepšie sa pohybovať tam kde je väčší počet ľudí. Hoci to môže byť nepohodlné.
Bola to turistická trasa, cestou späť sme už stretli veľa turistov, niektorí nás cestou tam aj predbehli. Šli so psami. Ako hnevám sa na muža a hlavne na seba, že som sa nevrátila. On je cholerik, začal nám nadávať do poserov, že je normálne že v lese su medvede. Že máme prekonať strach. Ako deti budú v zlom spomínať a ja tiež.
@bloger Ako nahlas sme rozprávali ale celou cestou sme sa otáčali, či tam nie je medveď. Ukludnili sme sa až cestou naspäť, keď bolo všade veľa turistov.
@la_dolce_vita sutovsky vodopád
A to máme ísť ďalší predĺžený víkend do Tatier... popravde ja mám rešpekt pred medveďmi a bojím sa ísť do lesa
@vandica sme už boli ďaleko od auta a bála som sa aj sama ísť naspäť ale veru mohla som sa pripojiť k rodine. Môj muž to úplne zľahčoval, nadával mne aj deťom, že sa bojime a on sa nevráti. On prišiel na túru, tak ideme.
Milujem zvieratá, ale u medveďa by som mala obavy či moje city opatuje. Vzala by som nohy na plecia.
@marcellka32 ja už tak skoro do lesa nepôjdem, tiež sa bojim
@pribinak vlkov? Tak to by bol môj koniec
Schmatla by som decka pod pazuchy a brala nohy na plecia
Pán Odvážny nech si ide kľudne z na Gerlach
Ja som zažila svorku vlkov, skoro som sa posrala od strachu