Pokladníčka nevydáva centovky

27. jún 2022

Ahojte, ako viem, že mnohí už tie 0,01, 0,02 a 0,05 centovky už ani neberú no poslednú dobu si všímam, že jedna predavačka má vydať napríklad 4,37 a vydá mi 4,30. Minule som jej to povedala, že to robí často a ohradila sa, že aj tak sa už budú rušiť. To sa už viac ľudí z dediny nad tým pozastavovalo. Má na to právo? Ja viem, že to nie sú veľké peniaze, ale aj tak...

buberova
27. jún 2022

Jasné že na to nemá právo

zmrzlinka2021
27. jún 2022

Treba stat pri pokladni a cakat. A ona sa zdohada. A pravdaze byt prijemna a zaroven asertvina

eerikusik
27. jún 2022

No napríklad v delia potravinách to robili pred 2-3 rokmi,že nemajú drobné 🤣kým im tam niekto nevyčistil žalúdok,tak sa tvárili že pohodička🤦samozrejme že na to právo nemá.

andrea_r016
27. jún 2022

samozrejme, že sa to nemá a riešiť to s vedúcou.....a ak už nevie ako sa zaokrúhľuje tak nech sa to naučí....a ak to robí pri každom zákazníkovi tak za deň si takto môže zarobiť aj 5-10e 🙂

larisa
27. jún 2022

môže zarobiť pár EUR denne. Špekulant je ona. 😲

cukricek4
27. jún 2022

a co ze sa budu rusit. to jej este nedava pravo na to, aby svojvolne niekoho oberala o peniaze, aj ked ide o centy 😠

martinkatinka
27. jún 2022

Este stale ma povinnost ich vydavat. Jedine ze sam zakaznik povie, nech zaokruhli, inak nie...

lejusinka
27. jún 2022

Pokial viem tak centovky sa rusit nebudu este, bude sa len zaokruhlovat cena 🤷🏻‍♀️

ola101
27. jún 2022

ale špekulantka, ako toto by robiť nemala a je jedno, či sa budú tie mince rušiť alebo nie.

bloger
27. jún 2022

Nemá ešte stále sú platné.

zalka
27. jún 2022

Stačí tichý bonz na daňový úrad alebo SOI...prídu spravia kontrolný nákup...a predavačka zarobí až ozelenie akú pokutu dostane.

zuzinka888
27. jún 2022

Ja by som jej nabuduce tie centovky nedala. A dala tu istu odpoved aj s dodatkom, že minule si nechala. Ja osobne centovky nezbieram, ale je ho moje rozhodnutie, ze ich tam necham. Zalezi od predavacky. Na pumpe sa mi stalo, ze som tankla za 50,03€ a ona mi ich zo 100 stiala.Tejto nenechavam odvtedy ani cent.

tosomja
27. jún 2022

Tak jej nabudúce povedz, že namiesto výdavku 3,47 nech vydá 3,50. A až potom zistí, že to nie sú len centy pri toľkých zákazníkoch 😉

11mirka22
27. jún 2022

Od 1.7.sa budú hotovostné platby zaokrúhľovať na 5 centov. Ale 1,2, centove mince zostávajú naďalej v platnosti, môžu vám ich vydať a môžte nimi naďalej aj platiť...

asia83
27. jún 2022

A ja vám neverím. Zase rozdúchanie vášní? Vymyslite si lepšiu tému, myslíte, že tu sa ženy s koňom zrazili a budú veriť tomu, že niekde predavačka nevydá 7 centov a riskuje tak svoju prácu?

tykat
27. jún 2022

Tak nabudúce keď budeš platiť 2,57 jej daj 2,50 a povedz, že aj tak sa cenťáky už budú rušiť tak ich nemáš.

lejusinka
27. jún 2022

@asia83 to z mojich skusenosti niekedy tieto dedinske predavacky maju pocit ze su kralmi sveta a aj ine veci vyvadzaju 🤷🏻‍♀️ Mne ked som bola v manzelovej dedine prvy krat v obchode odmietla nablokovat tovar kym jej nepoviem kto som, odkial som, preco som, kde robim 😂😂😂 cize to ze nevydava mi pride celkom normalne este…

eerikusik
27. jún 2022

@asia83 vymyslená téma to podľa mňa nie je,ja osobne som to niekoľkokrát zažila

drimonna
27. jún 2022

Ja takú skúsenosť nemám, tak neviem... 🤷🏽‍♀️

mirage
27. jún 2022

@lejusinka blbost

candii
26. jún 2023

Zaokrúhľuje sa, to je pravda ale keď platíš 4,37 zaokrúhľuje sa nahor čiže by ti mala vydať 4,40 a ak by si platila 4,34 zaokrúhľuje sa nadol. Treba jej asi vytlačiť zo zákona ako to má byť správne