Dobry den prosim vas chcem sa opytat ci mate niekdo skusenost s popolnenim cloveka a ako dalej postupovat ked mu chcete spravit hrob alebo ho dat do kolumbarium naozaj neviem co a ako a prosim vas ktore by bolo vyhodnejsie cenovo a kolko dakujem
Hrobove miesto je lacnejšie, u nás pridelia zadarmo a potom sa platí tuším 10-15€ na 10rokov akože prenájom...lenže tam zas mas naklady na pomnik, co moze byt niekolko tisic.... urnova stena u nas do 300€ a nic viac netreba + len tabulku dat na to vyhotoviť. Treba sa popýtať na danom cintoríne, všade majú podmienky iné...vo vedľajšej obci už "predávajú" aj hrobové miesta na urny do zeme, to je tiež fajn, cca 70x70cm to ma a priestor na 1-4urny...ale tu neviem cenu
@lucia0603 treba si pozrieť cenník na konkrétnom mieste, u nás kolumbárium nie je, a za hrobové miesto sa neplatí. Každý si spraví ako chce, moja teta má manželove pozostatky v urne, a nikdy ho na cintorín nedajú, bude mať miesto na záhrade, urnu môjho krstného sme dali na mojich starých rodičov a dopísali meno, susedia.si dali spraviť taký minihrob kam sa položí urna.
Vsetky informacie Ti poskytne pohrebna sluzba pri vybavovani pohrebu.
Vsade je to inac, aj ceny su rozdielne.
Pohrebna sluzba ti vsetko povie
Ine je to v mestach ine na dedinach ine na zapade se ine na vychode sr
@lucia0603 u nás išla urna do hrobového miesta k ostatným príbuzným. Sever SVK. Ale pohrebná služba a správca cintorína Ti povie aké sú u nich možnosti.
To sj musíš zistiť tam kde chceš urnu uložiť...u nas v urnovej stene aj s doskou stojí 1200€ na 99 rokov...urnove miesto stojí 170€ na 10 rokov a plus si musíš dat urobiť nahrobok.. teraz dával kamoske robiť syn a platil 1200€ za nahrobok
U nás buď klasický hrob alebo do časti cintorína, kde sú len urny a malé hroby. Tie steny u nás nie sú.
mam pocit ze hrobove miesto je lacnejsie, (ak teda nemate dake uz) ako urnova stena, opravte ma, ak sa mylim.