Pohodlné lodičky na vysokom podpätku

27. sep 2022

Ahojte. Prosím, poradili by ste mi, aké topánky na vysokom podpätku radi nosíte? (Značka, eshop) Zvykla som nosiť len príležitostne, pretože som sa cítila v nich zle. Teraz som objednala z netu, boli ako papučky, úplne úžasné, 7cm, ani som nevedela, že mám vysoké topánky. Bohužiaľ som zistila, že to boli tanečné (viem, trapas, semišová podrážka-nevhodné na von)
Poznáte značku, ktorá sa rovnako dobre nosí, a zvládne v nich chôdzu každý? Pripadne aj s viac ako 7cm?
Doma mám pár lacných kúskov (zara a pod.) a z tých prejdem ledva z kúpeľne do spálne.......
Manžel je vysoký, potešil by sa, keby som nosila takéto aj ďalej ako do postele....
Len nechcem vyzerať komicky pri chôdzi. Ďakujem za odporúčania a skúsenosti.

pinkgirl
27. sep 2022

Na tanečnych ti obuvník vie podlepiť podrážku a môžeš ich nosiť vonku. A pozri v obuvach kožené lodičky/topánky značky Hogl, ClaudioDessi, Tamaris.

nikam
27. sep 2022

Tamaris, Tanex. Makke, kozene, siroky podpatok.

srferreira
27. sep 2022

Clarks

ruzasipova
28. sep 2022

Tiez som ti chcela poradit tanecne a potom, ze aha, to si skusila. :D Obuvnik vie na nich dorobit spravnu podrazku.

princeznaaa12345
28. sep 2022

Skús v CCC Lasocki

andreatytler
28. sep 2022

Autorka, Pre mna jedinne skutocne pohodlne su tanecne.
@ruzasipova
@pinkgirl
To s tym dorobenim podrazky na tanecnych topankach mate aj osobne skusenosti, alebo ste len poculi? Lebo ak len nalepia podrazku, tak z boku sa stale dostane voda dnu... to by musel nejako izolovat tu podrazku aj z boku... Cely zivot mam problem najst lodicky co by som mohla nosit a toto prerobenie tanecnych by zda sa konecne mohlo vyriesit moj problem.
Alebo sa po prerabke nosia vylucne len ked neprsi.

zuzka0605
28. sep 2022

dievcata vyriesim vas problem jednoducho..po rokoch skusenosti a nespravnych vyberov.lodicku uz jedine HOGL.drahsie, ale urcite najkomfortnejsie na nosenie.

simca06022011
28. sep 2022

Pozri ecco, to su teda jedine ktoré ja dam na dlhe nosenie... Ale nie su uplne také "lodickovske". Ale zase su riadne odolné, fakt na chodenie von. Inak prezuvam (farebné mam tamaris) ale velmi vysoke opätky neviem ci maju, ale zase nepresuvam sa z miesta na miesto... Cize do kancelarue dobehnem v hocicom a prezujem sa. Priadne vyslovene ked idem niekde, obujem sa v aute 😂 lebo teda doondiala som si par lodiciek na našich chodnickoch, strko cestách 🤷🏻‍♀️

autor
28. sep 2022

@ruzasipova tanečné odporúčam značku botan 😀

autor
28. sep 2022

@zuzka0605 pozerala som presne na tie
A tamaris este

pinkgirl
28. sep 2022

@andreatytler bola som nedávno u obuvníka so svojimi topánkami a bola tam akurát predo mnou ktorá si topánky dávala podlepiť.

autor
28. sep 2022

@andreatytler toto zaujíma aj mna, ale asi len keď neprší a časom sa to podľa mňa bude odlepovať.
Tanečné sú naozaj ako papuče, tak možno len treba nájsť tu správnu značku aj na bežné nosenie.

ruzasipova
28. sep 2022

@andreatytler Len pocula. Tiez roky bojujem s tym, co na nohy. Nenosim sandalky, lebo tanecne tiez nie su najlacnejsie. Ale myslim, ze len podlepi spodok a do dazda nebudu.

ruzasipova
28. sep 2022

Ja tancujem roky a vzdy si kupujem tak, ze to priamo skusam. Na velkych party je aj predajca.

seblicek
28. sep 2022

Podľa mňa to ani nie je nejak o cene. Ja som si kupovala lodičky napríklad v iMode a sú skvelé. Proste mi dobre sadli a aj sa v nich teda pohodlne chodí a neodierajú a pritom ako nejak drahé neboli

katarinaba
28. sep 2022

@seblicek presne, je to o konkretnej lodicke, o konkretnom opatku, tvare.

Ja mam lodiciek plnu skrinu, som doslova maniak. A mam obycajne "semisove" za 7 EUR v akcii z DeeZee a su neskutocne. A to maju 11 cm opatok. A potom mam dalsie od tial, a uz take pohodlne nie su.
Alebo mam aj od Christian Laboutin - a je zname, ze jeho topanky nie su komfortne a ani take byt nemaju. Mam s 12 cm opatkom a nahodou sa mi v nich chodi velmi dobre, co sa neda povedat o kozenych klasickyh lodickach z ccc s 10 cm opatkom.
Ak chces ozaj topanky, ktore ti dobre sadnu, kupuj si ich osobne. Vyskusaj, poprechadzaj sa. Cez net len vtedy, ak budes ochotna kupit a pripadne vratit.

bellovag
28. sep 2022

Lodičky nosím ako pracovnú obuv každý deň a jednoznačne odporúčam HOGL

elysiacik
28. sep 2022

@seblicek ja si tam tiež kupujem občas topánky a zatiaľ v pohode. Ako neviem, môžu byť niektoré značky pohodlnejšie, ale tak je rozdiel, či ich máš ako pracovnú obuv a tak sa ti oplatí do nich investovať, alebo si ich obuješ dva krát za rok

andreatytler
28. sep 2022

Autorka
@ruzasipova
@pinkgirl Dakujem.
Ja mam par tanecnych ste zo svadby. Idem skusit to dorobenie podrazky. Budu aspon na pekne dni.

lenkakravcova
28. sep 2022

@pinkgirl
@zuzka0605
@bellovag
Vy, ktoré odporúčate Hogl, tak kde ste ich kupovali?
Ak z eshopu tak veľkostne sedia v porovnaní s nejakými inými značkami topánok (ak kupujete iné bežné, aj športové značky topánok - tak vyberáte rovnakú veľkosť?). Čítala som, že treba niekedy o pol niekedy o 1 číslo menšie, než tenisky. Je to pravda?

anicka176
28. sep 2022

Aj za mňa Hogl 😊 mam doma ešte jedny talianske kožené Scarpi aj tie boli super

anicka176
28. sep 2022

@lenkakravcova ja som si ich skúšala pred par rokmi v Auparku na poschodí, neviem ci to tam ešte je alebo aj u Baťu mali kedysi a áno nosím 36 - 37 a lodičky boli 35

andreatytler
28. sep 2022

Inac toto nepochopim preco normalne znacky nedokazu vyrobit tak pohodlne topanky ako su tancene. Ak to dokazu pri tanecnych, tak preco nie aj pri beznych topankach. Ja by som kludne dala aj celu vyplatu za dobre topanky ak ich skutocne vyuzijem... kolko penazi uz som dala za topanky a viac stoja v skrini ako su na nohach a pritom si vzdy kupujem tak ze oskusam.
Alebo prco vyrobconia tanecnych topanok nerobia aj nieco na bezne nosenie. Fakt nechapem.

pinkgirl
28. sep 2022

@lenkakravcova bez skúšania by som lodičky nekupovala.

zuzka0605
28. sep 2022

@lenkakravcova ja kupujem cez net, ale ak mas moznost vyskusat je to lepsie najma pri prvej kupe. ja uz svoju velkost viem u tejto znacky, takze idem na istotu. a samozrejme ako aj pri inych znackach lodicku potrebujes vacsinou o cislo mensiu kedze ju obuvas na bosu nohu pripadne silonky.

nikanika97
28. sep 2022

Mne sa dobre nosia lodičky z Reserved-u

bellovag
29. sep 2022

@lenkakravcova Kupujem cez eobuv...nosím 37 a kupujem si veľkosť 37,5....Viem, že mi táto veľkosť sedí, tak kupujem už bez skúšania...

veronikacernickova
29. sep 2022

Ako tu už bolo spomínané, napr značky Tamaris, Hogl. Ja kupujem Tamarisky už dlhé roky a nedám na ne dopustiť. Takisto značka Caprice (rovnaký producent ako Tamaris), najlepšie na začiatok vyskúšať v predajni, ktorá veľkosť sedí. Pri správnej starostlivosti tieto lodičky vydržia dlhé roky.

orta
29. sep 2022

presne tak, lodicky by si pred kupou mala zienka proste vyskusat. niekedy nejde ani o vysku samotneho podpatku, ako o tvar paty