Ahojte , dostala som taký nápad že by som spravila vlastne vyrobené pohľadnice do domova dôchodcov ...predsa len čo je vyrobené z lásky je najkrajšie...veľa dôchodcov nemá nikoho kto by ich navštívil a niečo im dal preto by som to chcela spraviť aspoň niečo...myslíte že by niečo také domov dôchodcov ocenil a prijal ? Ďakujem za odpovede
Podla mna zbytocne. Viac sa mi paci iniciativa kolko lasky sa zmesti do krabice topanok, tam sa davaju veci, ktore aj padnu na uzitok..
@simonasimca23 milé slovo na papieri poteší každého, je jedno kto je odosielateľ. Ak máš chuť, kľudne sprav a posli alebo odnes. O mnohých starkých v DSS sa už zaujima len personál. Keď ich donesieš osobne, personál ti povie komu to adresovat
https://www.vianocnyzazrak.sk skôr toto. A k tomu pohľadnicu, či nejaký odkaz. Niekoho potešia len papuče, či ponožky.
@simonasimca23 toto uz ide viac rokov na FB. Je zapojeních neskutocne množstvo ludi. Dokonca aj z Austrálie, Ameriky.
Aktivita s pohladnicami funguje, takisto láska v krabici od topánok .
Ak chces pomôcť, podporiť hociakou aktivitou seniorov, spýtaj sa v zariadení. Lebo sú vlny záujmu,kedy sponzori nanosia mrte darov a potom útlm aj celé mesiace
@simonasimca23 vianočná posta pre seniorov . Pani to ma super vyriešené. Kazdy dostane ,,svoju" adresu babicky , deduska dostatocne skoro. Skolky, skoly su zapojene
toto uz funguje my na skole piseme s detmi uz niekolko rokov
@kacena4 čiže to nieje blbosť? .. 🙂
@simonasimca23 a ešte mam taktiež jednu otázku nechcem začínať novú diskusiu čiže napíšem to sem ...venujem sa štrikovaniu šálov....myslite si že by bolo pekne ze si vyberiem neviem napríklad 10 dôchodcov a ustrikujem im šály.....a darujem im ich ?
@simonasimca23 aj cez web pohladnice.sk je mozne vytlacit a odosielat
@simonasimca23 takych projektov je vela. My v skole ame sa prihlasili cez pohodovo. Plus je kolko lasky sa zmesti.. plus este ine, kde su konkretne navrhy pre konkr. Ludi
@simonasimca23 aj sal je fajn, no nevies, ci ten sal vyuziju. Ak chces pomoct adresne a darovat nieco, co dany clovek naozaj oceni, odporucam projekt www.vianocnyzazrak.sk.
Kľudne strikuj, je to hrejivý kúsok, darček,ktorý využijú aj keby nešli von, v kresle pri tv,
@tosomja ja mam taku smolu, že "moji seniori" su obsadení, ja tomu nerozumiem už. Keď vyberiem, posielajú emaily na potvrdenie, keď potvrdím, tak ďalší mail, že je obsadené prianie. Pekný projekt, len mne sa nedarí zapojiť. Tak neviem, či radšej ísť do tej krabice, do toho druhého projektu. Hm.
@simonasimca23 inak ozaj, ja som sa zapojila do projektu Vianoce z krabičky, je to obdobne ako Vianočný zázrak, len pre deti. A pozerám, už len pár detí majú na zozname. Ja mám darček pre malú Karinku 🤗
@simonasimca23 nie
@simonasimca23 dlhe roky existuje na Slovensku podobna iniciativa Vianocna posta pre seniorov sa to vola, vies sa zaregistrovat a vybrat si pocet a poslu ti adresy seniorov z domovov, ktore su do tejto akcie zapojene 🙂 najdes ich napr. na FB, ja posielam uz roky
@simonasimca23 urcite by sa šálom potesili. Aj ked vo vasom meste, su aj taky co nikoho nemaju...
@petronela1985 mne sa podarilo. Dokonca som písala, že by som chcela len časť sna splniť, keďže nemám toľko nazvyš a rozdelili to. Je tam veľmi veľa podobných, tak hádam sa podarí niekomu urobiť radosť.
Nie su to síce pohľadnice,ale pozri tuto stranku https://www.kolkolasky.sk/
@petronela1985 To je ako mozne s Vianocnym zazrakom? Tento rok bolo cez 8000 priani, to musela byt fakt nejaka velka nahoda, ze ste si vybrali dvaja ludia splnenie rovnakeho priania.
Nesli ste nahodou podla abecedy? Ze sa stalo, ze ste naraz viaceri klikli hned na prve uvedene prianie. Co som si vsimla, prve sa vzdy vyberu priania na A v poradi podla abecedy, idu ludia najjednoduchsou cestou. 😄
Ja plnim tento rok viacerym ludom a ani u jedneho sa mi nevratila spat odpoved, ze je prianie obsadene.
Odporúčam sa zapojiť do niektorej z už organizovaných inciatív alebo aj priamo oslovte vybrané zariadenie. Na webstránkach bývajú maily alebo telefóny kontaktných pracovníkov. 🙂 A oni Vám už povedia čo áno, alebo nie, pripadne dohodnete detaily k obojstrannej spokojnosti. Je dobré keď o každej iniciatíve sa vie dopredu. Všetko má svoje pravidlá a postupy. Kazde zariadenie ma ine postupy a vsade si personal najlepsie pozna potreby svojho klienta, Nie my ľudia zvonka. Lebo keď sa donesie bez predošlej dohody len tak niečo na vrátnicu alebo sa vyložia veci na schodoch a pravá ruka nevie, čo robí ľavá tak to trochu komplikuje situáciu. 🙂 Prajem krasny predvianocny čas 🙂
@petronela1985 Skuste kliknut na Zamiesat priania a tak vyberte, tymto sposobom sa (podla mna) nestane to, ze bude obsadene. Alebo vyberat podla mesta. 😊
Ja by som sa pri tejto téme chcela spýtať - naozaj je také kvantum dôchodcov, ktorým nemá kto prineist darček? Už dlhšie nad tým rozmýšľam, keď som zachytila iniciatívu Koľko lásky. Veď to,že sú v domove dôchodcov, neznamená, že im nechodia navstevy a neprinesú im darcek...
@sweetdreams1 ja si myslím že tam nejde o to či im niekto donesie alebo nie ale koľko lasky viete zabaliť vy dokrabice 🙂
@kocka2710 no prave ja som ti pozerala tuším pred rokom a vtedy vyslovene pisali, že je to určené pre dôchodcov, ktori by inak darcek nedostali. Tak ma to prekvapilo, že či ich je naozaj také množstvo, resp.kolko ich cca je. Ja si nejako neviem predstaviť, že naozaj nikto v tej rodine nie je, kto by sa aspoň cez tie Vianoce zastavil.
@sweetdreams1 v tejto dobe covidovej sa k nim častokrát návštevy aj keď by chceli ani nedostanú. Pandemické opatrenia, rodina v zahraničí, choroba v rodine, karanténa ...
@simonasimca23 projekt so zasielanim pohladnic uz bezi. Zapajame sa aj s detmi uz niekolko rokov. Zaregistrujes sa na pohodovo.sk. Poslu ti adresy dochodcov a ty im mozes poslat pohladnicu. Pocet zavisi od teba.
@sannussi ja som si vybrala priamo Nitru, tak to sa výber zúžil o dosť. Tak možno je to tým.
@simonasimca23 ...