Pohľad na náboženstvo

5. sep 2022

Dosť často sa stretávam s výrokom,že kresťanstvo hlavne katolicizmus je okultne náboženstvo.. že človek v tých kostoloch uctieva rôzne sochy a podobne..a že porušujú prvé božie prikázanie: Ja som Pán tvoj Boh,nebudeš mať iných bohov ktorym by si sa klanal... že aj ruženec ma okultne znaky...myslíte,že to tak je?

bloger
5. sep 2022

Vôbec to tak nie je. Nerozumejú tomu a zle si to vykladajú. Nemajú záujem hbšie sa tým zaoberať. Totiž sväté písmo treba chápať v celom kontexte. Potom vznikajú zbytočne takéto bludy.

jaskolka
5. sep 2022

Ake okultné znaky sú na ruženci? A ake okultné náboženstvo? Predovšetkým sa neuctieva socha ako taká, alebo obraz, ale osoba, ktorú znázorňuje. Teda Panna Mária, Ježiš, a podobne. Je to kvôli ľahšiemu "spritomneniu" si pre veriacich, nie ze idú uctievať kus dreva ci kameňa 🙈🙈🙈

terka402
5. sep 2022

Sochy sa neuctievajú. Uctievajú sa svätí, ktorých socha znázorňuje a ruženec je akoby pomôcka k modlidbe sv.ruženca,ktorú sa môžeš modliť aj bez neho (ja často na prstoch). Ale je pravda, že sa posväcujú sošky, ružence, obrazy, dokonca šperky s kresťanskou tématikou a dôvod je, aby veriaci používali či nosili tieto veci v posvätnej bázni voči Bohu, Panne Márii či svätým.

cosmic_origin
5. sep 2022

Tento pseudoargument je skoro tak starý ako svet. Doteraz som to počula smerované len na pravoslávnych, že sa klaňajú ikonám svätých, a že je to modloslužobníctvo. Už od začiatku kresťanstva rôzne skupiny veriacich o sebe navzájom hovorili buď toto, alebo, že pijú krv.
Okultné to rozhodne nie je okult znamená skryté/utajené a okultisti sa skôr snažia o hľadanie skrytých, zakázaných vedomostí, než o modlenie sa ruženca a chodenie v nedeľu do kostolu.

isis234
5. sep 2022

Nie, nie je

lenkakravcova
5. sep 2022

Nie, nie je to tak.
Katolicizmus nie je okultizmus.
Okultizmus je uctievanie Satana.
Katolicizmus je iba polyteistický, modloslužobný odklon od monoteizmu Biblie. To je všetko. Ale nie je to okultizmus.

lenkakravcova
5. sep 2022

Tu je pár citácií na zamyslenie sa k tejto problematike

maisynka
6. sep 2022

ano

isis234
6. sep 2022

@lenkakravcova v Koráne je veľa pravdy písané.

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz