Pohánkové mlieko-výroba

miriam108
9. okt 2018

Ahojte, mám otázku. Hľadala som recepty na výrobu pohankoveho mlieka ale nič som nenašla. Má niekto skúsenosti? Môžem ho robiť aj z celých zŕn, alebo musí byť lúpané? Ďakujem

osky
10. okt 2018

@miriam108 samozrejme ze z celych zrn.
Koli vyzivovej hodnote.da sa i z lupanej.je to jedno.
Pohanku treba namocit-24 hodin a viac,ale drz si to v chladnicke.
Potom si to uz len poriadne rozmixuj.podla chuti scedis a budes pit len "vodu " a usadeninu mozes pouzit inak.alebo si to len zmiesat a budes zo pit tak.ale zalezi kolko pohanky na kolko vody.to uz podla chuti...podla toho aku konzistenciu chces...
A necakaj ze to bude ako mlieka z obchodu😉
Skus dake veganske stranky tam isto najdes

miriam108
autor
10. okt 2018

@osky Ďakujem krásne. Ja to chcem pre dcéru. Má alergiu na kravsku bielkovinu. Ryžové a kokosove vypije v pohode, keď jej doma spravím.

hanah3007
11. okt 2018
Používateľ hanah3007 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hanah3007.

@miriam108 aj môj syn ma alergiu na BKM. Mobla by si mi prosím napísať ako si robila to ryžové a kokosové mlieko?

miriam108
autor
11. okt 2018

@hanah3007 Ahoj, uvarím si šálku ryže, hodím do mixéra a zalejem troma, štyrmi šálkami vody. Pridám lyžičku olivového oleja a štipku soli. Môžeš ho dochutiť vanilkou, škoricou, cukrom. Čo má drobec rád. Ak sa ti bude zdať, že je husté, dolej vody. Kokosove robím presne takto isto, len vodu dávam rovno prevarenu, aby mi.kokos nelietal. Cedím to cez plienku, zvyšný kokos môžeš použiť do koláča, alebo do kaše. Ja ich malej miešam, lebo čisté ryžové moc nemusí. Vyskúšaj, sú iné ako keď kúpiš v obchode. Hlavne tam nemáš plno éčiek. Čítala som si, že kokosove môžeš urobiť aj z čerstvého kokosu, ale to som nikdy neskúšala. Dúfam, že som pomohla. 😉

hanah3007
12. okt 2018
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hanah3007.

@miriam108 ďakujem veľmi krásne ❤️

osky
12. okt 2018

@miriam108
@hanah3007

Dievcata to rastlinne mlieko urobite rovnako uplne z hocicoho.
Ja si doma robim len obcas ale z toho co ma napadne.
Na noc/alebo aj hned rano/ si to namocim do vody a dam to chladnicky/namacam kokos,orechy,ovsenne ci ine vlocky s kadejakymi semienkami,mak,pohanku,pseno,niekedy pridam par fig alebo datli ci hrozienok na osladenie.../
Ked to riadne zmäkne/na dalsie rano/,poriadne to zmixujem.a necham este par hodin luhovat.potom precedim.
Mlieko pijem alebo z neho varim a drt sa da vzdy pouzit do pecenia,varenia,na fasirky-podla toho co v tom bolo.
A este chcem pripomenut,ze najlepsie je robit zo surovych potravin v studenej vode-tak sa udrzi vela cennych latok a vitaminov.

miriam108
autor
12. okt 2018

@osky Wau, super vďaka za inšpiráciu.

hanah3007
12. okt 2018

@osky aj ja veľmi pekne dakujem. Cením si tvoje rady ❤️

osky
12. okt 2018

Vdacne dievcata.