Prosím Vás stala sa mi taka vec ze jedna stránka mala logo ako oficiálna stránka, až v linku som zbadala dnes že stránka je úplne iná iba sa tvári ako oficiálna. Niečo ako keď boli podvody pošty a pod.
Lenže tovar som objednala 2.1. A peniaze si stiahli hneď, aj bez overovacieho kódu banky... platila som objednávku cez platobnú bránu...
Volala som aj do eshopu oficiálneho aby som si overila či naozaj ta objednávka neexistuje, no bohužiaľ nie...
Nestretli ste sa nikto s tým?
Karta sa zablokovala, v banke už platbu zastaviť nevedia...
@liz_lemon čo má banka s nedodaným tovarom?
Mozes v banke poziadat o charge back, co je vratenie penazi, ak obchod neprebehol a platila si kartou. Su na to nejake tlaciva, to sa informuj v tvojej banke.
Toto sa mi stalo v decembri,zavolala som do banky, povedala co sa stalo,,,spisali reklamáciu, chceli odomna komunikáciu a platbu s e-shopom a uz mam peniaze aj vrátené... treba okamžite komunikovať s bankou
@stanulienkat pri platbe kartou si chranena, a banka ti vie peniaze vratit
@stanulienkat s obchodom nič ale s platbou dosť veľa. Podá reklamáciu a vrátia jej sumu za nákup
@janai1 s platbou ma banka spolocne, ale banka podla mna nesupluje dozorny organ, ci jej bol dodany tovar. Podla mna iba vtedy, ak jej bola platba neopravnene stiahnuta. Ale samozrejme odbornik nie som. Ale ak to funguje ako pises, tak super. Nevedela som, ze banka jej moze takto peniaze vratit. Len preco sa mnoho ludi nevie dostat k peniazom, ked su podvedeni pri pokutnych e shopoch?
@stanulienkat ked nie si odbornik, tak ver tomu, co tu pisu, lebo je to tak, kartove spolocnosti poskytuju pri platbe kartou urcitu ochranu pre klientov banka, ziadna SOI ti nevrati peniaze, len banka ti to vie sprostredkovat
@stanulienkat lebo ludia nevedia o tejto moznosti
@liz_lemon aj keď neviem kam tie peniaze išli? Do akého štátu ? Keď to nebola slovenská stránka v tom linku ?
@stanulienkat no ma pravdu
@liz_lemon je to tak čítala som článok aj o tom. Aj iné diskusie už, je to tam písané.
@muchotrafka298 ďakujem, skúsim 🙂
@nairobi to som rada ze to u teba dobre dopadlo. A kedy si na to prišla lebo ja som to platila 2.1. Tak či už nebude aj neskoro. Lebo na infolinke keď som tam volala povedali že platbu pozastaviť ani pod. Nemôžu, že to sa dá do 24 hodín. Lenže iné možnosti mi nepovedali.
Ja som na to prišla behom hodiny, ale mne platba tiež uz odisla a zastaviť sa ju nedalo,no napriek tomu mi banka pomohla.
No ja som toto isté spravila včera. Asi kópia originál stránky. Platba prešla hneď a nie malá a nepýtali ani potvrdenie a PIN. Odišli niekam do Singapuru či kde. Volala som do banky a že oni nemôžu nič spraviť iba reklamáciu ale tam nemali žiaden údaj a písala som tam len odkaz. Všetko vyzeralo ok. Potom mi došlo. Ani mail som im nedala ani číslo len adresu. Neviem čo teraz. Asi nič.
Včera mi prišla info zo shopu lindexsale - tam som naletela, že mi tovar poslali. Poslali aj sledovanie zásielky - je to poslané z Číny, tak uvidím, čo mi prídu za "super" veci. No bola to moja hlúposť.
@frzeiovn pokial ti tovar nepride a platila si kartou, mozes v banke poziadat o chargeback. Ze platba kartou presla a ty nemas tovar. Dolozis v banke komunikaciu s obchodom, pis im, kde su veci a podobne. Momentalne mozes len cakat a dufam, ze si okamzite blokla kartu. Apre vystrahu inym kludne napis aky to bol eshop.
@koniarova Tak, síce číslo sledovania zásielky poslali, dokonca bolo skutočné, no nie moje. Prišla som na to až teraz, keď podľa sledovača slovenskej pošty, mi mal byť balík doručený pred dvoma dňami. Volala som na poštu a dozvedela som sa, že balík bol adresovaný niekomu inému a aj bol doručený. Takže idem požiadať banku o chargeback ako písala muchotrafka298. Len neviem, či už nie je neskoro, pretože nefungujú všetky odkazy na obchod, informácie, ktoré boli v odpovedných mailoch.
@lakotovav mne to isté ukazuje ze doručené, pritom nič mi neprišlo. A tiež tam bolo ze senica a pod. Obvolala som kuriérske spoločnosti a poštu a nikdo také sledovacie cislo ani nemal. V banke povedali že treba aj nejaké dôkazy priložiť tak si idem nachystať komunikáciu s nimi a aj priložím odpovede od spoločnosti kuriérskych a pošty.
No mne včera prišli namiesto topánok okuliare. Tak neviem či aj tak by banka vrátila peniaze 💰
Super nápad, ja som to len obvolávala, poprosím ich o písomné stanovisko. Dajte prosím potom vedieť ako ste dopadli.
@lakotovav jasne dám, budem to na druhý týždeň riešiť. Inak neviete z Číny akou spoločnosťou to malo ísť? Mne to ukazovala china post tak som aj tam písala ale mail sa mi vrátil späť nebol odoslaný.
ved daj v banke reklamaciu, na nedodany tovar, platila si kartou, tak si chranena