Podvodník

9. jún 2022

Predávala som šaty. Ozval sa mi človek s čudnám menom a chcel, aby som mu ich poslala spoločnosťou fedex. Ale oni pýtali odo mňa peniaze. Prišiel mi mail od tej spoločnosti fedex a on chcel nech mu pošlem scren. Poslala som mu ho, aj dala informácie o sebe. čo sa môže stať? Mohol použiť moje údaje a zaregistrovať sa a môže si čokoľvek poobjefdnávať na moje meno. Poradili mi zavolať do spoločnosti fedex a informovať o tom. Ale je to len anglicky. čo robiť? Máte podobnú skúsenosť?

jankulka01
9. jún 2022

Co vsetko si o sebe uviedla? Cislo karty, jej exspiraciu a CVV kod? Ak ano, tak mas problem..

janai1
9. jún 2022

Kto ti to poradil? Fedex s tým nič nemá 😉
Ak si zadala údaje karty tak okamžite zablokuj kartu a modli sa aby si už nemala vybieleny účet...

Ja sa inak čudujem, že na tak otrepanom podvode sa ešte vkuse niekto nachytá...

tara42
9. jún 2022

Áno, bol jeden podvodník na bazosi. Urcite niekoho oklamal a obral o peniaze. Mamina sa nedala, najprv nám to dala prečítať ci to neni podvod. A bol. Chcel tiež poslať nabytok, čo mamina predavala cez kuriéra pošty celé to bolo divne. Treba si dávať na to pozor, upozorňovali na to ľudí uz. Ja by som zavolala do banky a čím skôr ozrejmila situáciu.

autor
9. jún 2022

@jankulka01 to nie. iba meno adresu, email, telefon

laurar1
9. jún 2022

S tymito udajmi zatial velku skodu neurobi. Ale mozes cakat, ze to bude stupnovat, bude ziadat zalohy na poistenie a podobne. Nic mu uz nedavaj, neplat nic, ty predavas, platit ma on. Dalej uz s nim nekomunikuj, nevsimaj si ziadne vyhrazky. Pravdepodobne ti pride mail od fedexu, ze budu vymahat nejake peniaze, nevsimaj si ho.