Podvodníčky na bazároch

simonie8
9. apr 2021

Ahojte dievcata, mate niektora skusenost s podvodnickami na bazaroch? Predala som jednej zene nohavice, vzdy vyzadujem platbu vopred na ucet a po zaslani potvrdenia odoslem balik. Necakam kym peniaze pridu, lebo chapem obe strany - tiez existuju rozne spekulantky ktore si nechaju poslat peniaze na ucet a balicek neodoslu. Robila som to takto xy krat a vzdy bez problemov, vyhovovalo to aj mne ako predavajucej a aj inym babam ako kupujucim. Pred tyzdnom som sa dohodla s jednou dotycnou na rovnakom postupe, poslala mi potvrdenie o platbe ale platbu potom pravdepodobne zrusila lebo ani po tyzdni mi peniaze neprisli. Samozrejme som uz balicek odoslala a poslala jej potvrdenie z posty. Skontaktovala som sa s kupujucou a vraj jej prerusili platbu, uz vtedy sa mi to nezdalo ale ok, moze sa stat. Povedala ze posle peniaze znova, cakala som zase niekolko dni, peniaze neprisli. Napisala som jej nech mi znova posle potvrdenie, vraj jej uz peniaze odisli z uctu ale potvrdenie jej nejde poslat. Od toho momentu som si ista ze svoje peniaze ani nohavice neuvidim. Dnes som sa spojila s bankou a ziadna platba z inej banky neni cakajuca takze peniaze mi neodoslala. Viem odzaciatku ze existuju taketo spekulantky na bazaroch, ale stale ma to prekvapuje. Mate niektora s tym skusenost? Ako ste to riesili? Nejde o velku sumu penazi, bolo to 20€ ale aj to su peniaze a nerada by som prisla aj o ne a aj o nohavice.

antoniatonka
9. apr 2021

@simonie8 a je uz prebrany? ak nie volaj na postu, nech nevydaju

irusa
9. apr 2021

samozrejme..tu sa falšujú aj ústrižky o zaplatení z pošty 😀 ..nikdy neposielaj nič kým nemáš peniaze

kittykat22
9. apr 2021

@simonie8 si moc hodna 🙂 a podvodnici toho zneuzivaju. Podla mna s tebou nie je nic zle - si dobry clovek. Problem je v tej druhej strane. Ale bola by skoda keby si sa nechala okradat, ostala znechutena a smutna, pretoze vychadzas ludom v ustrety. Vzdy zaujemcom napis, ze posielas balik az po pripisani na ucet. Keby na teba niekto skusal, ze mas najskor poslat balik, ze ti poslu potvrdenie ... tak im slusne napis, ze mas zle skusenosti, a odmietni. Keby bol niekto neprijemny mozes napisat, nech si kupia tymto stylom oblecenie z bezneho obchodu, a uz sa s nimi nebav.

liz_lemon
9. apr 2021

ja teda predavam len sem tam, ale bud osobne, alebo az ked mi pridu peniaze na ucet, nejake potvrdenie nie je ziadna zaruka, ze platba aj naozaj odisla

simonie8
autor
9. apr 2021

@antoniatonka ano, uz je prebrany spojila som sa aj s postou :( pani mi stale pise ze volala do banky a ze peniaze mi boli odoslane😂😂 ale neviem o banke v ktorej by trval prevod tyzden, obzvlast ked mi v mojej banke povedia ze ziadna platba mi nebola odoslana.
@kittykat22 no momentalne mam chut ju ist preplieskat do tej dediny do ktorej som to poslala😂 hrozne ma to nahnevalo

kittykat22
9. apr 2021

@simonie8 chapem ta 🙂👍

sissy27
9. apr 2021

@simonie8 zásadne posielam až po pripísaní platby na účet, neexistuje dôvod, prečo by som balík odoslala skôr. Predávam oblečenie, väčšinou nosené, občas nové ak sme nestihli použiť, nie život zachraňujúce lieky alebo orgány na transplantáciu, ktoré musia byť niekde v presnom čase. Takže deň-dva čakania navyše nikoho nezabije. A keby to dotyčná tak súrne potrebuje, tak vie zadať prevod ako urgentnú platbu a peniaze mám na účte do pol hodiny.

0silvia0
9. apr 2021

@simonie8 tak jej napíš, že máš budúci týždeň cestu okolo jej dediny. Keď dovtedy nebudeš mať peniaze na účte, tak sa po peniaze alebo nohavice zastavíš osobne. Ak nebude doma, nech to nechá u susedov. A nezabudni napísať, že sa zastavíš aj s mužom!!! 😂

antoniatonka
9. apr 2021

@simonie8 ved zavolaj este raz na postu a informuj ich ze balik co odovzali je nezaplateny, a pani sa stale vyhovara, aj ci jej chodia baliky casto, mozno keby si dala sem jej nick, hned vieme ktora bije🙂

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
antoniatonka
9. apr 2021

@sandra151 citaj este raz, uz je prebraty, ked sa nehanbi dotycna, preco by jej ona nemohla urobit na poste reklamu?

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
antoniatonka
9. apr 2021

@sandra151 je tiez mozne, ale isto po takejto reklame na poste, by si dvakrat rozmyslela objednavat bez zaplatenia

simca06022011
9. apr 2021

Ja mam eshop, a poviem ti, ze toto sa deje vsade. Davaj si pozor na tie potrvdenia o prevodoch. JEdna vec je potvrdenie o ZADANI prevodu, dalsia je o zrealizovani... to co sa zrealizuje a ona platbu odosle, uz nie je take lahke len tak stornovat a ma s tym spojene poplatky. Ale na druhej strane (neviem ci vsetky banky) moze zadat napr. prevod a nemat dostatok financii a vtedy ta transakcia neprejde.
A co sa mne stalo parkrat, realne som rozmyslala, ze nabehnem na policiu s tym, ze oni si tie potvrdenia upravili, prepisali a zaslali ako keby sa nechumelilo... (prisla som na to nahodou, lebo jeden pan sa pomylil v nejakej ciarke/bodke alebo take nieco - v sume a potom uz sme boli obozretni vsetci poriadne)

simca06022011
9. apr 2021

@antoniatonka a co s tym ma posta? aka reklama? si myslis, ze postarky tam nemaju co robit len riesit nejaky balik.. pre nich je to zasielka ako kazda ina, ani nebudu vediet o aku zenu/zasielku sa jedna.
Skor tu ju treba riadne oznacit.

0silvia0
9. apr 2021

@simca06022011 tak @antoniatonka asi predpokladá, že poštárky sú klebetnice a budú roztrubovať po celej dedine, že dotyčná z dolného konca nezaplatila za tovar. Pochybujem, že by sa im toto chcelo riešiť, rôznych indivíduí tam majú denne na riešenie určite dosť.

simca06022011
9. apr 2021

@0silvia0 hej ja som si o "dedine" precitala az potom, ale aj tak si nemyslim, ze by to tak vypalilo. Iba co pokazi postarke den :D ani dedina uz nie je co byvalo :D

deedol
9. apr 2021

okrem vsetkeho, co tu zaznelo, prosim prosim napis jej aj zle hodnotenie. casto ludia pisu iba dobre, lebo nechcu konflikt, ale takto moze zneuzit aj dalsich ludi - a prave takych, ktorych tym 20€ bude velmi chybat :(

antoniatonka
9. apr 2021

@simca06022011 a co ze ju tu oznacis? urobi si iny profil a ?

ivka21
9. apr 2021

Mne pred par týždňami prijala platbu za šaty a na drzovku si vymazala profil. Jasne mesiac a pol a nič neprišlo ja to idem riešiť nahlásenim priestupku hneď ako sa mi bude dat.

1angelika
9. apr 2021

možno blbá otázka ale číslo účtu bolo správne? ..no podľa toho čo píšeš asi ťa naozaj oklamala :(

boredka
9. apr 2021

Mne sa stalo podobne, urcite to nahlas adminovi - ak to bolo na MK plus jej daj zle hodnotenie nech si aj ini davaju pozor. Ja som bola v opacnej pozicii ja som posielala peniaze a mne nic neprislo. Cez banku som zistila meno a adresu plus banka to riesila ale oni nic nezmohli, a potom som dotycnej napisala ze mam jej presnu adresu a ze ci mam prist osobne? tak mi hned poslala peniaze naspat. No mas poucenie ze fakt neposielat nic kym nemas peniazky. Kedze uz balik bol prevzaty asi vela nezmozes...

janinah
9. apr 2021

Prepáč.ale je to tvoja " hlúposť" že posielaš takým spôsobom.a ďalšie vychytrale sa ti ohlásia.byt tebou tak tu píšem.ze odteraz len po obdržaní platby na účet...ako každý z nás.

moniquer
9. apr 2021

Ja zatiaľ našťastie nemám takú skúsenosť. Odosielam veci vždy až po pripísaní sumy na účet. Výnimku som urobila jedine v skupinke do 2e, keď mi pošlú potvrdenie o zaplatení, ale to mi vždy aj prišli. 20e je dosť, tak by som isto išla k nej domov, pokiaľ nevýjde s pravdou von a dala negatívne hodnotenie v prvom rade.

mariejenka
10. apr 2021

Ked nebyva na druhom konci Slovenska, ja by som veri napisala ze si prídeš po nohavice, ...moj muz tak predaval súčiastky z auta, tiež dobrák, mal v ten deň cestu na poštu,tak zbalil súčiastku a poslal...ale chlapec peniaze uz neposlal...ako co je v dnešnej dobe 100 km?? Muž sadol do auta ,chlapec sa skoro rozplakal ked otvorili dvere jeho rodičia a muz moj (neni nejaký hromotlk,ale silovo cvičí a je stavbár tak ma postavu pevnu,a hruby hlas😂😂povahou je pudlik,ale taky ostrejší) im pozorpraval preco prišiel a odkiaľ...
Postrašiť treba

maker01
3. aug 2021

@simonie8 tiež mám takúto skúsenosť s podvodníčkou Beátou Tobiášovou, ktorá podvodom chcela odo mňa "kúpiť" mobil. Podrobnej som opísal tento prípad, admin príspevok zmazal, lebo vraj môj príspevok obsahuje osobné údaje cudzej osoby. tak neviem ako mám varovať ostatných pred konkrétnou osobou - podvodníkom alebo podvodníčkou, ostatní budú vedieť ak napíšem len iniciálny B.T.? To ma tiež veľmi zaujíma, tak poraďte ostatní, rád sa podelím so skúsenosťami s podvodníkmi - ale konkrétnymi osobami!