Dávajte si pozor pri inzerovaní napriklad bazoš ak sa vam ozve zaujemca zo zahraničia a bude chciet posielať tovar cez Packeta. Neklikajte na linky, nedavajte svoje cislo karty a uz vonkoncom nie CVC. Pekný deň 😉
Číslo na podvodníčku,,Sandru'' ako bonus +49 176 94919717
@jankamorekova iba idiot im poskytne svoje udaje.
Pre pána hádam aj podpriemerne inteligentnemu napadne, ze keď predáva nemá nikde zadávať číslo platobnej karty a už vôbec nie cvc
@klarissa25 tisíce ľudí denne, z ktorých títo podvodníci žijú. Nemôžeme od všetkých očakávať, že sú dostatočne uvedomelí na to, aby sa nenechali podviesť. Takže áno, aj ľudia s nedostatkom znalostí žijú medzi nami a im takýto príspevok môže pomôcť. Niekedy nerozumiem prečo sa pod takéto príspevky ozývajú ľudia, ktorí túto znalosť majú. 🤦♀️
@jankamorekova nastav si aj limit na karte pre internetové platby, aby ak sa stane podvod/chyba nemohli vybrať peniaze z účtu "do dna".
@cocolino234 no neviem teda ale na toto netreba snáď ani "strednú školu ukončenú" aby bolo niekomu jasne ze je to podvod
@jankamorekova samozrejme túto aktuálnu kartu okamžite zablokovať cez internet banking a vyžiadať si novú kartu.
@klarissa25 áno a aj tak okolo nás behá xy ľudí, ktorí nedokončili ani zš, taktiež tu máme mnoho seniorov, ktorí ešte pred mesiacom odsudzovali banky a dnes tam majú účet a prvýkrát predávajú/nakupujú cez internet.
Jednoducho takíto ľudia stále existujú, takže písať hlúposti pod tieto príspevky nemá žiadny zmysel, zmysel má jedine tento príspevok a aj napriek tisíckam týchto upozornení sa stále niekto nechá podviesť. Nemôžeme byť všetci inteligentní, vzdelaní, uvedomelí dokonca mnohým aj ten sedliacky rozum chýba ale ani to neznamená, že sú tí ostatní idioti. Kde môžem pomôžem, kde mám ponížiť iných, tak tam radšej nič nepoviem.
...by ste sa divili kolki ludia boli obabrani a sami dobrovolne odovzdali udaje zo svojich kariet.
@cocolino234 seniori no to ešte pochopím no ti asi nie sú na MK. Tam treba aby ich usmernila ich rodina....tak nemôžeme všetci rozumieť všetkému.. ja nerozumiem tomuto....ale asi máš pravdu nájdu sa takí keby nie neexistovali by tieto podvody
@klarissa25 mám v okolí troch seniorov 70+
Poštová banka, má tam predvolený limit na internetové platby 500€/deň, cez internet kartou má nastavené len dobíjanie kreditu na mobil, telefonicky banka odmietla znížiť limit, iba osobne a seniorka už nechodí z bytu
VÚB, má tam predvolený limit na internetové platby 3000€/deň, nenakupoval cez internet bál sa toho, teraz má nastavený limit na 100€.
SLSP kupuje drobnosti kadekde v čínskych obchodoch, dal sa nachytať na mail od "pošty" zaplatiť 5€ clo. Zobrali mu postupnými nákupmi okolo 300€ ignoroval SMS od banky až pokým banka nezablokovala kartu.
Nechce si dať poradiť, naposledy sa pochválil ako investoval do kryptomien a koľko zarába. Predpokladám že to je fiktívna burza a ak ich bude chcieť ich predať tak to nebude fungovať.
@maranco mňa naposledy SLSP veľmi milo prekvapila, keď mi raz podvečer začali z účtu odchádzať nejaké divné platby. Síce v hodnote 17 centov, ale minútku po sebe ďalšia, potom ďalšia a ešte raz. Zrazu sms od banky, že zablokovali kartu a bude mi poslaná nová. Auromat očividne rýchlo zaregistroval neštandardný postup, klobúk dole, fakt to bolo rýchle. A to som takto nenaletela nikomu, len sme cca 2t predtým boli v Londýne a kartu som používala. Takže dá sa aj takto 💁
Takto vás oberou. Chtěla jsem prodávat na bazaru a ozvali se mi samí podvodníci
https://www.mesec.cz/clanky/takto-vas-oberou-ch...
Mne dneska inak posielam Vám fotky.nepytalo CVc ani číslo karty ale rovno mail a heslo
@klarasamuelko pridaj link akú falošnú stránku ti poslali
Milé rada ale musíš mi povedať kde to najdem
@klarasamuelko prišiel ti akože mail z packety že máš kliknúť niekde a "prevziať" peniaze od kuriéra?
@maranco áno prisiel
@maranco
Packeta sk • skinfo@384.jp
Po kliknutí na ďalšie mi vyšlo okienko lucakova vám vyplatila 120 eu vyzdvihni peniaze,keď klikneš nato vypísalo typ banky vybrala som banku a potom chcelo prihlasovacie údaje do internet banking.a vtedy som to stopla a prisla nato,že niečo nie je ok a písala som synovi,že čo ďalej a hneď povedal,ze nič že nemám to zadávať,lebo ,že tam by mal byť len iban nič ine
Takže niektory ľudia tu píšu, že kto je aký hlúpy,že sa dá nachytať, ale ak to robíte 1x a neviete,že aj takýto podvod je tak sa dajú nachytať lebo sa tešia,že predali tovar
@klarasamuelko potrebujem adresu tej stránky aby som ju nahlásil kde ti napísalo "lucakova vám vyplatila 120 eu" buď podržíš prst na tlačítku ďalšie a dáš skopírovať odkaz, alebo otvoríš tú stránku a skopíruješ adresu v vrchného riadku.
@maranco tak prepošlem to na mail lebo neviem ako sa to kopiruje
@klarasamuelko do osobnej posti pošlite mailovú adresu neviem ako to mam skopírovať tak vám prepošlem celý mail
@klarasamuelko doména bola zaregistrovaná tento piatok v Alžírsku https://www.whois.com/whois/info836.com
už je nahlásená
Dakujem
Dakujem
Ktorý človek dá svoje číslo karty a ešte k tomu CVc ?? 🤦♀️🤦♀️