Zdravim ja viem je to smutne ze sme naleteli ale mám otazku ako sa da este postupovat ak mate byt svoj v prenajme ze ste ho prenajali s tym dobrym umyslom ze niekomu pomozete a on vas oklame a este ked sa odstahuje vam vykradne byt. A náš štát s tým nechce mat nic spolocne ako keby. Moze sa to tahat aj Rok tak ak je tu niekto taky a moze poradit poradte ci ist na sud s tysm aleb to dat do telky alebo ako ? Lebo ja uz neviem ukradne niketo len banan a ide sediet v superrychlom konani a tu vam ukradne z vasho bytu majetok a bude sa to tahat X rokov!!!!!! Tak kde to potom zijeme ci uz aj za spravodlivost treba len a len platit?
@pribinak som rada, že nie som sama, ktorej to prišlo divne napísané...
@tarisa2 ak sa jedná o krádež, treba to ohlásiť na polícii. Ale úprimne, fakt si to nejak zvláštne a nekonkretne popísala (asi to bude tými rečníckymi otázkami), že nie je veľmi rozumieť o čo ide. Treba písať stručne, jasne, vecne. Napríklad: prenajali sme byt na 3 mesiace, nájomníci zobrali so sebou aj náš televízor, ktorý bol súčasťou bytu. Nechcú ho vrátiť.
Ide o to, či ste mali spísanú nájomnú zmluvu, kde bolo explicitne popísané, čo je súčasťou bytu, ktorý sa prenajíma. Tak je to zvykom v zahraničí, dokonca je súčasťou zmluvy aj popis a fotodokumentacia vybavenia a prípadných závad (napr prasknutá dlaždica, škrabanec na dverách, opadnutá omietka atď). Túto prílohu podpisujú aj majiteľ aj nájomník. Tebe to už zrejme nepomôže, ale možno niekomu inému, kto chce byt prenajať a chce vedieť, na čo si má dať pozor.
Ano viem že nezrozumitelne som to napísala nechcela som to uplne do podrobna. Mne sa jedná o to či vlastne niečo s tým sa dá robit alebo neda , My sme mali všetko aj na policii je to dane ale stale sa vyhyba ja uz neviem ako inak vam to mam sem napisat proste bol v prenajme od aprila 2014 ale neplatila tak sme jej k 31.10.2014 dali vypoved . A ked odisla odisli s nou aj veci co boli uvedene v zmluve ale aj na protokole co v byte ostavalo. Ja len by som chcela vediet ci je tu taka dobra dusa ktora by mi vedela poradit ci sa mi oplati tahat po sudoch alebo staci jej dat len exekutora lebo je dlzna aj najomne?! Uz je to lepsie napisane?
@tarisa2 ja som takto nestastne pranajala svoj byt,a nastala klasika,ze dalsi mesiac uz nezaplatila..ked som tam vbehla,ze teda sa podme dohodnut,tak na mna ako majitelku zavolala mestkych policajtov. Uz vtom case v byte chybali veci. Tak som ju s pomocou policajtov donutila podpisat vypoved. A v priebehu 3!!hodin som vsetko cenne vyniesla z bytu. Tak som predisla este vacsim skodam. Mala tyzden na vystahovanie. Aj tak pobrala co sa dalo,rozbila co sa dalo.
A to nehovorim o tom,ze tam mala byvat sama,a ked som sa dostala do bytu tak tam byvalo pol osady.
Nesudim sa. Dakujem bohu a policajtom.
@anatalia77 Fuha, to je drsná skúsenosť. Nezávidím.
Píšeš tak zvláštne a nekonkrétne, ze ti je velmi tažko rozumieť a nieto este poradiť. Ak nevieš problem vyriešiť sama, tak si záplat hodinu u právnika a popýtaj sa jeho na možnosti riešenia