Podvodné balíky

18. dec 2024

Ahojte stalo sa teraz niekomu niečo podobné? Prisla mi včera sms od SPS že mám zásielku na prevzatie na jednej pumpe OMV ,nič som neobjednavala ale teda poslala som syna a že dobierka 31€ notino odosielateľ hovorím nepreber to nič som neobjednala,dnes mi zase prišla sms od GLS že čakajú na dodanie zásielky a že platba kartou možná ,nechápem čo mi furt chodia takéto sms,jediný balík ktorý čakáme je z Nemecka a príde DHL aj to už je vyplatené,stalo sa to aj Vám že takto 2dni posebe?

madeincssr
18. dec 2024

Nejako sa mi to nezda. Nemohol objednat iny clen rodiny vianocne darceky, ktore mali byt prekvapko a neuvedomil si, ze zasielky budu avizovane (aj) tebe?

ghostsgirl
18. dec 2024

Mne raz takto poslala dobierku Sofia (zrovna v obdobi, ked som tam dost nakupovala), ale kedze som si bola 100% ista, ze tentoraz nic necakam, neprebrala som. Pisala som im aj mail a odpisali mi, ze nemam prebrat bez vysvetlenia. Tak neviem, ci sa len pomylili alebo obcas vyskusaju.

ruxandra
18. dec 2024

Keď si si nič neobjednala, tak to ignoruj. Dupľom ak je to na dobierku a máš to zaplatiť. Veď ani nevieš čo tam je..

earlgrey
18. dec 2024

@madeincssr No nemohol, lebo iný člen rodiny by zadal svoje telefónne číslo a nie autorkine, teda keď logicky uvažovali a nedali by to na dobierku, teda aby si prekvapenie, darček autorka sama zaplatila.
@autorka
Ak si nič neobjednala, kašli na to. Balík sa vráti tam, odkiaľ bol odoslaný.

autor
18. dec 2024

@madeincssr nie pýtala som samdeti objednali len z toho Nemecka aj to už je vyplatene

januska12323
18. dec 2024

Možno sa len niekto pomýlil a zadal tvoje číslo, nepreberaj keď nevieš čo to je.

kikusenka1
18. dec 2024

Možno si niekto pomýlil telefonne cislo..

autor
18. dec 2024

@kikusenka1 2zasielky? No neviem aj adresa aj cislo

0_0
18. dec 2024

Aj operátori vyzývaju ľudi, aby si dávali pozor na podvodné sms, včera som bola na stránke môjho mobilného operátora a hneď mi tam vo veľkom rámčeku vyskočilo, že v tomto období ich je požehnane. Ale kľudne to mohol byť aj vyššie spomenutý omyl, ale tieto veci sa dajú dohľadať v doručovacích službách konkrétnej firmy, podľa čísla balíka. Odkiaľ je, kde ma byť doručený a pre koho. Číslo sa dá ľahko domotať, ale zvýšne údaje asi človek nedopletie, keď si niečo objednáva pre seba. No určite ak nemáš vedomosť o tom, že si si niečo objednala, tak na to ani nereaguj.

autor
18. dec 2024

Syn to neprebral včera,a dnes GLS očakáva dodanie balíka ktorý tiež neviem čo zase je a ktorý taktiež nepreberiem ,len mi príde divne že takto 2dni posebe

aalt
18. dec 2024

Tiez si myslim, ze niekto zadal zle telefonne cislo. Ved meno tam nemaju?

tykat
18. dec 2024

Nikto si nic nepomylil, predvianočný odžub, hlavne nic neplať ak si to neobjednala. Nech si to riesi kurierska sluzba.

0_0
18. dec 2024

Tak napríklad mne GLS posiela informácie o doručení na Viber a na email, nikde inde. Vieš si stiahnuť aplikáciu GLS, ktorá je prepojená s tvojim mailom alebo telefónnym číslom a tam sa Ti ukážu tvoje objednávky

kikusenka1
18. dec 2024

Treba zavolať do notina a informovať sa. Alebo to nechaj tak...

refly
18. dec 2024

Starý, známy trik a v tomto období je toho veľa. Podvodníci sa dúfajú že ľudia objednávajú ako besní a že preberú. Pred nejakým časom sa tu pani sťažovala že za ňu kolegyňa prebrala takúto dobierku a boli tam nejaké staré tenisky. A teraz od nej kolegyňa pýta za to peniaze :D
Ja by som ani nevolala ani sa neinformovala... škoda práce. Viem že nečakám taký balík, tak ma to nezaujíma a neviem prečo by som si stým mala dať prácu.
Jo a ešte chodia správy že je zaseknutý, nedoručiteľný balík a potrebujú aby ste "doplnili informácie, aby ho mohli doručiť". A pod "informácie" myslia číslo kartu, samozrejme.

Samozrejme že to môže byť aj omyl, že niekto zadal zlé číslo. Ale nechce sa mi veriť, že by sa sekli, dali Vaše číslo a zhodou okolností to ešte aj išlo na odberné miesto blízko Vás, alebo aj Vašu adresu. Niekto sa dostal k Vašemu menu, adrese a číslu. A teraz skúša. Nepreberať. Odosielanie tiež niečo stojí, ak nepreberiete, tak pôjde skúšať o dom ďalej.

maranco
18. dec 2024

Áno tie podvody fungujú, posiela to firma zo zahraničia na náhodné adresy.

Ľuďom chodia zásielky, aj keď si nič neobjednali, alebo s tovarom, ktorý nechceli: Pozor na nové podvodné praktiky
https://spravy.rtvs.sk/2024/02/ludom-chodia-zas...

MIMORIADNE TIETO balíky od kuriéra určite NEPREBERTE! Slovenskom sa šíri veľký PODVOD, takto prídete o PENIAZE
https://regiony.zoznam.sk/mimoriadne-tieto-bali...

tramtada31
18. dec 2024

A nemohol ti niekto poslať darcek? Uvidis, či to GLS bude tiež dobierka

ivinkapink
18. dec 2024

@tramtada31 ak by aj niekto poslal darcek, hadam ho uhradi a neposle dobierku...