Jedna "mamička" tu na koníkovi predáva tovar a žiaľ ja a ešte jedna mamička sme jej naleteli a poslali sme jej peniaze dopredu, aj keď nemala žiadne recenzie. Tovaru sme sa žiaľ nedočkali. Dá sa podať na ňu trestné oznámenie len na základe čísla účtu?
@zuzinapipina trestne oznamenie asi nie ale skus napisat adminke, aby ju zablokovala
@evittam no ja som nevedela, ze suma musi prekročiť nejaku hranicu
Dá ale zmysel to bude mať jedine vtedy ak tá suma, o ktorú vás obrala prekročila tých 266 eur ako písala evittam
@sandokanka36 ďakujem 😊
@zuzinapipina Akoze si si fakt myslela,ze ak si niekomu poslala 10-30 Eur tak to bude na trestne oznámenie?
@zuzinapipina Ked najdes viacere podvedene tak staci ak dohromady presiahnete danu sumu a mozete podat hromadnu zalobu. Zrejme dama kalkuluje s tym ze kvoli par euram sa s tym nikto nebude chciet natahovat a ze je "beztrestna". Rozhod siete, a hladaj dalsie poskodene.
@evittam akože som nevedela si predstav. Nechápem tvoj podtón. Normálne som sa opýtala.
@evittam a sumu som nikde neuviedla!
@maminecka2 ďakujem za radu. Zatial sme len dve, žiaľ nemá tu dlho vedený profil, asi toho moc nestihla. Ale pokusim sa zistiť.
@zuzinapipina Ja neviem co vyskakujes. Ziadny podton tam nie je. A nemas za co.
@evittam všetko sa dá s láskou napísať, sme len ľudia. Ja nevyskakujem, len mi je cudne ako to píšeš,ako keby som bola debil. Naletela som, normálne som sa opýtala.
@zuzinapipina A ja som ti normalne odpisala. A s láskou si píšem len s ludmi, ktorých milujem a nie s cudzími osobami.
@zuzinapipina treba zverejniť nick a upozornenie pre ostatnych + výzvu pre dalsie "okradnute" osoby! Ak okradla viacej zien tak to bude asi aj vyššia suma. Aj keď to nebude na trestné oznámenie aspon pomôžeš iným aby si dávali pozor!
@zuzinapipina ked nemala žiadne hodnotenia,tak hned dve jej môžu od vás pribudnúť
@evittam a tam je chyba😉ďakujem za radu a skús to nabudúce milšie, spravíš svet krajším 😉pekný deň.
@zuzinapipina Ja nikde chybu nevidim. Nemám dôvod pisat tebe alebo hocikomu inému cudziemu človeku nieco s laskou. Ak ty ano je to tvoja vec. Pisem vecne a k veci. Nic nemile na tom nevidim. A nikomu som nespravila horsi ci skaredsi den mojou normalnou odpovedou. Ostatne ti tu uz tiez bolo poradene, nebudem pisat to iste.
A dakujem a aj tebe želám pekny den.
@zuzinapipina mne sa stalo podobne 2x, raz slo hromadne trestne oznamenie, bolo nas vela. Nedavno som si kupila kabat od jednej maminy, mala super recenzie, prisiel poskodeny, dohodli sme sa na vrateni a ze mi posle peniaze... Tych som sa uz nedockala. Dala som jej zablokovat bazar a aj ked slo o 27€, spisala som trestne oznamenie, aj s celou komunikaciou, vypisom z banky atd. Poslala som ho na policiu, s tym, ze nasledne oni by ho mali posunut na obvodny urad ako obciansky spor, kedze sa jedna o skodu na majetku. Zatial nemam nijake vyjadrenie, tak cakam, ale uz som si povedala, ze to budem takto riesit, lebo potom tu mozeme kradnut vsetci...
@gebeente77 ďakujem krásne, uvidím čo sa bude s tým dať spraviť. Je to hrozné, posledné peniaze čo človek má a chce kúpiť niečo malému a takto to dopadne. A ako sa dá zablokovať bazár?
@zuzinapipina treba napisat adminom, uviest im link daneho inzeratu, nech posle aj ta druha mamina a bloknu jej ho, ak sa nevyjadri
@zuzinapipina ahojte aj mna by to zaujimalo. Nedavno som tu tiez pisala svoju skusenost kde som omylom poslala jednej mamine nie moje cislo uctu ale cislo uctu predavajucej od ktorej som kupovala tricko. Samozrejme mam vsetko podlozene ze je to jej cislo uctu a ze jej prislo omylom peniaze. Samozrejme ona sa tvari ze jej nic neprislo, klame a zavadza.
@gebeente77 ďakujem
@zuzy20 to je hrozne, aké ženy chodia po svete😣
@zuzinapipina Myslim ze u adminov nepochidis, kedze viem ake neschopne zeny tu adminuju. Ale drzim palce
@zuzinapipina ved to sa cudujem ze mozu dobre spavat, ked vedome vedia klamat. Ze im to stoji za to. By mi to nedalo minut peniaze, kt. Mi nepatria. :/
@gebeente77 a kto je tu admin na kt. Sa mozem obratit?
@zuzy20 musis ist na menu a tam je otazky a kontakt, tam vyberies moznost problemy s predavajucim/kupujucim a uz len klikas podla svojej situacie a dostanes sa ku kontaktu na adminov 🙂
Myslim, ze to mozete dat na policiu aj Vy dve, aj ked mate mensiu sumu, ved dotycna mohla okradat aj cez ine bazare a ta suma tak prejde. Mozes ju aj dopredu upozornit, ze to podas na policiu, ak Ti do tyzdna nevrati tie peniaze na ucet. A mala by tu byt niekde aj pravnicka skupinka, skus sa poradit tam. Inak ked je to nizsia suma, nie je to sice tresny cin, ale len priestupok, ale neviem, ci chce mat zapis v registri. Ale mozno je to nejaka, co uz ho ma z minulosti...
@zuzinapipina kludne mozes podat trestne oznamenie, aj ked by bola suma nizsia...ale tak, ako ti pise
@gebeente77 policia to v takom pripade odmietne, ze to nie je trestny cin a postupi na OÚ na priestupkove. Rozhodnutia statnej spravy sa daju normalne exekucne vymahat...
Ale urcite by som viackrat hodila na plochu, ze tato mamicka (plny nick) ma takto podviesdla, davajte si pozor...
@zuzinapipina Trestne oznamenie? Presiahla suma skody 266Eur?