Dobrý deň, prosím chcem sa poradiť. Prave má niekto podviedol cez správy z messengeru mojej rodiny. Zrejme hacknutý účet. Je tých odvodov veľa a nikdy by som nepovedala, že naletím. Ale správa bola veľmi dôveryhodná keďže islo o moju blízku rodinu. Do toho zacal vymyslat maly k tomu sa pridala starsia dcéra a tak som hlúpa naletela, že sa chce len zapojit do súťaže a odoslala som sms kód, ktorý mi prišiel bez precitania sms správy. Až potom keď sa deti ukludnili som so uvedomila, že čo to za blbosť pozrela spravu a tam že je to kód na platby mobilným zariadenim v microsoft Store. Zavolala som operátorovi blokla tieto platby, a pre istotu aj kartu a internetbanking. Viete mi poradiť čo ešte spraviť? Máte niekto konkretne takuto skúsenosť? Čo robiť ? Zmeniť úplne telefónne číslo? Čo všetko by vedeli dosiahnuť tymto? Okrem nákupu? Na čo by im mohlo číslo poslúžiť. Pripadne vedia sa tak dostať k telefonu k inym info? Poprosím skôr reálne nápomocné info alo čo si kto mysli, alebo ako sa to mohlo stať. No zle načasované proste. Dakujem za reálne nápomocné rady a info.
@mijama29 aj ked microsoft store nepoznam, platba mobilnym zariadenim by mohla znamenat, ze je to platba ako spoplatnenou sms, cize platba sa ukaze vo vypise buduci mesiac, alebo ak mas kreditny, tak by sa mala strhnut z kreditu. V zahranici takto je mozne nakupovat u urcitych sluzieb a operatorov.
@mijama29 zablokovat kartu, presunut financne prostriedky v internet bankingu na sporiaci ucet, z takeho uctu pri kradezi nebudu moct platit, zmenit heslo na fb