Dobrý deň poprosím poradiť...
Bývam na dedine
Ide o to že pár domov odo mňa býva jedna staršia pani
Má dvoch psíkov ale sú nonstop zatvorení jeden v takej malej voliere a druhý na krátkej reťazí asi 1,5m reťaz
Tí psí nonstop zavíjajú, plačú podľa mňa im ani jesť nedáva poriadne plus tam má 2 mačky ktoré nevyzerajú že je dobré o je starané...
Kam sa obrátiť? Nedá sa to už počúvať, je mi ľúto tých psíkov.... poraďte prosím ďakujem
Tak sa skús obrátiť na starostu prípadne nejaký najbližší psí utulok. Alebo cez túto stránku https://slobodazvierat.sk/linka-proti-krutosti/
Opytaj sa aj tu v skupine
https://www.modrykonik.sk/group/1998/
Pozri stranku udajsvojhomnozitela.sk
urcite to ries, drzim palce!
A daj nam prosim vediet...
Takéto prípady sa nahlásuju na najbližšiu RVPS-ku. Dá sa aj elektronicky dať podnet
Na stránske ŠVPS sa dá podať elektronický podnet na týranie, zo zákona sú povinní každý jeden podnet preveriť - aj ja som dávala a boli prešetriť psíkov
@lulabay
@monkabohdalova ako sa to dá online nahlásiť?
@0silvia0 určite dám vedieť dakujem
Určite napíš na tú linku proti krutosti, ako Ti odporúčali. Sama som tam raz nahlasovala a vyriešili to veľmi rýchlo 👍
Ahoj odkiaľ si prosím ta ak môžem vedieť? Stačí okres ak napíšeš.
Ú nás je to tak ze keď je podozrenie mame tu aj takých dobrovoľníkov že prídu tam, zistia aká je situácia ( jedne je pán z útulku a druhy spolupracuje z utulkom a cvičí psikov) keď by sa im nepozdávalo niečo, hneď ich berú s nimi preč a riešia to aj s políciu.
Ja som raz tiež nahlasovala na slobodu zvierat.
Treba si nájsť web stránku najbližšej RVPS k vášmu miestu kde sa to nachádza, a na stránke je na výber nahlásenie podnetov
Zadaj do prehliadavača štatna veterinárna správa a preklikni na stránku ŠVPS SR - na ľavej strane je podávanie podnetov -keď tam klikneš hore vpravo je také malé okienko - podávanie podnetov na zvieratá - len pozor, chcú tam od teba meno, adresu a pod.- netreba sa báť - tam, kde idú preverovať, nesmú prezradiť zdroj, takže žiadne obavy - dobré na tom je, že dostaneš spätnú väzbu - príde ti mail, že tam boli, čo zistili, čo nariadili...
@zazvorka87 praveze je super, ze pani pred tym nezatvara oci a zaujima sa. Ja ju chvalim, niektorym psom to dokaze znebit zivot a dostanu sa z pekla. Ak sa majitelka psov o nich nevie postarat, naco ich potom ma? Nie je povinnost vlastnit psa. A zas porovnavat deti a psov, ved tak sa zaujimaj o tyrane deti, kazdy robi co je v jeho silach, verim, ze keby pani videla tyrane deti, tiez nebude ticho ...
@zazvorka87 ak urady zistia, ze je vsetko v poriadku, nikto pokutu nedostane. Ak sa tam tyraju zvierata aj basa je podla mna malo
Určite to treba riešiť kontaktovať políciu a útulok 😞držím palce 🙏🍀❤️