Podozrenie na podvod - kúpa psíka cez internet

6. nov 2020

Ahojte, uz zasa riesim podvod. Teda podozrenie na podvod. Riesila som kupu psika cez internet. Narazila som na super vyhodnu ponuku. 3x lacnesie ako normalne + dovoz az do domu. Skusila som tam napisat. Odpoved hned za sekundu dlha sprava, cize uz to mali pripravene. Bola som zvedava na ich podmienky, teda ako to ony robia. Napisali mi ze psika mi dovezu az domov a ja mam dopredu zaplatit polovicu ceny. Poslali mi fotky steniat a webovu stranku., kde stenata predavaju ako tovar. Tak som si jedno akoze vybrala. Ony mi poslali cislo uctu + nejaky prefoteny obciansky. Skusala som ju ukecat na vidohovor, ze teda chcem psika vidiet skor ako ho zaplatim, sa len vyhovarala ze neni doma alebo ze nema cas. Skusala som aj ci sa da cez paypal platit, samozrejme nie.
Ja som im nenaletela ale vela ludi ano, ved preto to robia. Velmi ma hneva ze niekto takto klame a okrada ludi. Ale co sa s tym da robit?

Mam ist s tym podozrenim na podvod na policiu?
Ano mozem, ale ja som uz podobny problem riesila pred 5 rokmi a nic doteraz nezistili.

ghostsgirl
6. nov 2020

V prvom rade treba kupovat psika od chovatelskych stanic a nie od mnoziarov. Hlavne pre dobro tych psov, ale zaroven sa minimalizuje, ze vas niekto oklame. K otazke: urcite by som to nahlasila, ale neverim, ze sa tym nieco vyriesi bez dokazov.

77daniela77
6. nov 2020

Tu v tejto skupine ti urcite dobre poradia
https://www.modrykonik.sk/group/1998/

pribinak
6. nov 2020

Akékoľvek šteniatko treba vidieť naživo. Vidíš reakcie psa, vidíš matku šteniatka a to je veľmi dôležité ak chceš psa, ktiry je zdravý po všetkých stránkach

autor
6. nov 2020

@ghostsgirl ale ony nemaju zadnych psikov. Ziadne mnoziarne su to neni. Ony len vymahaju prachy dopredu a potom sa ozvu ze je nejaky problem a vymahaju dalsie prachy ja to poznam... Ja som presne toto riesila pred 5 rokmi, neboli to steniatka ale bol to byt. Okrem toho pisu ze maju FCI papiere davaju zaruku na zdravotny stav. Mna len hneva ze takto moze beztrestne zarabat. Urcite im musi vela ludi naletiet.

autor
6. nov 2020

@pribinak ony sa vyhovaraju na koronu ze nemozu sa stretavat a preto to poslu az pred dvere. Maju aj webovu stranku.

autor
6. nov 2020

@77daniela77 dakujem za typ ale s tymto sa asi neda nic robit. Viac menej som sa chcela len vykecat tak ma to hneva....

autor
6. nov 2020
pribinak
6. nov 2020

Tak proste od takých majiteľov šteniatko nekúpim.

pokojvdusi9
6. nov 2020

Ja by som sla na policiu a udala ich

autor
6. nov 2020

@pribinak ved ani ja ale je vela naivnych ludi. A ony posielaju fotky aj videa steniatok.

autor
6. nov 2020

@pokojvdusi9 ved aj by som isla, ale my sme v Nemecku je tu aj jazykova bariera. Mam komunikaciu na whats app. Pochybujem, ze sa s tym nieco spravi. Vies, mam sice ban.cislo, ale existuje bankove tajomstvo a odfoteny obciansky? urcite kradnuty. Takze ich nevystopuju 😠

solange7
6. nov 2020

Prepac, ale takeho debila, ktory by pristupil na podobne podmienky som este nezazila.

autor
6. nov 2020

@solange7 ale vidis,ked to robia tak to asi funguje.

stary_ujco
6. nov 2020

Aj nigérijské emaily funguju uz 25 rokov a stále sa niekto nájde... A pravdupovediac nechodim s každým takým emailom na políciu, že ma chce dakto osklbat...

ghostsgirl
6. nov 2020

Ved dobre, ale ked niekto ponuka psika 3x lacnejsie, malo by byt kazdemu jasne, ze to je mnozka a niekto sa ulakomi a chce to podporit. A potom sa cuduje, ze bol podvedeny...

hennyinnsbruck
6. nov 2020

Ked si niekto není schopný ist pozrieť stena a rodičov osobne, a takí sa isto nájdu.. Dobre im tak.

jana_eyre_2
6. nov 2020

Napíš na FB polície čo ti poradia, vraj sa zaoberajú každým podnetom.. keď dokážu riešiť kto zdieľal aký hoax, tak by mohli aj toto..

lija22
6. nov 2020

@ghostsgirl ale to nie je mnoziaren. teda ak som dobre pochopila predavaju psikov, ktorych ani nemaju. nafotene nakamerovane a ked im nejaky dilino (ano co sa ulakomil) posle grose zlahne sa po nich zem.

keby islo o mnoziaren idem na policiu ( je to neeticke, utrpenie atd) . Kedze skusaju ci dake tupelo naleti vykaslala by som sa na nich. z toho titulu, ze osobne si myslim, ze psikov je vsade az az a iba hlupaci ich kupuju a ak naletia takymto spekulantom tak im treba

lija22
6. nov 2020

a ty si si chcela kupit psa? ak ano tak to nerob prosim, toto je znamenie ze v utulku ta caka dusicka, ktora bude milocat aj vzduch ktory dychas ;)

karolinakr
7. nov 2020

A to bol pes zo Slovenska a ty si v Nemecku? Ja by som šla na policiu.Oni si len nove uniformy kupuju vysluhove dóchodky robota žiadna.Preto v tomto štate nic nefunguje.Napiš do Noveho Času al.Plus 1 den na vystrahu ostatnym oni take veci z času na čas zverejňuju al.podnet do Markizy.Treba ludi varovať !!

ghostsgirl
7. nov 2020

@lija22 ale ja stale chapem, ze pisete, ze nejde o mnoziaren.... Ale uz po treti krat, ked je pes 3x lacnejsi, nemoze ist o chovnu stanicu. Bud je to mnozka alebo podvod a ked to niekto podpori, tak bohuzial... Normalny clovek by tento inzerat len preskocil, uplne rovnake ako hore spominany podvod s dedicstvom z afriky :D alebo vykupom svadobnych siat alebo fejkovym obchodnym registrom...proste je toho vsade az az a nejak na nich nemaju paky....

korra
7. nov 2020

no...skus sama pozriet na www.fci.be hore na liste "kennel names" - najdes zoznam vsetkych registrovanych choviek. Hoffman-welpen tam rozhodne nie je...ked som si presla, co vsetko /ake plemena/ ponukaju, tak dakujem pekne. Vsetko "atraktivne", resp "dobre predajne" plemena. Na stranke nenajdes rodicov, ani PP, ani vysledky vystav, zdravotnych testov, nic....a ako kontakt maju len trapny vseobecny formular....cisty podvod....

ukulela
7. nov 2020

Kurnik, baby, jej je jasné, že to nie je chovna stanica. A ani mnoziaren. Jej je jasné, že je to fake inzerát. Slovenská polícia jej nepomôže, keďže je v Nemecku. Či? Asi by som skúsila kontaktovat nejakú organizáciu, alebo úrad, vo sa takýmito podvodmi zaoberá. A zároveň o tom napísala do nejakých skupín na FB a podobne.

noami12
7. nov 2020

Ahoj vsadim sa ze išlo o pomeranian, či mýlim sa? Ja som reagovala tiež na podobné inzeráty a rýchla reakcia a tiež že zaplatiť mam za prepravu a príde až domov, dokonca ďalší taky podobný inzerát bol že si zakladateľ vymyslel príbeh že mu zomrela žena a ze o psíka sa nedokáže starať ale tiež prvé poslať peniaze na účet a privezú ho nejakou spoločnosťou až ku mne domov, nakoniec som si zisťovala o tej spoločnosti a taka ani neexistovala, veľký pozor.

korra
7. nov 2020

@noami12 trpaslici spic, labrador, zlaty labrador, maltezak, francuzsky buldocek a sibirsky husky....to len ze co ma v ponuke

noami12
7. nov 2020

@korra ahááá no áno sú to dosť vyhľadávané plemena.. Viem ze taketo boli aj inzeráty na opice ( kapucin)

korra
7. nov 2020

@noami12 hej, exotari a selmari su v tomto "podkutejsi", tam je to uz dlho znama vec...

noami12
7. nov 2020

@korra ale smutné že taký ľudia vôbec existujú...