Podnájom a slobodné mamičky

lailla132
9. júl 2022

Ide skôr o úvahu než radu ale zaujíma ma váš názor.. dosť často vidím ako (hlavne aj) slobodné mamičky sa sťažujú že nemôžu nájsť podnájom za dobrú cenu (sakra to štve aj mňa) alebo že tam nechcú deti a bla bla bla.. tak mi napadlo prečo sa nespoja napr 2 mamičky ktore maju po 1 dieťati a najdu si spolu bývanie? Jasne chápem cudzí ludia ale aj študenti takto funguju tak prečo nie slobodný rodičia? Nebudú nato sami a aj dieťa bude mat kamaráta “súrodenca” taktiež ušetria peniaze za nájom a vedia si pomôcť. Je predsa lepsie platit za 3i byt 600 (teda 300€ na pol) než 400€ za 2i byt sama no nie? Čo si o tom myslíte?

daniela1911
9. júl 2022

@lailla132 hlavný problém je nájsť vôbec nejaký podnájom, kde majiteľ akceptuje deti.
Ale áno, ako riešenie situácie je to dobrý nápad, popripade si vedia ženy vypomôcť aj so strážením deti na striedačku, keby pracovali.

basska_b
9. júl 2022

Joj vies co... ja som nad tym tak rozmyslala,cisto len ze ist spolu na chatu s nejakou kamoskou,co sme na materskej. Mam cez 10 kamosiek na materskej, som aj velmi tolerantna osoba, nenarocna, ale len s niektorymi by som si vedela predstavit fungovat par dni. Ale byvat... na furt... s tym, ze ak odides, vlastne nechavas tu druhu "na ulici"... no neviem. S nejakou inou kamoskou si to velmi neviem predstavit. Znie to super, ale kazda rodina ma svoje zvyklosti, deti sa biju, aj ked su to rodni surodenci, nieto este cudzie decka...

lenuska9999
9. júl 2022

@lailla132 ja osobne by som radšej tu 100ku naviac zaplatila a mala svoj pokoj. 3 izbový byt napoli znamená, že máš jednu izbu aj s dietatom, druhú ma iná mamička a spoločnú mate obývačku, kuchyňu atď.. tak to radšej tu 2ku sama.. aspoň ja to tak vnímam aj keď nesom v pozícii slobodnej mamičky. No som matka a neviem si predstaviť fungovat s ďalšou matkou (aj keď by to bola kamaratka) a jej dietatom/deťmi. My mame svoj režim, svoj pokoj atď. Škoda je ale to, že cigánom sa pred voľbami stávajú bytovky na osadách, ktoré do roka aj tak zdevastujú a pre mladé rodiny alebo matky sa nič nerobí. Mlady človek ak chce svoje bývanie musí sa na vely život zadlžit hypotékou a k tomu ešte našetriť 20% z ceny nehnuteľností, aby sa vôbec zadlzit mohol. Problém je aj dostať sa k mestským/obecným nájomným bytom, lebo tie sú väčšinou odovzdane po znamostiach ľuďom, ktorí ich až tak nepotrebujú a nové sa nastávajú... škoda, ze nás systém tak málo podporuje rodiny a mladých ľudí ale len..

viestta
9. júl 2022

@lailla132 iste je to pekná teória, len keď príde na jej uvedenie do praxe, tak je to za cenu obrovských kompromisov u všetkých zúčastnených.

basska_b
9. júl 2022

@viestta Hej... to je uz pomaly mensi kompromis byvat u rodicov...

marca12
9. júl 2022

@lailla132 je to riesenie,ale iba docasne. Mame problem vydrzat s jednym chlapom,nieto s cudzou zenou. To nemoze fungovat. Som dost tolerantny clovek,ale nedokazala by som si predstavit zit s cudzimi ludmi. Kazdy chce mat sukromie. Na preklenutie najhorsieho obdobia,ked sa zena uskromni by to islo,ale dlhosobo neviem.

zuzanka.zuzu
9. júl 2022

prenajímatelia majú problém prenajať 1 žene s 1 dieťaťom takže určite sa potrhajú o 2 ženy s 2 deťmi 🙈

lindous
9. júl 2022

U študentov je to o dosť ľahšie v tom, že väčšinou sú celý deň niekde (škola, brigáda, zábava) a na byt sa chodia viac menej vyspať alebo učiť + na víkendy zvyknú chodiť domov, takže so spolubývajúcimi sa väčšinou ledva vidia a už to vyžaduje riadnu dávku tolerancie... 2 mamičky na materskej, ktoré trávia väčšinu času doma, to musí byť o úplne niečom inom ... a aj keby to boli už pracujúce ženy tak neviem, čím som staršia, tým viac si cením vlastné súkromie a domácu pohodu...samozrejme, keby bolo najhrošie, tak lepšie ako byť bez strechy na hlavou, ale určite to nie je ideál

liljana
9. júl 2022

Do 25 r. mozes zit v sharovanom byte. Potom ti to uz zacne liezt na nervy. Mate napoly byt. Jedna je poriadkumilovna, druha bordelarka. Jedna si zaberie najlepsiu izbu, potom si privlastni aj obyvacku a uz pridu hadky. Zaujimalo by ma, ci uz vobec niekto takto zil. Dve mamicky spolu. Nepoznam nikoho.

jujala
9. júl 2022

@lailla132 mam kamosku s 9r dcerou, ktora byva s kamoskou tiez s dietatom a prenajimaju starsi domcek okolie Malaciek. ano presne z financneho dovodu

olimuc
9. júl 2022

Osobne si to neviem predstavit. U studentov je to docasne riesenie byvania, ale kam sa posunu mamicky? Deti rastu a potrebuju vlastnu izbu a s tym strazenim, to je tiez zidealizovana predstava … prilis vela kompromisov,tolerancie a treba ratat s tym, ze sa moze jednej naskytnut lepsia situacia a odide z bytu… utiahne to da druha sama, pride niekto novy, bude to ok atd? Prenajimatelia sa o taku zostavu tiez trhat nebudu … ako dlho ostanu? Budu platit? Nebude Problem medzi nimi atd …

soldi
10. júl 2022

@jujala v domceku si to viem predstavit. Aj som sama nad tym rozmyslala. Ale v byte nie

dominikamacakova
10. júl 2022

Áno to je problém, lebo majitelia nechcú prenajať byt ani len párom s deťmi, nie to slobodnej mamičke. A podľa mňa horšie ako jedna slobodná mamička, sú dve slobodné mamičky. Do toho by som ani ja nešla byť majiteľom 😂