Ľudia ktorý nemáte čo robiť poďte mi sem napísať nejaké deep témy a problematiky ľudstva, veľmi rada vám na to poviem svoj názor a budem rada keď sa zapoja aj ostatný. V podstate to bude niečo ako "red table talk" kde sa stretnú 3 odlišné generácie a vyjadria svoj názor na danú tému. Mám 17 rokov a predpokladám že aj trochu iný pohľad na svet než ľudia 25+ ktorý tvoria väčšinu tejto platformy. Vopred prosím aby tu neboli žiadne hádky, urážky, nevhodné otázky,... Dúfam že to bude veľmi plodná debata a všetci sa zabavia☺️
@mcr tak daj; čo čakáš od zivota?
@cookie29
@nikyball V dnešnej dobe sú všetci zaslepení len negativitou a vôbec niet divu keď sa rieši len corona, rasizmus, homofóbia, potraty,... Ľudia hľadajú len chyby ale nikto nevidí dobré vlastnosti a úmysly ktoré sa stavajú každodennou samozrejmosťou a podľa mňa by sme si mali viac vážiť aj takú maličkosť ako to že vám niekto popraje pekný deň. Zastavte sa nachvíľku a porozmýšľajte aký by bol svet krásny keby sme si nevšímali len chyby ale venovali viac pozornosti dobrým skutkom.
@mcr mozno to nie je negativita.
Mozno je to uz viacero prezitych situacii a problemov a tym padom iny,realnejsi pohlad na svet.
Ale nebrala by som celkom,ze je to iba otazka veku. Teda taka "zrelost".
Dost zalezi od zivota ako takeho. Mam kolegynu,cerstvych 20r.mals,ked nastupila a ma cez to,co v zivote zazila(strata rodica,choroby v rodine,tym.padom aj menej penazi,atd,atd.)ovela dospelejsi pohlad na zivot,ci celkovo nazory ako druha kolegyna,kt.ma 50r. A hoci su obe super baby,viac si rozumiem s tou mladsou,kt.by mi mohla byt uz aj dcerou.
@cookie29 prepáč zle som to pochopila😅(btw nikomu nič nekážem, nikomu nedržím nôž pri krku je to vaše slobodné rozhodnutie či si to chcete uvedomiť alebo nie, toto bola len malá rada) No späť k téme. Samozrejme že nie je dobré keď mladý ľudia neovládajú pravopis a moderné technológie tomu tiež zrovna nepridávajú ale čo už. Na ľuďoch ako som ja, ty, možno raz tvoje deti na nás stojí budúcnosť tohto štátu a keď to pôjde takto ďalej stroje za nás o chvíľu budú aj rozmýšľať. Už teraz je to v katastrofálnom stave keď máme vo vláde ľudí s vysokými školami ktorí nevedia samostatne napísať ani diplomovú prácu.
No, ked chces zmenu, tak zacni od seba.
Tiez niekedy pozeram ako Puk, ked mlada generacia nema ani sajnu, jde sa ake i/y pose a podobne.
Chces diskutovat a uz sudis.
To, ze si ludia nevsimaju, ze mi niekto popraje krasny den, no vies, he to iba zdvorilostna fraza, na to sa clovek iba podakuje a ide dalej.
Ked chces riesit svetovy miner, tak zacni od seba. Zavolaj svojej babke a zaujimat sa o jej problemy, practice doma, aby mali rodicia viac casu s tebou diskutovat. Uprac okolo domu, panelaku..
Osobne si myslim, ze Vela prazdnym pletim slamy nevyriesis, skutky robia cloveka.
@terezka1947 presne o tom to je. Každý nech vyjadrí svoj názor lebo každý si prešiel niečim iným a každý má na to iný uhol pohladu.
@mcr mladí, dobre? Keď už sme pri tom pravopise 😣
@mcr píšeš pekne, ale ak mám byť úprimná, ľudia si na nete púšťajú nahromadenu paru a tak často nedokážu vidieť dobre umysly.. o tom, že si vážia maličkosti sa len píše ale reálne si ich uvedomíme až keď ich stratíme.. nemyslím však že to je touto dobou..
ľudia sú proste takí odjakživa, viac negatívni ako pozitívni, viac ich zasiahne zle ako dobre.. zlo si aj zapamataju viac ako dobro.. možno to má niečo spoločné s tým ako sme v minulosti bojovali o prežitie.. nezmení sa to, netreba sa nad tým trápiť, treba žiť tak aby si sa za seba nemusela hanbiť..
Mňa práve úplne uboho dourazala nejaká žena v inej téme zato, že som ju upozornila na niečo čo v jej slovách vyznelo hrozne podľa môjho usudku.. s takou mierou agresie som sa tu už dlho nestretla a musím uznať že ma to mierne šoklo.. ale to že je niekto totálne arogantný a vidí veci čo neexistujú, nie je môj problem, ale jej.. možno má nejaký strašný problém tak pustila paru zrovna na mna.. nie každý ma kapacitu na to, aby pochopil že etiketa platí aj na nete a na niečo ju vymysleli.. svet nikdy nebude dokonaly, ale my sa sami pre seba môžeme snažiť žiť pekne..
@jana_eyre_2 moja žena 🥰
Nestacim zirat. Mne to pride ako zavist. Vo svojich 17. sa vyjadrujes lepsie a mas bohatsi slovnik ako tunajsie 25+, tak si rypnu do dakej mini chybky.
No a k diskusii... Si vo veku, kedy mladi vyberaju VS. Povazujes VS za nieco nutne pre dobre platenu pracu? Nepride ti, ze prilis vela ludi absolvuje VS len kvoli titulu? Ako to mate medzi rovesnikmi, davaju prednost remeslu, ci VS?
@ofzuza chodím na stavebnú čiže na VS určite pôjdem rovnako ako aj väčšina mojich spolužiakov ale to isté sa určite nedá povedať celkovo o mojich rovesníkoch. Je to dosť smutný fakt ale väčšina aj keby tú VS mali tak nerobia to čo vyštudovali. Teraz už kuchári robia vodárov a právnici sa nevedia uplatniť tak robia kominárov potom tá práca aj tak vyzerá🤷♀️
@mcr Prepáč, ale táto diskusia mi pripadá, že si chceš len dokazovať, aká si v sedemnástich vyspelá... 😔
@slniecko_12 jasne idem si sem len pohonkať ego 😂 jediné čo som chcela je aby tu boli nejaké zmysluplné rozhovory a názory o ktorých by sme sa mohli rozprávať ale očividne tu všetci riešia len môj pravopis
@mcr ja napr.pocuvam,ze mladi maju velke oci,co sa platu tyka.
Cize....ako je na tom teda mlada generacia?
mladi si myslia, ze sa vsetci po**ru z ich nazorov. Ked budes starsia, pochopis, ze fakty su dolezitejsie ako nejake nazory 😉
@slniecko_12 mne zase táto diskusia pripada, že sa sem zbehli ženy čo musia poučiť tinedzerku a nájsť nejaké chyby.. akoby tu ženy strašné iritovalo ak tu založí tému niekto kto ešte nemá deti a 20+.. nerozumiem tej podráždenosti..
Tak pri rannej káve, aký je Tvoj názor na neovládanie pravopisu mladou generáciou? 😉