ahojte,ak by som si chcela kúpiť je jedno či gumovú,alebo plávajucu podlahu na zem v byte cez nejaký obchod,či tam ponúkaju aj také služby,že oni to prídu domov nalepiť,alebo postaviť?Ak ano,tak ktoré?Dakujem
no určite áno. V Martine viem o jednej firme a v Ba je ich isto bezpočet....
Skús sa opýtať aj telefonicky .....isto poradia.
@obsadenemeno bola by si prekvapená, ale áno
@hermanoval tak to som prekvapena...kde vsade sa este dava podlaha???
@obsadenemeno napr. aj na stenu dávajú, a aj som videla
@hermanoval no ano, ale nevolaju to "podlaha" potom, nie? Skor obklad???
A ja som linoleum na stene este nevidela.... 🙄
Tiez ma to prekvapilo, ale wikipedia uvadza:
@toskanka no vidis, ani na tu zem sa nedava, ale na podlahovu konstrukciu..... 😉
@obsadenemeno ano a ta podlahova konstrukcia moze byt tym padom hocikde, na strope, na zemi, na stene. Asi je to fakt pravda.
@toskanka na strope - to je myslene akoze na prvom poschodi, cize je to zase len podlaha....nedava sa to na strop, alebo dava, ale navrch stropu, cize na dalsie poschodie ako podklad pre podlahu. Nie ako podklad pod strop.
@obsadenemeno tak ano, ale niekto moze plavajucu podlahu pouzit aj ako izolaciu proti hluku napr. na stenu a slovne spojenie "plavajuci obklad" mi akosi nereze 🙂
@toskanka nemyslim, ze by niekto pouzil plavajucu podlahu na stenu ako izolaciu proti hluku. Iba ak nejaky "kutil", co nema sajn, ako sa take odhlucnenie vlastne robi.
A ak chces obklad na stenu - napr ak byvas na zamku a chces to mat historicky realne, tak tam urcite nedas laminatovu plavajucu podlahu.
to by boli skor panely z praveho dreva, nie nejaka napodobenina.
No ale co uz ja viem, v zivote som v stavbarine videla take veci, ze az. Cize plavajuca podlaha na strope - preco nie 😲 (not really)
Ved aj polystyrenove dosky boli modne jedneho casu, aj korkove stvorce ludia lepili vsade, kde sa dalo.
zostava mi len dufat, ze ti "profesionali", co k nim autorka pojde vedia, co robia.
@obsadenemeno Nie som stavebny fachman, len som kukla, co wikipedia dala, lebo pisu:
Nejvýznamnější výhodou plovoucí podlahy je její akustická izolace, která zabraňuje přenosu hluku z místnosti do ostatních částí domu.
Ale tiez si myslim, ze bola myslena "normalna" podlaha, ze izoluje zvuky sposobene chôdzou po nej.
@toskanka no skus chodit po plavajucej podlahe v opatkoch a potom sa opytaj susedov pod tebou.... 😉
je tu mnozstvo tem, kde sa riesi, ako vsetko pocut cez plavajucu podlahu.... dokonca ako raz jednej kocke sused priniesol tie filcove nalepovacky na nohy stoliciek, lebo pocul, ako vstavaju od stola, a posuvaju stolicky
@obsadenemeno kto už len chodí doma po byte v opätkoch??? Nie sme v zlej venezuelskej telenovele...
ale máš pravdu, laminátová plávajúca podlaha je hlučná a aj chladná. Mám ju v celom byte, lebo vtedy to bolo moderne. No ak budeme meniť, dáme niečo iné. Manžel si ju montovali sám. Nič zložité. Ale každý predajca vie zabezpečiť aj montáž.
@hettinka no ja sem tam rano, ked som prichystana do prace a necham telefon v obyvacke..... 😉
no ale my byvame v dome....
a este stovky zien, co tu uz pisali a stazovali sa na to....
@sissy27
@obsadenemeno
Moja mama sa sťažovala len keď decká boli malé a lietali po chodbe na odrazadle 😝 inak nás vraj nepočuje. Býva pod nami. Ale mne vadí pes ako po tom chodí pazúrikmi.
@obsadenemeno Nevytvorime si vlastnu temu: Definicia slova "Podlaha" a hlucnost v bytoch? 🙂
@kasandraa no to ti ani neviem, mna by skor zaujimalo, ci sa dava podlaha aj inde, ako na "zem", napriklad na strop, steny, okna....????? 😀