Kvôli tomuto sa vždy s mužom pohadam. Po mojich deťoch kupované oblecenie väčšinou z bazáru, ktoré bolo na donosenie, davam pravidelne do kontajnera s oblečením. Tie veci sú poväčšine s fkakmi, trocha dierka, zmolky a vyblednute. Môj muž to nemôže zniesť, vraj ich mam darovať tomu, kto to potrebuje. Mam to všetko pofotit a dat inzerát ze darujem alebo darujem za odvoz. Samozrejme bola by s tym aj robota, vytriedit podla velkosti, rocneho obdobia atd. Nato ani nemam cas a bolo by to podla mna zbytocne, lebo aj tak by to nikto nechcel. Vždy ma toto vytoci pomaly na porážku. Ja mu stále tvrdím, že toto oblečenie už nikto nosiť nebude a tak ho aspoň recyklujem že ho dám do toho kontajnera s oblečením. Uz som si povedala ze tie veci pred ním nabudúce radsej skryjem a vyhodím sama keď nebude doma. Co si o tom myslite?
nech operie, vyzehli, nafoti a riesi veci okolo on 🤷♀️😁
skúsila si charitu? možno keby sa na to pozreli tak by si vedela .... možno by si aj niečo vybrali
ja už roky chodím do charity - zanesiem čo lepšie a ozaj už mizerné hodím do koša...
@denden77 😁 že ja mu to mam pofotit a dat do krabice. Áno a bude mi to v skriniach zavadzat a kopit sa to. Ďakujem neprosím
Mohla by si dať inzerát niekde na fb že daruješ balík oblečenia na donosenie, niektoré mierne poškodené veľkosť od takej po takú, ročné obdobia také a také.. a k tomu poznámku že nech si to nová maminka vytriedi podľa želania. A fotku možno len celej tej krabice alebo mechu, nie každý kus zvlášť. Ukáž to mužovi a dohodnite sa že ak do mesiaca po to nikto nepríde tak to vyhodíš.. on bude spokojný že si sa snažila a naozaj to nikto nechcel a ty že sa toho zbavíš..
@deti95060810 ved tie kontajnery sú pre charitu nie? Je to tam napísané že eko charita s oblečením.
Nech pofoti, nahodi inzeráy a komunikuje so záujemcami on. Možno ho to prejde. Skús mu vysvetliť, že zničené veci ti je fakt trápne darovať. A že oblečenia je dnes prebytok a aj "sociálne prípady" sa vedia dostať k slušne vyzerajúcim kúskom za lacný peniaz prípadne zadarmo...
Keď nebude doma, odnes veci do predajne H&M alebo do toho kontajnera.
Inak aj môj svokor je v tomto rovnaký a svokra triedila veci len v čase keď nebol doma, lebo čo oči nevidia to srdce nebolí.
Flakate derave oblecenie ani na "charitu" nikto nechce, ved prepac - ano ked je clovek v nudzi, potrebuje oblecenie zo zbierok, fakt by mu tam dali flakate derave, nech to kazdy "vidi"? Na charitu nosim zasadne len pouzitelne oblecenie v dobrom stave... zvysok ide do kontajneru na oblecenie a viem, ze oni to recykluju (triedia, dobre do charity, zle recyklacia na nejake deky)
@jaroe on to naozaj nechápe. Minule som mu dala jednu veľkú tašku takýchto veci nech mi to hodí do toho kontajnera s oblečením. A viete čo spravil? Doniesol mi ju roztrhanu naspat že on to tam nedá že mám dať inzerát že darujem. A to boli strasne veci, úplne vyblednute a samy zmolok.
@pinkgirl áno budem musieť tak to pred ním skrývať.
@anjelicek26 tak fajn, že oni to z tých kontajnerov ešte spracúvajú a triedia. A viete čo mi povedal môj muž? Zevraj z týchto kontajnerov predávajú veci v sekaci. Ze to videl ako niekto o tom písal na nete. Mne sa to nezdá žeby takto klamali a preto sa mi zdá rozumne ich tam dávať.
Ano, predava sa to oblecenie z kontajnerov Info priamo zo stránky Humany:
V triediacom centre sa oblečenie triedi do 3 hlavných skupín:
Jedna časť ide do secondhandových obchodov HUMANA na Slovensku, Česku, Poľsku a Rumunsku a do veľkoobchodu.
Ďalšia časť sa posiela do Afriky na predaj miestnym obchodníkom za nízke ceny. Toto uspokojuje dopyt krajín, vytvára lokálnu ekonomickú aktivitu a generuje lokálne zdroje pre rozvoj.
Zvyšok sa predá na Slovensku a Indii na opätovné využitie.
Samozrejme predavahu tak, aby na tom aj niečo zarobili
Veci z kontajnerov na saty naozaj nejdu na charitu, ale na second hand business, respektive nepouzitelne na nosenie sa spracuvaju ako material do roznych druhov vyrob. Akokolvek, aj ked to nie je charitativne, je to ekologicke voci zivotnemu prostrediu.
Muzovi treba vysvetlit, ze na bazari nikto nic take nekupi a ani nechce...je problem predat ciste normalne "neznackove" oblecenie tu baby mesiace maju na bazari a nikto po tom ani nestekne, taka zbytocna robota s fotenim a sledovanim bazaru :(
To čo píšeš treba vyhodiť a nie flakate deravé a žmolkove dať do kontajnera.
My máme v meste krízové centrum a čo je podľa mňa nepredajné tak hodím do vreca a zanesiem tam. Teda nepredajné myslím tým, že to nebudem dávať za 0,10€ ks., To sa mi nechce. Tak isto hračky a hocičo. Oni si to vytriedia. Ale keďže to hádžeš do kontajnera na oblečenie tak to by malo ísť tiež na nejakú charitu.
@anjelicek26 už som mu to x krát vysvetľovala. Aj tak sa vždy pohádame a očividne to nechape.
@zuzahajdulka tak to ma veľmi mrzí, keď to tak je.
Ved nech to riesi on, nachystaj mu krabicu/vrece s vyradenymi vecami, moze to bud odniest do kontajnera, alebo potriedi a "preda". Ja by som o tom s nim ani nediskutovala 🙄
@lusyyy36 tak to je veru strasne. Ešte natom zarobia.
Nech si muž nemýli charitu so zbernym dvorom. Ja väčšinou darujem a len také čo sa dáju normalne nosiť. Žmolkove, derave aj s popraskanym obrazkom dam do zberneho dvora. Oblečenie sa vynosi a topanky vychodia. Mne sa muž do toho nestará. Aj sa mi stalo že veci co som darovala potom predavali, ale keď už darujem je mi jedno čo s tym urobia hlavne že im to pomohlo.
@anjelicek26 no áno, lenže on ma iba reči a krabicu nechá položenú doma a bude mi to tu zavadzat a znova sa budeme dotahovat dokým tu krabicu nechytim a sama nevyhodim do kontajnera. Ja by som naozaj tieto veci nikomu nedarovala.
Oni na tom "nezarobia"... ide to za rezijnu cenu do sekaca... takze pokryte naklady (mzda) ludi, co tie kontajnery vyberaju, auto, co to vozi, ludi, co to triedia, stroje, co to recykluju, obalovy material, , pani v sekaci (maju aj vlastne) a najomne tych priestorov, ano potom v sekaci mas veci od 10 centov po 10e... a kazdy, kto tam ide a takto lacno si oblecenie kupi, je rad... win win... zamestnas par ludi, ludia s mensim rozpoctom kupia za lacne, "strasne" na tom nie je nic.
Flakate a zozmolkovane veci vyuzijem v domacnosti. Utriem prach, utriem nieco rozliate, pripadne pri praci so savom. Co sa neda pouzit na upratovanie, rovno vyhodim. Ani to s nim nepreberaj... on sa o to postarat nechce ale kibicovat to hej.... ked sa bude vypytovat, tak si ich darovala kamoske....
@h2o2 áno máš úplnú pravdu.
Ja som tiez skusala veci darovat. Neboli flakate, ani nijak poskodene. Bud po detoch, alebo tehotenske. Chcela som to poslat za cenu postovneho. Nikto to nechcel. Nemam nic proti romom, ale povedzme si uprimne, su aki su.... Az na par vynimiek. Ak niekto napisal, tak to boli len romky, ktore naslubovali, obrali ma o cas a nic z toho....
@anjelicek26 áno bude to tak ako píšeš. Je to veľmi rozumne, oblečenie sa takto využije úplne kým sa nerozpadne 😁
@jaond19 ďakujem za super rady 😊
@zuzana9393 tak to je aká sila. Ved to, že aj ja mam kopec slušných veci a ani tie nikto nechce na bazari. Alebo by to chceli skoro zadarmo. Tak také už dávam kamaratkam a rodine keď ich nepredám. Tie veci o ktorých tu píšem by som naozaj nikomu koho poznám nedávala by som sa poriadne hanbila.
Tie lepšie veci, co sme napr.kupovali nové, predávam alebo zachovale darujem rodine a známym.