Podľa čoho sú výpredaje oblečenia?

10. jan 2023

Neviete niekto podľa čoho predajňa dá tovar do výpredaja ? Blba otázka, ale kúpila som si sukňu, naozaj sa mi zapáčila, problém je že ja nemam veľa peňazí a zvyknem kupovať vo výpredajoch. Napriek tomu som ju zobrala, no teraz som šla do nákupného centra a ono tu istú ale v inej farbe dali do 50% zľavy, všetky veľkosti. Podľa čoho ide tovar do zľavy? Chápem, že teraz budú všade výpredaje o chvíľu na bundy, ale prečo bývajú na RANDOM trička ? Len tak v strede roka?

lauriik
10. jan 2023

Povedala by som, ze zlavy su na tovar, ktory sa nepredava. Takze ak cierna sukna ide dobre tak ju nezlavnuju ale zelena sa nepredava tak daju zlavu. Videla som takto vela krat rozdielnu cenu na rovnaky tovar v inej farbe.

veronika_sk000
10. jan 2023

pripadne potrebuju dopredat kolekciu, lebo pride nova 🤷

anjelicek26
10. jan 2023

Prvy ide tovar do zlavy, ktory sa nepredava (ano casto aj kvoli farbe - proste bielu uni bluzku si clovek kupi castejsie, ako kriklavo oranzovu, aj ked strih rovnaky)
Potom ten, s ktoreho uz maju posledne velkosti a nema zmysel ho mat vylozeny
Potom ten, kde konci sezona a bude zaberat vyse pol roka miesto v sklade

Aspon ja co to tak sledujem...

pribinak
10. jan 2023

Do výpredaja idu v prvom rade “leziaky” teda tovar ktorý dlho stojí, potom veci ktoré sa vrátili spat a potom dopredaj kolekcie

S rozdielnou cenou pri rozdielnej farbe ale úplne rovnakom tupé tovaru mam skúsenosť aj ja, topanky v Decathlone @lauriik