Podkožné vyrážky

kiqusiq
28. sep 2018

Pekny den. Budem rada ak napise niekto kto ma rovnake ci podobne problemy. Mam 24 rokov a dlhorocne problemy s upchavanim porov a naslednou tvorbou bolavych podkoznych vyrazok 😞 Mam pocit, ze plet mi upchava takmer vsetko, ci dekorativna kozmetika alebo klasicka kozmetika. Snazim sa pouzivat kozmetiku vhodnu na miju plet, v tomto som zasadova a vzhladom na moju plet si davam pozor, ale uz neviem ako dalej. Som mlada zena a samozrejme sa licim, ale mam problem aj s tym, ze ak si dam nejaky makeup, za 2 dni sa mi zacnu tieto vyrazky tvorit 😞 Nehovorim, ze je to z kazdej kozmetiky, ale porozujem, ze niekedy je moja plet v poriadku bez problemov aj niekolko mesiacov a ak si napr kupim novy produkt vhodny na plet tak sa to prejavi. Tieto podkozne vyrazky sa mi tvoria hlavne aj v lete ked je teplo (vtedy sa snazim liceniu vyhybat) ale kedze moja plet je zmiesana az mastna, plet v lete sa este viac masti a moja plet trpi 😞 Podotykam nikdy som netrpela na klasicke akne a stym problem nemam, trapi ma len upchavanie porov vzdy iba v oblasti lic (inde nie) takmer zo vsetkeho a neviem uz co robit. Pravidelne sa o plet staram, obcas pouzivam cistiace pletove masky, cistim si plet sonickou kefkou (nie kazdy den) pravidelne a poctivo sa odlicujem. Lokalne pouzivam od Biodermi Sebium Global, ten v zaciatku pomoze, ale nie vzdy. Ku kozmeticke nechodim, neviem ci by mi s upchavanim porov pomohla a ku koznej zatial ist nechcem, pretoze nechcem zbytocne brat ziadne lieky. Ako pisem, neviem to inak opisat, ale moje problemy suvisia 100% s upchavanim porov z kozmetiky (nie vsetkej) a v lete z viac mastiacej sa pleti. Mate niektora podobny problem a ako ho riesite pripadne ste riesila? Dakujem za kazde normalne rady.

pininka
28. sep 2018

Lieky brat nechces, ani moja sestra nechcela, ma 43 a dodnes hnisave podkozne vyrazky. Ja som brala roacutan a mam pokoj a pritom sme obe mali hroznu plet od puberty. Som nesmierne vdacna ze som sa dostala k svojej koznej lebo dovtedy namne skusali rozne masticky a vodicy a nic nepomahalo. Mala som nulove sebavedomie pre tie vyrazky.

kiqusiq
autor
28. sep 2018

@pininka Ďakujem. Ja však až takéto problémy nemám, nemám tie vyrážky stále. Ako som písala, len keď použijem zrejme nesprávnu kozmetiku alebo ako by som to nazvala a v lete. Nemám hroznú pleť, ale trápi ma, keď sa mi tieto vyrážky vytvoria. :(

elementissa
6. jún 2019

Leto je tu opäť - ja mam to iste, ale nemám to z kozmetiky, lebo tu nepoužívam. Je to jednoducho hormonálne a treba sa s tým naučiť žiť. Ja si na to dávam taky domáci bio eko prírodny čistič pleti - šťava z jedného citróna + kvalitná himalajska soľ + pár kvapiek bio arganoveho oleja +trochu bio levandulovej vody. Aplikuj 2x denne, po 2-3 dňoch máš vyrážky preč

andrea1235356
9. jún 2019

Nemusíš brať lieky, sú mastičky ktoré ti predpíše kožná lekárka. Ja osobne som mala problém pretože sa mi upchala uzlina a spravila sa podkožná vyrážka. Kožná mi dala mastičky a bolo po tom.