Podivný telefonát - zlosovateľná anketa

brambie
25. jan 2013

dievcata, dnes mi volalo cislo 650540119 a pani sa pytala na to kolko spavam, ci davam v obchode prednost slovensky potravinam, pre kolko ludi varim a ako chodim do prace... potom spomenula ze sa jedna o zlosovatelnu anketu a ja som jej nadiktovala meno a adresu. ked to pocum mm tak na mna naziapal.... viete niekto nieco ? je sa coho bat ?

strawberry17
25. jan 2013

@brambie aj mne dnes volali...vseobecne otazky tusim 5 som im zodpovedala, ale adresu som im nedala

brambie
autor
25. jan 2013

@strawberry17 myslis ze je sa coho bat ked som im ju ja dala ???

malinkaaninka
25. jan 2013

už to nevrátiš späť,snáď to nie sú nejaký zlodeji alebo pod.ponaučenie nabudúce.
aby som nebola za múdru,ja sa tiež učím na vlastných chybách.zásadne na vlastných chybách 😉

strawberry17
25. jan 2013

@brambie da sa na to cislo zavolat naspat? ze by si im povedala nech tvoje osobne udaje vymazu

malinkaaninka
25. jan 2013

@brambie čisto teoreticky.udaj pre kolko ludi variš znamena kolko ludi byva v domacnosti.ukecanejši človek aj vymenuje deti,starých rodičov..udaj ako chodiš do prace udava či chodiš do prace a zas ukecanejši človek povie chodím autom mam to cez cele mesto a pod.ale to len teoretizujem.nemuseli to byť podvodníci.ale adresu už nedávaj,pre istotu.

brambie
autor
25. jan 2013

no a ked uz maju moju adresu a meno, co moze hrozit ? lebo k tymto udajom sa da dostat jednoducho aj inym sposobom tak neviem ci sa mam koli tomu nejak vzrusovat ci nie... davat adresu nie je moj styl, to ta materska asi...som taka dovercivejsia alebo co .

raza
25. jan 2013

nakolko si udávala len adresu a meno, tak ti podla mňa nič nehrozí.. veď si nevravela svoje rodné číslo, alebo číslo obč. preukazu... To nemyslím uštipačne, ale aspoň budeš vedieť druhý krát...
podla mňa išlo s najväčšou pravdepodobnosťou len o fingovanú anketu a môžeš čakať, že ti budú volať, že si "vyhrala" možnosť sprostredkovať, resp. ponúknuť svoj dom/byt na sprostredkovanie nejakej prednášky, alebo prezentácie výrobku 🙄 takže im potom povieš, že absolútne nemáš záujem a zároveň ich žiadaš, aby ťa už neotravovali 😝

strawberry17
25. jan 2013

@brambie to budu len asi otravne reklamy co ti budu posielat, podvodnici asi nie, to su vsetko marketingove tahy, no len odkial maju nase cisla na mobil by som chcela vediet.. to sme sa asi mali spytat ako prve
nabuduce ked bude niekto taky volat, tak otazky budeme klast my 😀 :
1. pani ake je Vase meno?
2. z akej firmy volate?
3. od koho presne mate moje tel.cislo?
ale v podstate tie zeny co volaju za to nemozu, su za to platene, je to len ich praca...tiez som mala taketo ponuky na pracu na "aktivny marketing" (cize otravovaci) a vzdy som odmietla, nie je to nic pre mna

brambie
autor
25. jan 2013

@strawberry17 ale ved som sa jej sprosta aj pytala 2x ze aka to firma ale ten nazov bol i tak nezapamatatelny...
a nabuduce ked bude niekto taky volat tak ich poslem kade lahsie ako obycajne aj napriek tomu, ze budem pravdepodobne este stale na materskej... jasne nemozu za to len aby ma do niecoho nenamocili...

lianka2
25. jan 2013

@brambie mne presne tie iste otázky volali z čísla +421422856318. A ja blbá som im tiež dala aj adresu, až potom mi docvaklo, že som to nemala urobiť a tiež teraz tŕpnem, čo to malo znamenať.

strawberry17
25. jan 2013

@brambie oni volali tisickam ludom (v pozadi som v telefone pocula ze tam sedia viacere zeny a volaju) tak urcite nejdu teraz nejako podviezt polku slovenska...ide len o marketing...ze vraj dokonca si takto firmy tie kontakty na ludi predavaju, ze 3-4e za kontakt...takze nejaka firma mozno takto ziska kontakty a potom to preda na 10 marketingovych firiem za 4e a hned ma na kazdom cloveku 40e....vsetko je o peniazoch

brambie
autor
25. jan 2013

@lianka2 skusala som tam volat spat a zvonilo to, ty si skusala ?

strawberry17
25. jan 2013

@brambie nezdvihali, ze? jeden muz pise na nete, ze tiez skusal a nezdvihali

strawberry17
25. jan 2013

ked si to tak zoberiete tie otazky boli len od veci, podla mna im islo vyslovene ziskat kontakt

lianka2
25. jan 2013

@brambie ja som skúšala večer, skôr má to nenapadlo, zvonilo , ale logicky večer nik nedvihal. No dúfam, že fakt nebudeme mat problémy☹

brambie
autor
25. jan 2013

@strawberry17 asi mas pravdu. ved meno a adresu mozu zistit aj hocijako inak, ak by to chceli vyuzit. tak som im ju bez okolkov povedala dobrovolne sama 🙂

lianka2
25. jan 2013

@strawberry17 no veď práve, potom mi napadlo, že išlo len o tu adresu.

strawberry17
25. jan 2013

@brambie a kde sa da zistit meno adresa? inak teoreticky by mohli chodit po domoch a odpisovat mena zo zvoncekov a maju hned meno aj adresu...ale asi je lepsie obvolavat ako chodit v zime od brany k brane 🙂 a este maju aj vyhovorku ze si im poskytla meno a adresu sama a dobrovolne, ved to maju aj nahrate, na zaciatku na to upozornili

brambie
autor
25. jan 2013

@strawberry17 nahodou otazky boli celkom aktualne 🙂 napriklad mna asi dostali prave otazkou, ci davam v obchode prednost slovenskym vyrobkom ...ked su teraz same kauzy s polskymi vyrobkami... 🙂 kde si nasla toho panka na nete ? posli link plz

strawberry17
25. jan 2013

@brambie akoze otazka dobra, ale tie otazky nepasovali k sebe...idem kuknut ten link

brambie
autor
25. jan 2013

@strawberry17 to mas pravdu , este aj nahrate to maju, mna porance. prezradila som jej aj to, ze som na materskej tak som zvedava ako to vyuziju. pana zida, sa mam na co tesit. len dufam, ze to ze nadiktujem tieto udaje na slovensku neznamena aj to, ze som podpisala ustne nejaku zmluvu... lebo tu je asi mozne aj to.

lianka2
25. jan 2013

@brambie ja som im tiež povedala, že som na materskej. Ach, tiez mám nervy z toho. Ináč furt kadejake ankety odbijem hneď na začiatku, že nemám čas a teraz just som im dala aj adresu.

strawberry17
25. jan 2013

podla cisla som nasla, ze by to mala byt tato firma:
http://www.directhouse.sk/?gclid=CKaN3cCkhLUCFe...
na stranke maju aj kontakty hore v hlavicke uvedene, skuste tam napisat (trebars aj postou doporucene) ze ziadate o skartovanie Vasich osobnych udajov a neposuvanie Vasich udajov na 3 osobu
este tento link
http://kdovolal.net/0650540119
modrym tam je ten nazov firmy, kliknite na to a otvori sa ich stranka

miskap2111
25. jan 2013

Dievčatá, takže aby som vás ukľudnila. Pred nedávnom mi volali tiež presne s touto anketou. No a včera mi volali, že ma vylosovali a že som vyhrala kuchynský robot a či mám o neho záujem. Tak som sa spýtala, že aký je to robot. No a tá žena nechcela byť veľmi konkrétna, tak vraví, že taký čo strúha a mixuje. No a potom som jej povedala, že toto sa mi nejako nezdá, že čo je podmienkou prevzatia. A ona že prezentácia so zástupcom firmy u nás doma. No tak som jej hneď povedala, že takéto prezentácie poznám, že tie sú len na vymámenie ďalších peňazí.. Na čo ona nepovedala vobec nič a nesnažili sa ma presvedčiť, že to tak nie je. Takže som jej povedala, že o robot v tom prípade nemám záujem.. Takže bacha- budú vám volať ešte raz! A dávajte si pozor, lebo toto je čistý marketing a robot za pár EUR preplatíte viacnásobnekrát.

strawberry17
25. jan 2013

ten link na toho chlapa uz nevidim, ale tiez som ho nasla tak, ze som to tel.cislo zadala do googlu, ale on tam aj tak pisal, len ze mu to nezdvihali, nic viac...a ked uz mate nazov firmy a adresu kde to odvolat, tak to je hlavne

janie80
25. jan 2013

@strawberry17 mne tak raz volali a presne som sa opytala, odkial maju moje cislo... Tak ze vraj nahodne vygenerovae systemom... Ale nedala som sa odbit, lebo ma oslovila menom, tak som sa opytala, ci to system nahodne vyheneroval aj meno... A ona na to, ze ona nevie, ze len dostala papier do ruky a telefonuje... Tie tetusky, co volaju, su v tom nevinne, to je jasne...

lianka2
25. jan 2013

@strawberry17 a to číslo, čo som tu písala ja, nevieš zistiť komu patri? Lebo mne volali z iného tie iste otázky.

brambie
autor
25. jan 2013

@strawberry17 dik, vyzera to presne na to co hovoris... @lianka2 ake sikulky my sme. no hadam sa tak vela nestalo.
pani na druhej strane telefonu si asi povedala, ze najlepsie sa pracuje so zenami na materskej. 🙂

strawberry17
25. jan 2013

@miskap2111 tak uz vieme, dotrepu sa s robotom a ktovie este s akymi lacnymi smejdami a budu Vas nutit ich kupit. Inak ked zavolaju este raz, tak hned povedat, ze SI NEZELATE aby vam este volali a ZIADATE aby si vymazali z evidencie VASE OSOBNE UDAJE a neposkytovali ich TRETEJ OSOBE

lianka2
25. jan 2013

@miskap2111 a ty si im tiez dala aj adresu?