Podali by ste sťažnosť na vodiča autobusu?

11. feb 2022

Dobrý deň,
každé ráno chodievam prímestským autobusom a stala sa mi nepríjemná situácia. Nastupovala som klasicky prednými dverami, aby som si mohla kúpiť lístok a vodič asi nechtiac stačil tlačidlo na zatvorenie dverí. Ja som si neuvedomila, čo sa deje a kým som sa stihla dverám vyhnúť vyššie na schody, tak mi privreli ruku medzi gumové tesnenie. Ja som sa skríkla od bolesti a vodič videl, že sa trápim a nijako nereagoval, dvere otvoril až na podnet niekoľkých cestujúcich na predných sedadlách. Čakala som, že sa ma spýta či som v poriadku a ospravedlní sa, ale namiesto toho mi vulgárne vynadal, že čo robím a či som normálna. Podotýkam, že som úplne normálne nastupovala a nerátala som s tým, že ma privrú dvere, za mnou stáli v rade na zastávke ešte 2 ľudia. Ja som v šoku nahnevaná vystúpila a išla som nakoniec taxíkom, napriek zábrane z rukávu zimnej bundy mi však ruka napuchla a zmodrela. Vodič ešte za mnou zakričal, že načo robím cirkus, keď ani necestujem a že on bude mať kvôli mne meškanie. Podali by ste sťažnosť na dopravný podnik alebo by ste to neriešili?

lalulola
11. feb 2022

Určite podať sťažnosť... keď vám vzniklo ešte aj zranenie. Mali ste ísť hneď k doktorovi aby ste mali potvrdenie aj od neho, inak to bude len slovo proti slovu.

terry2003
11. feb 2022

Samozrejme, že áno.

hyta
11. feb 2022

Áno, sťažovala by som sa. Určite zájdite k lekárovi, aby ste mala i dáky úradný papier.

marci77
11. feb 2022

urcite ano, a poznali ste tam niekoho aj osobne z tych ludi, co cestovali? aby to dosvedcili v pripade riesenia, a od lekara potvrdenie by tiez pomohlo

sense
11. feb 2022

Nie som človek kt sa za všetko sťažuje, ale áno v takomto prípade podala sťažnosť a šla aj k lekárovi, à dala to ako úraz a budeš mat aj záznam o úraze.

mondolina
11. feb 2022

možno tam je aj kamera

dadulamamula
11. feb 2022

Určite by som som šla doktorovi a s papierom podať sťažnosť na pána autobusara.

nikpa
11. feb 2022

Treba si zistiť kde ma autobus poistenie, to sú verejné informácie, zavolaj si na MHD v meste a povedia ti. Dopravca je poistený pre prípad zranenia cestujúceho. Choď k lekárovi a so správou na poisťovnu, ak máš zranenie, máš nárok na odškodné. V takomto prípade by ti mali niečo uznať, iné je keby si spadla v autobuse kvôli tomu, že si sa nedržala a pri páde si sa zranila. Ale toto bolo vyslovene chyba vodiča. V autobuse bývajú aj kamery...

stanulienkat
11. feb 2022

Ano, stazovala by som sa.
A to nie som stazovatel.

mikadooo
11. feb 2022

Áno, sťažnosť by som podala a presne by som opísala situáciu. Škoda, že nemáš svedkov, ktorí by to potvrdili. Dúfam že ruka bude v poriadku.

seahorse27
11. feb 2022

Urcite by som staznost podala - za zranenie (treba papier od dr.) a za vulgarne spravanie. Toto je uz vrchol, co si ludia dovoluju…Ublizi ti a este ti bude nadavat, hulvat jeden. Mozno aj odskodne dostanes za uraz…

zuzahajdulka
11. feb 2022

Samozrejme, ze sa stazuj. Zajdi k lekarovi, nech ti da o zraneni potvrdenie a normalne oficialne podaj staznost na dopravny podnik aj so ziadostou o odskodnenie. Mne sa raz stalo, ze som prechadzala s kocikom cez elektrickove kolajisko, normalne na zelenu. Popri kolajach bol rozpraskany asfalt a koleso kocika sa mi zaseklo. Trvalo mi len par sekund, kym som to vyslobodila a presla na druhu stranu, lenze vodic elektricky sa na mna rutil plnou rychlostou, vobec nebrzdil. Ukazovala som mu, nech brzdi, ludia na zastavke vydeseni tiez na neho mavali. Nezabrzdil. Nastastie som stihla uskocit v poslednej chvily, inak by ma aj s dietatom v kociku zabil. Okamzite som napisala na dopravny podnik staznost. Na moje mile prekvapenie mi este v ten den odpisali, ze incident overili, vraj sa im k tomu nezavisle ozval iny zhrozeny svedok, vodic sa priznal a dostal okamzitu vypoved.

martul
11. feb 2022

Ja som mierumilovný človek, nikdy som sa nesťažovala, nekonfrotovala s nikým, skôr som taká utiahnuta, ale toto by som riešila, v prvom rade doktor aby si mala papier, sfotit ruku a podať sťažnosť.

anjelik44
11. feb 2022

Určite áno

mandala77
11. feb 2022

sťažnosť by som podala. Potrebuješ číslo spoja, popísať situáciu.

Ja som pred časom podávala sťažnosť len telefonicky. Mňa asi rok iritoval tiež šofér. On nikdy, keď som s ním cestovala, nemal rúško. Z neho bolo cítiť, že je proti očkovaniu, proti opatreniam. V novembri, keď bola kritická situácia, mal rúško pod nosom. Mne nevadí ani teraz, ak idem do autobusu, vodič rúško nemá, ale keď ľudia nastupujú, rúško si nasadí, ale tento dotyčný nie, on to jednoducho ingoroval. Nakoľko ma už vyslovene dlhodobo iritoval, vystúpila som z autobusu, nahnevaná na zastávke našla telefónne číslo a zavolala som tam. Popísala situáciu, nadiktovala som spoj, chceli aj mailový kontakt, aby som bola o vyriešení sťažnosti informovaná. Odpísali, sťažnosť riešili, ospravedlnili sa. Jeho som nekonfrontovala, lebo som ho vnímala ako typ, že to nemá vôbec zmysel.

deti95060810
11. feb 2022

skôr by mal napálilo to je ho správanie ako zmodrená ruka ... inak mňa už tiež privrelo a tie gumové tesnenia neboli až také pevné žeby mi to spravilo modriny - no možno už bol vyheganý celý autobus aj s jeho tesneniami....
nie, nesťažovala... šoférov je málo, uvidíš ho tak aj o týždeň, dva, mesiac , rok...😉

zuzanockamt
11. feb 2022

@mandala77 U nás tiež šoféri nenosia v busoch rúško, niektorí áno. Ale sú oddelení od cestujúcich v uzavretej kabíne.

luccija
11. feb 2022

Choď k lekárovi a sťažovala si predstav, že by si tam bola s dieťaťom, či starší človek toto si nemôže dovoliť.A to som sa sťažovala iba raz v zivote

mandala77
11. feb 2022

@zuzanockamt u nás nie sú oddelní, sú to autobusy do dedín. Kupuješ u neho lístok, si s ním v úzkom kontakte. V ostatných prímestských linkách som si všímala, že rúško vodiči mali vždy, len on bol výnimka.

veronika_e
11. feb 2022

Jasne, ze by som podala, proste ak to videli aj ostatni a on proste nic, podla mna ak by sa ti hned ospravedlnil, bolo by to proste cele o niecom inom. No taketo chovanie, tak to by som si veru nenechala

tykat
11. feb 2022

Jednoznacne... len kto dosvedci ze to tak bolo.

jana005
11. feb 2022

@mandala77 prepáč,nemôžem si pomôcť ti nenapísať.
Je to choré na hlavu,aby sa za nenosenie rúšok udávali ľudia. Nakaziť sa môžeš hocikde a žiadne rúško ti nepomôže. A oči si mala chránené? Aj cez nich sa vírus môže dostať do tvojho tela.
Snáď si so sebou spokojná. A prosím ťa, nepíš mi,že dodržiavaš opatrenia a ďalšie hlúposti.
Čo keby ten šofér mal žltačku a zobral si od teba peniaze?
To ti už nevadí? Ale to,že nemá rúško,je fakt obrovský problém.
Lenže so žltačkou ťa nikto nestraší, však?

mandala77
11. feb 2022

@jana005 neútoč na mňa. Napísala som, čo som urobila ja v situácii, kde som pokladala za vhodné sa sťažovať.
Narozdiel od Teba som vedela, čo mám urobiť, nepotrebovala som hľadať uistenie na ženskom fóre.

jana005
11. feb 2022

@mandala77 ja nie som autorka. Tiež viem, čo mám robiť.
Ale toto,čo z niektorých ľudí urobila táto pandémia,je na zaplakanie.
A tým myslím aj teba. Dúfam,že si na seba hrdá

mandala77
11. feb 2022

@jana005 mne je teda ale úplne jedno, čo si Ty o mne myslíš.
Začala si na mňa útočiť, posudzovať a odsudzovať ma. Pritom sa morálne cítiš vyššie a pohoršuješ sa nad tým, čo pandémia urobila s ľuďmi. S inými, nie s Tebou.
A čo urobila konkrétne s Tebou, že máš nutkanie zareagovať a zaútočiť na názor, s ktorým nesúhlasíš?
Viac sa k Tebe vyjadrovať nebudem.

orangiiina
11. feb 2022

Keby sa slušne ospravedlnil, neriešila by som. Urcite ti nechcel ublížiť schválne, ale pre to chumajske správanie by som to riešila.

ankare
11. feb 2022

Určite ano. A choď k dr. s rukou. Držím palce!

jana005
11. feb 2022

@mandala77 keďže si napísala verejne,čo si urobila,tak som na to reagovala. Necítim sa morálne vyššie,tiež mám svoje chyby. A ty sa cítiš morálne vyššie,že si toho chudáka šoféra nabonzovala v práci?
Určite nebudem udávať ľudí za to,že nemajú rúško. Chudák šofér,zarobí smiešne peniaze a ešte mu určite stiahli z tých málo peňazí,čo zarobí.
A čo so mnou urobila pandémia?
V podstate nič,a zároveň všetko.

kinderzwillinge
11. feb 2022

@jana005 Suhlasim, tiez som chcela napisat nieco podobne, ako ty

sszuzu8
12. feb 2022

Majú toho veľa. Sú stresovani nervózni a toto im tiež na pohode nepridáva. Nedala by som sťažnosť. On príde o prácu možno aj o vodičak a keď ma deti prídu o príjem..