Poďakovanie na kare

petra396
8. mar 2022

Dobrý večer, prosím vedel by mi niekto poradiť, čo je vhodné povedať na kare, keď si všetci pozvaní posadajú za stôl? Nemám s tým skúsenosti...je vhodné, aby sa na kare pripilo na pamiatku zosnulého? Ďakujem za rady.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matullienka
8. mar 2022

Áno u nás sa poďakuje za účasť, poprosí aby ľudia zabudli na zlé ak sa stalo a zostali len pekné spomienky, ak má dotyčný silu spomenie nejakú milú príhodu so zosnulým

deti95060810
8. mar 2022

my sme mali pani ktorá sa pred jedlom pomodlila, potom povedala niečo z Písma svätého a všetkým poďakovala... na záver sa zaspievali pesničky...

katkatonkova
8. mar 2022

My keď sme mali kar pred mesiacom....som sa zmohla len na slovko ďakujem.....a pripomienky sme si na otca.....

adamadent
9. mar 2022

Len doplním na kare sa pri pripitku nestrnga.

littlefiona
9. mar 2022

@petra396 samozrejme na kare by mal byť úvodný príhovor a poďakovanie. Len je to veľmi ťažké, ja som mala poďakovanie na kare za nebohého brata a ani sama neviem ako som to zvládla, ku koncu cez slzy som už ani na pripravený ťahák nevidela.

littlefiona
9. mar 2022

@adamadent áno presne tak, na kare sa neštrngá pohármi, len sa pozdvihnú a pripije sa.

1ryba
9. mar 2022

@petra396 poďakuj sa za to, že zosnulého prišli odprevadiť na poslednej ceste, a za kvetinové dary. Ak niekomu ublížil, nech mu odpustia. To stačí. Netreba žiadne dlhé príhovory.

birika
9. mar 2022

u nas - pripitok, podakovanie par vetami a potom sa spominali zazitky so zosnulym, aj sme sa zasmiali a odlahcilo to atmosferu....ale bola som na kare, kde isty pan podakoval, zdvihol pohar a povedal - pripime si na zdravie zosnuleho 🙂

petra396
autor
9. mar 2022

Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za rady, dúfam, že budem schopná povedať 2 -3 vety.

cacianka
9. mar 2022

@petra396 úprimnú sústrasť,
Nemôžeš niekoho poveriť, poprosiť ? Môjmu otcovi mal na kare mamin brat,jeho švagor. My sme nevládali...až potom prišla úľava

matullienka
9. mar 2022

Dievčatá ja sa priznám priam neznášam tieto kary, blízky na nich trpia a vzdialenejsia rodina sa už dokáže aj uvoľnenejšie baviť. Keď bol ocino na tom minulý rok zle a s mamou a sestrou sme sa o tom bavili čo ak by sa nieco stalo tak sme sa zhodli, že kar nie. Viem, že by sme to ani jedna nedala