Ahojte. S priateľom sme uvažovali, že ako poďakovanie mojej mame za to, že sme mohli u nej istý čas bývať, by sme jej kúpili nový sporák. Teraz má plynový, celkom slabý dlho na ňom trvá kým navarí. Tak sme rozmýšľali, že buď indukciu alebo elektrický sporák. Lenže indukcia je celkom drahá 😔Mal by mať aj vstavanú rúru s viacerými možnosťami, tým myslím gril, fúkanie horúceho vzduchu, rozmrazovanie a podobne samozrejme aj pečenie. Neviete nám poradiť do 400€ niečo slušné? Viac peňazí nemáme momentálne
Ahoj poradiť konkretny spotrebič ti neviem, nemám prehlad.
Len taký postreh k téme:
Si si istá že by mama chcela sporák na elektriku ?
Má na indukčný sporák hrnce ?????
Jej staré jej nemusia fungovať.
Má pripojenie na 3 fazy ?
Ak elektriku bez indukcie, tak bude varit pomalsie ako na plyne a varenie bude drahsie. Za elektrinu zaplati viac ako za plyn. To nema zmysel kupovat ked pises o rychlosti ako o jednej z poziadaviek.
Ani starsi ludia nemaju radi zmenu v tom na co su zvyknutí.
Spomínala niekedy ze by chcela varit na elektrike ?
Ahoj, ak Tvoja mama celý život varí na plyne a je na to zvyknutá, asi nebude chcieť elektrický sporák. Z mojej osobnej skúsenosti, mne trvá oveľa dlhšie, kým navarím na elektrickom, než na plynovom. Treba len kúpiť dobrý, nový, moderný plynový s elektrickou teplovzdušnou rúrou a mama bude určite spokojná.
Súhlas s babami vyššie, my bývame v paneláku a tiež tu mal predchádzajúci majiteľ indukcnu platnu, lenže zapojená na dvoch fázach a keď som pustila aj platbu a napríklad rúru, tak hneď vyhodilo istič, takže sme musela ťahať ešte jeden kábel!
Plus potrebuješ hrnce na indukciu, mama aj svokra ju obchádzajú zďaleka 😂 že oni by to ovládať nevedeli! A je to veľký zrut elektriny!
Ja by som teda investovala do nového plynového, keďže je nanho zvyknutá! Svokra ho ma tiež a iný by nechcela, aj keď už má tuším aj 100 rokov 😂😂
Tiež súhlasím možno lepsiey kipity nový plynový sporák, mala som aj plyn aj elektriku teraz mám indukciu čo je super, ale plyn bol tiež pre mňa dobrý. A poviem na rovinu som sa bála indukcie moc som ju nechcela nakoniec ma prehovorili
tiež súhlasím s ostatnými, nekupovala by som jej niečo, čo možno ani nechce
Kupte jej novy plynovy. Na novych je hned uvarene,voda mi zovrie za chvilocku. To sa neda so starym ani porovnat. A zvlast,ak je zvyknuta,tazko sa jej bude zvykat na elektricky alebo nebodaj indukcny,kde sj hrnce musis dokupit na indukciu. A elektricky dost zerie elektrinu,to moja svokra stale somre.
Ja ti neporadim, ale konecne tu citam, ze niekto si vazi pomoc rodica a chce sa mu odvdacit. Mas moj obdiv a mamine palec hore za vychovu 🙂
@makova333 ďakujem🥰 prvotný impulz bol priateľ, on teda hovorí že na tom plynovom trvá dlho kým sa navarí a ona keď príde o povedzme 7 večer z práce a má variť, dá to zabrať. (teraz nie, keďže som doma aj ja a navarím) preto som myslela, že indukcia alebo elektrina bude dobrý nápad. 🤗
A ostatní- ďakujem za rady 🙂 nevedela som, že to berie tak veľa elektriny a čo ešte treba vyriešiť. Ona hrnce na indukciu má, síce aj nejaké staršie, ale má aj na indukciu. Sama by si chcela prerobiť kuchyňu a už modernejší sporák, tak možno by aj ona siahla po tejto voľbe. O to, či by sa naučila, sa nebojím, nie je taká stará a elektroniku ovláda 😊 zaujal ma ale nápad tých novších plynových sporákov. S nimi máte skúsenosť? Možno to je aj tým, že náš sporák je starý a má akoby slabé tie trysky. Ako to je potom s rúrou, tie sú už tiež modernejšie?
indukciu by som nechcela, mala som na starom byte a teda ja som si na nu nevedela zvyknut, teraz mam hore plyn dole teplovzdusnu ruru + gril a teda ja som spoko.
@makova333 mne sa teda indukcia pozdáva, ale samozrejme každému sa iné páči. Možno kebyže mame dobrý plynový sporák, tak hovorím inak 😄
@makova333 inak, po tom ako ma tu pani svokra rozniesla v zuboch, mala som z mojej výchovy opačný pocit 💪😂
Ja by som tiez nemenila. Ja mam plynovy sporak a elektricku ruru a ine by som ani nechcele. Podla mna sa vari ovela rychlejsie na plyne ako na indukcii. Moj nazor😉 Ked jej chcete kupit novy tak radsej lepsi kombinovany. A mozno sa jej aj opytat. Co ked no novej kuchyne uz nebude chciet volne stojaci
No mojej mame sme indukciu nenanutili. Kúpila si plynový, aj do domu do úplne novej kuchyne si teraz naplánovala plyn... Aj rúra... Žiadne extra programy netreba. Naozaj. Ja mam rúru z neviem koľkými, špičkovu a vieš čo použijeme z toho? Opýtajte sa jej... Aj dnes sa dajú kúpiť kombinované sporáky s plynom ako bolo, rúra elektrická... Ale treba pozrieť aj kuchyňu ako to tam dat. Rúra potrebuje svoju zásuvku, indukcia svoju. Ak nie je kombinovaný, treba na to skriňu a pracovnú dosku... A k rýchlosti... Nemyslím ze je to taky veľký rozdiel v čase... Ono ani, indukcia a elektrika rychlejsie zohreju, ale vari sa to viac menej rovnako dlho.
@silviak ďakujeme asi nakoniec vyberieme lepší kombinovaný. S novými plynovými som nerobila, iba s naším starým plynovým a indukciou😄
Suhlasim s Martinou 1201, vy chcete dobre , ale pre svokrovcov a rodicov-nas asi tiez v starsom veku- je casto najlepsia varianta to, co poznaju. X krat som rozmyslal aku fajnu kavu svokrovcom kupit...ale oni chcu POPRADSKU . Moja zena, varievala za slobodna na elektrickom u mamy, po novej kuchyni na vrchu domu, ktory sme prerobili varila na nasom indukcnom a hnevala sa , ze to nevie odhadnut kvoli rychlosti varu na indukcnom, po 3 rokoch pouzivania sme sa na isty cas od svokrovcov odstahovali a byvali rok v podnajme a pouzivali elektricky a tam sa hnevala, kde je moj milovany indukcny, bol taky rychly😂 A to je zena v naj rokoch.
@hellwant ďakujem, asi to teda nejdeme komplikovať a kúpime lepší plynový 🙂
Ľudia majú veľakrát skreslenú predstavu, myslia si, že plynový musí hneď znamenať starý. Kamoška si pred pár rokmi prerábala kuchyňu, vtedy sme sa o tom bavili, pýtala sa ma, či sa nebojím variť na plyne. Ona mala predstavu takých tých úplne starých sporákov, čo sa museli ešte zápalkou zapaľovať. 😁 Tak som ju vyviedla z omylu. Jedným otočením gombíka sa spustí plyn a zároveň iskra. Ak mi plameň zhasne, plyn sa po pár sekundách sám vypne. Mám 5 horákov rôznej intenzity, stredný je veľmi silný, má dvojitý prstenec plameňa, čokoľvek sa na tom uvarí fakt rýchlo.
Na indukcny sporak treba aj specialne hrnce inak jej fungovat nebude -vlastna skusenost. Ja mam elektricky vyzera ako indukcny a super spokojnost.
@h2 prosím vás, môžete mi napísať značku a typ? Vyzerá výborne 👏my máme tiež ten starý na zápalku tak mám stále predsudky😂
@kulumulu123 áno tie mame 🙂
Značka je Nardi, už ho máme možno aj 8-9 rokov, takže viac neviem. Je to varná doska zvlášť a rúra zvlášť, čiže nie je to jeden sporák, kde hore varíš a pod tým pečieš, ja mám tú rúru v úplne inej časti kuchynskej linky (sú to zabudované spotrebiče).
tazko poradit, raz som tu citala podobny prispevok a vsetky zienky asi iba okrem jednej,radili indukciu. moja maminka vari cely zivot na plyne, sestra mala indukciu, babke po prerobeni kuchyne dali tiez indukciu. nas islo pri vareni u nich vystriet, plyn sa da krasne jednoducho regulovat otocenim gombika,a na indukcii boli tie dotykove(mozno su aj otocne) gombiky.vzdy sme na to strasne nadavali.domov sme si s muzom kupili vstavanu ruru,hore plynova doska,dolu el.rura. ma iba zakladne funkcie,plus gril a ventilator.ostatne funkcie som nepotrebovala.
niektore zienky radia dat si vstavanu ruru vyssie,aby sa clovek nemusel k nej zohynat.to by sa mi tiez pacilo.nemam rada,ked otvorim ruru a vsetka para z jedla mi nafuci do ksichtu 😅
ahaa a este som chcela k tej popradskej. u nas nasi vzdy pili popradsku a prisiel mi to taky komunisticky zvyk. az nedavno som sa zacala o kavu zaujimat,pretoze ju mepijem a zistila som,ze prave popradska je kavickarmi v mojom okoli zboznovana. uz som zabudla preco, ale bola som prekvapena 🙂
@h2 tato je super mame ju aj my zatial sluzi perfektne 6r
@janetinka27 chuťovo je skutočne veľmi dobrá, ja mam odskúšané kadejaké kávy,aj drahšie, Lavazza, a podobne a naozaj môžem potvrdiť, že či zalievany"turek"alebo zo stroja Popradská je top. 👍
Ahoj, ono najlepšie by bolo zistiť si či mamina má záujem o také niečo. Či by lepšou voľbou nebol nový plynový sporák s lepšou rúrou ak pečie aj koláče. Lebo indukcia je celkom náročná na elektriku navyše sa na nej bude musieť naučiť robiť a nemusí sa jej to pozdávať. Poznáš ju, tak by si sa mala zamyslieť nad tým či je vhodné ju učiť na nové veci, alebo či bude mať na zvýšené náklady za elektriku. Zváž tieto veci a potom hľadaj podľa svojich možností. Ja som kúpila napr. indukčný sporak s rúrou čo má veľa funkcií a stal len okolo 300 eur. Navyše indukčné sporáky sú také čo su na 3 fázy a aj čo sú na 2 fázy. Toto tiež treba zvážiť akú elektriku má ťahanú. V cinziakoch je to len 2 fázová elektrika. Do domu tiež treba 3fazovu natiahnuť, čiže ďalšia investícia.