Pod podlahou je inteligent

citronade
11. apr 2015

Ahoj,,tak mam dalsi problem, koliky za nami zuby uz ok, spanok do rana, a opat nieco z coho som,zrela na psychiatriu a neviem si rady.Mozno to je trapne,,ale ja sa strane bojim a hnusi sa,mi to a v neposlednom,rade mam male dieta ktore spava so mnou v izbe. Vec: tuto poslednu jesen sa mi do izby nastahovalo nieco, o com,si myslela, ze je to mys. Mame,starsi dom, nie je podbetovane,,zatial problem nebol, az,teraz. Vedla mojej izby je drevaren. Tuto jesen som zacala nachadzat trus asi mysaci,,vratim,sa k tomu ci je to vlastne,mys. Takze ide o to,ze tento tvor je velmi prefikany, ma system a pravidelnost,trasu, otravy nezabrali,,ani lep,,ani pasce,,vsetko dlhodobo vystavene. Kazdy druhy,,treti den najdem jeden,,dva kusky trusu a kde?na posteli. Na priblizne rovnakych miestach postele vzdy. Zaujimave, ze ani raz som tvora nevidela.dalsia zvlastnost, vylezie a prebehne po posteli vzdy ked odidem z izby, na cigu, na wc, zvyknem,byt hpre cca do polnoci,,jednej. Casto som,nasla natrusene po mojom,prichode naspat
akoby ma cihal niekde a videl kedy idem von. Parkety a listy su trocha nadvihute za prave mojou postelou a pri dverach. Raz som,spary zamaltovala a kusali celu noc, takze su tam a nie zo stropu, ako mi niekto spominal,,strop je aj zaisteny. Napadlo ma, kedze sa mi to zda inteligentne, odmieta pasce a je naozaj velmi ostrazite,,ci to nie su mlade potkany. Vsak to nie je mozne. Oni si stavaju nory cele,centrum pod podlahami, su tym zname, ale,to by som zrejme,pocula,keby sa tam zabyvali a zili tam nie? Dalsia vec je to velmi tiche, okrem tej noci ked mali upchate obvody som pocula v uplnom tichu take plizenie, posuvanie sa, za listami, naozaj velmi ostrazite.este ma napada, moja izba je,medzi drevarnou a kuchynou, ci proste nechodi pre jedlo, cez moju izbu a naspat, ozaj nie je nikde ziadna skladka trusu, len akoby som bola,nejaka,medzizastavka. Neviem naozaj. Ked bola mala este malinka, spavala so mnou, kocik bol obcas v izbe, a parkrat tam bol trus. Samozrejme,spavala,pri mne, ale tak asi to je fuk, ked to chodi cez postel, ale tak citila som, ze ju viac chranim. chcem,sa opytat, ci sa niekto nevyzna v rozdieloch hlodavcov. Tento vynika tym, ze je strasne ticho, inak mysi sramotia nie?nechce ziadne navnady, mys je blba, vezme aj ked ma,svoju potravu, len som,si nie ista ci aj maly,potkan sa moze nacpat cez podla,mna,skaru pre mysku, ani neviem aky je maly potkan vzrastom a ci uz maly je tak bystry. betonovat najblizsie nebudem. Dakujem za kazdu radu.

ivivaiveta
11. apr 2015

podla mna je to mys...teda zalezi, aky velky je ten otvor, cez ktory ti to vlieza...ja som videla ist mys raz cez taku skarocku, ze som nechapala!!

bubelko
11. apr 2015

@citronade zavolala by som deratizera 😉

zuzkaanicka
11. apr 2015

Tak v prvom rade treba dat podlahu do poriadku, aby sa cez nu nemohol ten hlodavec dostat.

0silvia0
11. apr 2015

@citronade ja som kúpila toto rodičom na chalupu, lebo tiež im behali myši pod drevenou podlahou. Veľmi som tomu neverila, lebo recenzie boli všelijaké, ale čuduj sa svete, ono to zabralo. Nevydáva to žiadne zvuky a myši zmizli 🙂
http://www.zlavodom.sk/zlava/RIDDEX-PLUS-odpudz...

Ja na tvojom mieste, keby som nachádzala trus na posteli, by som sa zbláznila. Je to určite myšací trus?

ivivaiveta
11. apr 2015

@0silvia0 super tip...fakt to pomohlo silvi?...ja to chcem teda, minimalne kvôli komarom a mravcom a pavukom, fuj, neznasam pavuky, citam, ze aj na to to zabera...

0silvia0
11. apr 2015

@ivivaiveta otec povedal, že myši skutočne zmizli. Čo som veľmi rada, lebo mne sa u nich na chalupe dosť hnusilo spať v spoločnosti myší 😝 Ja som si to kúpila do garáže, kde sme mali myši a tiež musím povedať, že ich tam už nevidím ani necítim, a ani žiadne myšacie hovienka.
Treba to umiestniť tak, aby nábytok neodrážal tie vlny, v návode je to napísané. A nie je to drahé, takže za pokus to stojí 🙂

ivivaiveta
11. apr 2015

@0silvia0 no urcite si to kupim, lebo ja tiez vsakovaku haved nemusim... 😝 ..keby som mala mysacince v posteli, tak ma vystre, chudera baba... 😕

0silvia0
11. apr 2015

@ivivaiveta daj potom vedieť, či to funguje aj na hmyz, toto nemám vyskúšané, lebo otec to začal používať v zime a vtedy pavúky na chalupe nemali. Ale ja zasa nemám z pavúkov ani mravcov hrôzu, celkom ich tolerujem, teda nevadia mi 🙂

ivivaiveta
11. apr 2015

@0silvia0 dam vediet..ozaj, kde si to kupila,cez net, ci da sa ja normalne v kamennom?
tak ja mam z pavukov total des cely zivot...a zavrsilo sa o tym, ze som sa asi pred desiatimi rokmi raz rano zobudila a ako prve som si odpila z mineralky, co som mala na nocnom stoliku...a pekne som si z flase glga rovno s pavukom takym vekym hnusnym, ktory si saol zvnutra na okraj hrdla...som myslela, ze z koze vyleziem... 😝

duun
12. apr 2015

Nemusi to byt nevyhnutne mys. Niekedy v dome behaju ine druhy, napr. plchy, ktore sa schovavaju pred zimou. Nam na chalupe tiez syr a podobne "mysaciny" nezabrali. Nakoniec sme ho chytili do zivolovnej pasce - klietky a na obycajny kusok mrkvy. Skus dat rozne navnady, mozno...

citronade
autor
12. apr 2015

@0silvia0 hej je, a pravidelne a vzdy cerstvy, musi tade prechadzat zo skary do skary krizom podla mna.pízriem, skusim.

0silvia0
12. apr 2015

@ivivaiveta no super zážitok s pavúkom, takže to sa tvojmu desu nečudujem 😝 Kupovala som to cez internet, prišlo mi to poštou, neviem, či to majú aj v bežných obchodoch...