Uz dlhsie uvazujeme o stahovani sa z bytu do domu. Nasla som si jeden pekny zrekonstruovany tehlovy dom v dobrej stvrti, za fakt dobru cenu, no hacik je v tom, ze je to dvojdom. Ti, co byvate v dvojdome, viete mi povedat, aka je hlucnost od susedov? Pretoze ak to ma byt podobne ako v bytovke, tak to pre mna nema vyznam. Dakujem vopred za odpovede
Ja bývam na priváte v dvojdome, a počuť 🙂 je to tehlovy dom, ale aj napriek tomu počujeme uprostred noci hlasy susediek, alebo fény a iné zvuky 🙂
Aj my byvame v dvojdome a ano je pocut hlasy...
jasne ze je to pocut 🙂
My sme prerábali dvojdom na jeden dom. Bolo to jednoduché, stačilo vybúrať jednu veľmi tenkú stenu (tehly na kant), Cez to muselo byť počuť všetko. Samotná hlučnosť závisí od deliacej steny. Ak je tam dobrá stena, hluku ide o dosť menej ako v byte. Určite si to choďte aspoň pozrieť, možno je deliaca stena dostatočne silná. Pri dvojdome je to riziko, že nikdy nevieš, kto skončí v druhej polovici domu. Ak nejaký blázon, čo si celé dni púšťa opery na plné pecky, tak to nôže človek rovno zabaliť.
u nás si novonasťahovaní susedia dali práve kvôli tým zvukom odhlučniť stenu.... len teraz neviem, či tá stena má tlmiť zvuky od nás, od nich alebo.... lebo normálny rozhovor či telku nepočuť... ale búrlivé oslavy po nociach (hudbu, prekrikovanie) si "užívame" s nimi.... nehovoriac keď sa im psy rozhodnú zavíjať alebo preháňať po dome 🙄
Ale veď vyskúšaj 🙂 Život v dvojdome je predsa len iný od bývania v bytovke. Okrem tej jednej steny tam máš všetko svoje. Žiadne zvuky zhora, zdola. Dokonca k dispozícií máš zväčša i kúsok vlastnej zelene.
mama býva v zástavbe, počuť toho dosť
pokiaľ sa normálne rozprávajú, nepočujeme, ak majú veľmi hlučnú návštevu tak hej, ale nič konkrétne, že o čom sa rozprávajú, skôr tlmene alebo smiech. a počujeme akurát púšťanie vody v kúpeľke, či už umývadlo alebo vaňa.
smola, ale dom uz je predany, takze debatu mozeme ukoncit...
@erienka
cez každú stenu počuť...je jedno či byt alebo dom..