Počuť v dvojdome susedov?

erienka
1. feb 2016

Uz dlhsie uvazujeme o stahovani sa z bytu do domu. Nasla som si jeden pekny zrekonstruovany tehlovy dom v dobrej stvrti, za fakt dobru cenu, no hacik je v tom, ze je to dvojdom. Ti, co byvate v dvojdome, viete mi povedat, aka je hlucnost od susedov? Pretoze ak to ma byt podobne ako v bytovke, tak to pre mna nema vyznam. Dakujem vopred za odpovede

dominika6
1. feb 2016

@erienka
cez každú stenu počuť...je jedno či byt alebo dom..

monee
1. feb 2016

Ja bývam na priváte v dvojdome, a počuť 🙂 je to tehlovy dom, ale aj napriek tomu počujeme uprostred noci hlasy susediek, alebo fény a iné zvuky 🙂

mata1001
1. feb 2016

Aj my byvame v dvojdome a ano je pocut hlasy...

cobisko
1. feb 2016
Používateľ cobisko je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cobisko.

jasne ze je to pocut 🙂

mimla
1. feb 2016

My sme prerábali dvojdom na jeden dom. Bolo to jednoduché, stačilo vybúrať jednu veľmi tenkú stenu (tehly na kant), Cez to muselo byť počuť všetko. Samotná hlučnosť závisí od deliacej steny. Ak je tam dobrá stena, hluku ide o dosť menej ako v byte. Určite si to choďte aspoň pozrieť, možno je deliaca stena dostatočne silná. Pri dvojdome je to riziko, že nikdy nevieš, kto skončí v druhej polovici domu. Ak nejaký blázon, čo si celé dni púšťa opery na plné pecky, tak to nôže človek rovno zabaliť.

lintu
1. feb 2016

u nás si novonasťahovaní susedia dali práve kvôli tým zvukom odhlučniť stenu.... len teraz neviem, či tá stena má tlmiť zvuky od nás, od nich alebo.... lebo normálny rozhovor či telku nepočuť... ale búrlivé oslavy po nociach (hudbu, prekrikovanie) si "užívame" s nimi.... nehovoriac keď sa im psy rozhodnú zavíjať alebo preháňať po dome 🙄
Ale veď vyskúšaj 🙂 Život v dvojdome je predsa len iný od bývania v bytovke. Okrem tej jednej steny tam máš všetko svoje. Žiadne zvuky zhora, zdola. Dokonca k dispozícií máš zväčša i kúsok vlastnej zelene.

erienka
autor
1. feb 2016

@mimla mas pravdu, viac menej som sa rozhodla, ze nejdem do toho

maria1989
1. feb 2016

mama býva v zástavbe, počuť toho dosť

cecil36
1. feb 2016

@erienka zalezi ci su domy oddelene jednou alebo dvomi prieckami.

erienka
autor
1. feb 2016

@cecil36 ahaaa, dakujem za prakticku radu, na toto sa spytam realitaka, ked budeme na obhliadke

jachin
2. feb 2016

pokiaľ sa normálne rozprávajú, nepočujeme, ak majú veľmi hlučnú návštevu tak hej, ale nič konkrétne, že o čom sa rozprávajú, skôr tlmene alebo smiech. a počujeme akurát púšťanie vody v kúpeľke, či už umývadlo alebo vaňa.

erienka
autor
2. feb 2016

smola, ale dom uz je predany, takze debatu mozeme ukoncit...

domininka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz