Uz sa Vam niekedy stalo, ze Vam niekto pocaroval pohladom? Mne sa stalo, ze ta osoba sa mi raz uprene zahladela do oci s potmehutskym usmevom dlhsie nez je bezne a teraz ju mam stale v mysli🙈
Dovtedy raz za cas prisla na nase pracovisko, ale v podstate som ju skoro neregistrovala🙈
@ivanah87 to sa mi raz stalo v meste na ulici s nejakým random mužom, ešte zopár dní som naňho myslela. Nebol vyslovene príťažlivý pre mňa, ale ten pohľad bol taký zvláštny
Toto čo píšeš sa dá vysvetliť ako kombinácia psychologických efektov, ktoré sa týkajú vnímania, emocionálnej odozvy, a interakcií medzi ľuďmi...v ľudovej kultúre sa tieto pocity môžu interpretovať ako "očarovanie", aj keď sú v podstate výsledkom prirodzených psychologických procesov...keď sa niekto intenzívne pozerá do očí, môže to u druhej osoby vyvolať pocit spojenia alebo intenzívneho vzájomného vnímania....hovorí sa o tom v "teórii zrkadlových neurónov", ktoré sú spojené so sociálnym a emočným učením. Intenzívny očný kontakt môže aktivovať tieto neuróny a vytvoriť pocit emocionálnej väzby či vzrušenia...a potom je tu ešte koncept selektívnej pozornosti, čo znamená, že ak niekto zažije intenzívny zážitok (napr. silný očný kontakt), začne si všímať tú osobu viac než predtým. Mozog upriami svoju pozornosť na danú osobu, čo vedie k častejšiemu premýšľaniu o nej a pocitu, že táto osoba má na neho "očarujúci" vplyv...žiadne kúzla...
Ty este veris na rozprávky a čarodejnice?
Žiadne neexistujú, nikto ti nič nenačaroval.
teraz neviem či je to myslené na chlapa alebo na nejakú starú strigu 😀 lebo počarovať mi môže asi len chlap a pes 😀
@ivanah87 mna pocaroval magicky jeden muz, ale obaja mame rodiny, aj tak nan myslim, mozno sme sa poznali v minulom zivote. ale vzdy ked ho vidim, som totalne mimo. nechapem voooobec
Ty si si ten pohlad vsugerovala do pamäti, to nieje ziadne pocarovanie. Keby pohlad caroval tak vsetci okolo mna lietaju lebo od maleho decka mam vraj skaredy zazerajuci pohlad aj ked cielene zazerat nechcem
Ak ta ocaril svojim pohladom chlap, je to v poriadku. Tak to ma byt. Ak to bola zena, tak bud jej nieco zavidis ty alebo ona tebe
@papulienka48 óoo, áno, pes, ten to dokáže priam úžasne!
@tinqua toto som nechcela vidiet, radsej byt pocarovana🙈 Ano, tiez to bohuzial vnimam tak, ze je to len z toho psych. hladiska, dokonca si to viem aj logicky vyargumentovat preco to tak vnimam. Problemom je ako sa z toho vymanit, ked ma to zranuje a zaroven mi to vnasa do toho mojho "bytia" viac zivota.
Ale pekne si to napisala.
@bublinka1426 Tak tomuto aj ja verim, ze sa to moze stat, ze je to karmicke. Ono je to este ok, ak ho stretavas sem tam, horsie je, ak by pracoval na rovnakom mieste.
🙂 je to úplne bežné, že vidíš vzory alebo spojitosti v náhodných javoch...ľudský mozog je prirodzene naprogramovaný na to, aby vyhľadával vzory a súvislosti v prostredí, čo je evolučný mechanizmus, ktorý nám už v jaskyniach pomáhal rýchlo rozpoznať hrozby....tento sklon k identifikácii vzorcov v prostredí je veľmi užitočný, napr. pri rozpoznávaní tvárí alebo pri riešení problémov, no niekedy nás môže zaviesť k chybným záverom, keď v náhodných udalostiach vidíme spojenia alebo význam, ktoré tam v skutočnosti nie sú...v bežnom živote sa to môže prejavovať, keď ľudia veria, že určitá séria náhodných udalostí je znamením alebo že existuje skrytý význam za číslami, čo je numerológia...ono toto môže viesť k zaujímavým príbehom či presvedčeniam, ale je dôležité byť si vedomý, že náš mozog je náchylný k preceňovaniu významu udalostí...
@ivanah87 och to ano. :D nastastie nepracujeme spolu
dajaky sexi chlap? ci stara bosorka?🙂