Ahoj maminy viete aku otázku mam na vás ide oto ze som si dala tabletku po nechranenom sexe...
Ide oto že priatelovy sa to podarilo najprv domna dat posledný deň menstruacie nerobila som si stoho nic potom o 6dni sa nám predstavila guma a po dvoch dňoch som si dala tabletku po lenže momentálne som zistila že čakáme bábätko skoro 3 týždeň tehotenstva bojím sa toho ze ak som otehotnela pred tabletkou a potom som si ju dala ci nebude mať v pliv na babo prosím ma niekto stym skusenost?
nebolo by dobre o tomto povedat tvojmu gyn??
Súhlasím s @marty_4 Isto by som to povedala lekárovi.
@noemikatka Nerobila by som paniku. Je to estrogenova tabletka takze jedine ti moze trochu rozhadzat hormony, preto chod ku gynekologovi, spravi ti hormonalny profil. Ale nejakeho vyvojoveho vplyvu na plod by som sa nebala. Tu je velmi dobry clanok o tabletkach po a je tam napisane ze ked uz je embryo uhniezdene tabletka s tym uz nic nespravi. Takze klud a zbehni k dorktorovi, ci netreba nasadit progesteronovu liecbu napr. Dufaston, ja som ho tiez v 1.trimestri uzivala. https://www.erekciablog.sk/tabletka-po/
ako bolo by fajn, ak by si to povedala svojmu doktorovi, no ako netreba hneď myslieť na to najhoršie. všetko bude dobré a ani bábatku nič nebude
Ďakujem určite jej to poviem len idem až 12teho tak preto sa pytam aby som sa nebala
Presne treba o tom povedat doktorovi v prvom rade a on uz nech urobi co uzna za vhodne ale netreba sa hned plasit dobre
Skoro 3. tyzden tehotenstva este nie je ani mozne zistit, ze si tehotna
@h_petra bola som pred týždňom u gynekologicky potvrdila mi to bola som tam v strese ze som v tom že som.jej to zabudla povedat
@noemikatka v 3tom tyzdni by si to ani nevedela az tak v 5tom ved to by ti este ani menstruacja nemeskala
Ja len, že to už je hádam osud- ani guma ani tabletka po nezabránil počatiu. Gratulujem 🙂
@noemikatka 3. tyzden tehotenstva je hned ten tyzden po ovulacii.
Technicky este ani nie je poriadne uhniezdene oplodnene vajicko v sliznici maternice.
4. tyzden je tyzden na konci ktoreho ma prist menstruacia.
Tyzden, v ktorom menstruacia uz neprisla je 5. tyzden, atd.
Cize nie, nemohla ani lekarka zistit, ze si v 3. tyzdni.
Mozno ti povedala, ze si zhruba tak tri tyzdne tehotna, teda, ze k oplodneniu prislo pred cca troma tyzdnami, ale pochybujem, ze by to takto lekarka ratala.
@nikusiak9 jedno dieťa uz mam a viem ake priznaky som mala pri nej bolesť prsníkov dost silná spravila som si test a boli 2 čiarky po týždni som šla gynekologicke a povedala ze uz tam vidi len je to veľmi maličké lebo len 2tyz a mam prist o 3 tyzd ked bude vidieť aj srdiečko
@noemikatka ano. Ona rata od ovulacie. Baby tu od poslednej ms... cela veda
@h_petra tak co si vy otom myslite ze ja ked mam príznaky tehotenstva a vyšli 2 čiarky ze stale nemusím byť tehotna?
@blontimka podľa kalendara v mobile posledná evulacia bola 5teho tento mesiac a 4teho sme mali styk🤔
@noemikatka ale ano, mozes, ale zle to ratas
@noemikatka tehotenstvo sa rata od dna poslednej menstruacie, nie ovulacie
@noemikatka tak to si tak zhruba v 6 tyzdni
@h_petra ide oto ze vieme kedy sa nám to stalo bolo to posledný deň menstruacie a potom po 6dnoch znova
@h_petra nemyslim ze som v 6tyzdni ved mi lekarka robila ultrazvuk z vnútra povedala ze to nie je poriadne ani vidiet ze nevidí ani srdiečko zatiaľ ze som 2 tyzdni a preto mam prist o 3tyzd kedy uz srdiečko uvidí
@noemikatka tehotenstvo sa ráta od prvého dňa poslednej menštruácie, v podstate je jedno kedy k tomu reálne došlo. Aj umelé oplodnenia sa tak rátajú a tam to vieš aj na na hodinu presne, no ráta sa to takto ako som ti napísala.
Stalo sa mi presne toto isté, bolo to spätne desať rokov.. Vtedy boli dve tabletky, druhá sa dala po 12tich hodinách..
Tabletku som užila cca hodinu po nehode a žiaľ nezabrala a máme krásnu zdravú dcérku
@noemikatka skus si este raz precitat to, co som pisala o pocitani tyzdnov tehotenstva.
Prekvapuje ma, ze nevies ako sa to rata, kedze uz jedno dieta doma mas...
@noemikatka v siestom tyzdni bezne este nie je vidiet srdiecko
@h_petra nemyslím že je jediná ja mám ísť 12teho na kontrolu a podľa gynekologicky budem 5tyzdni a čítala som že po 4tyzd tehotenstva sa objaví srdiečko
@noemikatka naozaj nebudes v piatom tyzdni, nemohla v tretom proste vidiet gestacny vak, ked este ziadny v tretom tyzdni neexistuje 😁
Proste ste sa s lekarkou nepochopili, ty nevies ako sa to rata a mne sa to uz nechce vysvetlovat, lebo ta to aj tak evidentne nezaujima
https://tehotenstvo.rodinka.sk/tyzden-po-tyzdni...
Tu to mas celkom jasne a prehladne rozpisane tyzden po tyzdni
Prederavila guma zle mi to napisalo🙆🏽♀️