Žienky chcem sa opýtať.Chystám sa po polroku do práce a pripadám si ako krkavčia matka.Sú tu žienky ktoré odišli od drobca do práce?a ako to zvládajú?
ja som z financnych dovodov isla do prace na 1 mesiac, ale to mala moja laska 10 mesiacov. Bolo to nieco strasne... Uz nikdy viac. Nastastie som tam bola iba mesiac a uz som opat domka pri mojej lasocke...
ahoj,nie si krkavcia matka 🙂 mam velmi dobru kamaratku,jej malcka bude mat pol roka a ona ide do prace naspat...maju hypoteku a nezvladali by to platit len z jedneho platu a materskej,budu chodit na dve smeny a medzi tou pol hodinkou sa jej bude starat svagrina alebo ja o malicku...vobec sa jej nedivim ze ide naspat do prace,my by sme tiez nezvladli platit hypoteku,byt a aj vyzit
Talianky, francuzky a spanielky maju este kratsiu matersku ako toho pol roka a nemaju na vyber... tie deti su normalne a nemyslim, ze su z nich citove trosky, ako to niektore maminy prezentuju. Ved mamina budes aj nadalej... ten cas, ktory s malou nebudes jej najdi nejaku dobru opatrovatelku, co ju bude rozmaznavat, ako keby bola jej babka ci teta. Dolezite je citove puto 1 na 1, nemusi to byt cely cas len mama. Jaslicky su potom ale uz ina kava, to by som zvazila.
nie si zlá matka, ak ti to situácia nedovolí, tak ju daj do jasličiek alebo opatrovateľke, je to úplne normálne a v dnešnej dobe asi aj stále viac a viac mamičiek tak robí, veď preto sú všetky jasle stále plné,
z jedného platu a rodičovskej sa pri dnešnej dobe hypoték, splátok a leasingov jednoducho nedá vyžiť..
Aj ja som išla do práce,ked mal drobec 5,5mesiaca... 😒 bolo mi hrozne,ale inak to nešlo...taká je doba a my si nepomôžeme...moj malý je u mojej maminy,ked som ja v práci,takže to zvládame...držím ti palce... 😉
ahoj, moj maly sa este ani nenarodil ( termin mam na polku maja) no uz teraz viem, ze 1.okt. mam nastupit spat do prace-to bude mat maly necelych 5 mesiacov. moc sa na to netesim, ale presne ako pisu aj ine mamicky, dnes je luxus zostat doma a ak mas pracu, ktora ta bavi a finance urcite pomoze, tak preco nie.
neviem, ako to budem prezivat ja, ale predpokladam, ze podobne ako ty...ale nemyslim si, ze maly tym utrpi psychicku ujmu.
je rozdiel ak si nutena ist skoro do prace kvoli socialnemu systemu danej krajiny alebo kvoli financnej situacii v rodine,alebo len kvoli tomu,ze ti chyba tvoja praca a kolegovia ci celkovo ten bezny pracovny zivot bez deti....myslim si,ze je vela zien,ktore by sa potesili moznosti byt na materskej 3 roky a su zeny,ktore jednoducho potrebuju sa vratit cim skor do prace,aby sa mohli znova realizovat...hlavne ak ide o vyborne platenu pracu.tak ci onak urcite by som ziadnu matku nenazvala krkavcou matkou,len preto,lebo sa rozhodla ist do prace po 6mesiacoch.kto ti dokaze,ze milujes svoje dieta menej ako ta co si odkrutila cele 3 roky doma...a mozno k tomu aj plus 2 roky....
Pozri ak ti situácia nedovoli inak tak prečo nie úplne to rešpektujem ja budem doma 3roky druha vec že mamrle uz zeru pracovať ale ja potrebujem aby deti vnímali v tom najcitlivejsom veku cítili mamu druha vec že čakám Dvojicky takze no coment ale určite si hlavu nemám no a čo ked sa ma kto o ne postarať a dat im čo potrebuju musíš robiť tak ako citis