Po opratí mi ostali na čiernych rifliach biele pásy

mitama
22. nov 2019

Ahojte baby. Kúpila som si nedávno drahé čierne rifle, nakoľko som mala pocit, že v lacnejších obchodoch sú rifle nekvalitne.
No stalo sa mi to opäť, po druhom praní :((( používam tekutý prášok na čierne oblecenie, periem na 30/40 ako kedy pri otáčkach cca 600/800.
Po vyschnutí majú rifle na sebe biele pasy. Nejde to ani vyžehliť ani nič. Už sa mi to stalo aj na maskacovych- práve tých lacnejších.
Čo robím zle? Alebo je už aj nekvalitný materiál v drahších obchodoch? Ani neviem či mi to zreklamuju. Rifle som mala na sebe až raz.
Poraďte keď máte skúsenosť. Ďakujem vopred

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mar_tina9
22. nov 2019

@mitama mne tak raz ostávali biele fľaky a pásy presne z tekutého prášku. potom som ho začala dávať trošku menej a hlavne nech nie je úplne nabombovaná práčka, trošku tam treba nechať priestor a prestalo sa to robiť 🙂 ale keď ide o také pásy ako vyšúchané v tých ohyboch všetkých, tak to nechápem ak ide o kvalitné nohavice.

mitama
autor
22. nov 2019

@bambulienka25 a aký si používala práci prostriedok ak smiem vedieť?
@mar_tina9 a zmizli tie pasy po tom? Či to už tam bude na vecnú pamäť? Vyskúšam teda dávať menej gelu ☺️

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mar_tina9
22. nov 2019

@mitama ja som používala Persil a aj doteraz ho používam, ale pásy sa už nerobia. Skús tie pásy tak medzi prstami nasucho prešuchnúť či to ide dole. Mne to ďalším praním zišlo dole. Keď to však bude už vyšúchané na materiáli, tak to už dole nepôjde 🙂

mitama
autor
22. nov 2019

@bambulienka25 sranda, ja som pritom počula, že vraj tekuté sú najlepšie a nenechávajú fleky.

mar_tina9
22. nov 2019

@mitama podľa mňa sú tekuté aj tak super 🙂 len ho treba dať primerané množstvo ku množstvu prádla, niekto tam naleje pol fľaše asi kvôli vôni, ale robí to zlobu 🙂

mitama
autor
22. nov 2019

@mar_tina9 a máš persil na tmavé prádlo? Predpokladám, že ich je habadej v obchode. No nejde to vysuchat, po dvoch prianiach, nechápem fakt :( a vyzerá to, akoby to bolo Pokrčené a na tých miestach sa akoby vytvorili.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mar_tina9
22. nov 2019

@mitama práveže mám Persil na farebné a ten používam na komplet všetko, ešte aj na biele :D taký levanduľový fialový...och tak to ma mrzí, viem si predstaviť presne o akých pásoch hovoríš, bežne sa mi robia na čiernych nohaviciach, ale samozrejme až po veľa praniach a vtedy už kupujem nové. V tomto prípade by som to skúsila reklamovať ako nekvalitný materiál. Držím palce

mitama
autor
22. nov 2019

@bambulienka25
@mar_tina9 dakujem dievcata 🙂) skúsim reklamovať

moonlight1210
22. nov 2019

@mitama a peries ich obrátené dovnútra? rubom von?
nemali by sa prat obratene vonkajsou castou navon, lebo vtedy sa moze vysuchat farba. nikdy nie je strih prednej nohavice rovnako siroky, ako zadnej, takze sa nikdy neprehnu presne po svikoch. vzdy je jedna cast latky mimo nich a v tych miestach sa zvyknu vysuchat pasy. rovnako, ked sa ti nohavica prelozi v pracke pri prani, a tak sa trie o ostane pradlo. take pasy a flaky uz ale nicim nedas prec, lebo je to vysuchana farba, nie prasok, ci gel. a nie je to chyba materialu.

mne toto kedysi rifle urobili presne vtedy, ak som ich zabudla obratit (dnes z nich je usita elegantna vystelka v kosi na drevo pri krbe 🙂 a v byvalych vackoch zapalky).

ak je to prasok, ci gel, tak vypratie v cistej vode musi pomoct.
ak nie, tak este skusit zafarbit farbami na textil. ale iba za podmienky, ze na nich nemas trebars ozdobne farebne stehy, lebo to sa zrejme cele zafarbi jednotne na cierno.

mitama
autor
22. nov 2019

@moonlight1210 ďakujem za odpoveď 🙂 všetky nohavice/rifle a aj mikiny, bundy periem obrátene, aby sa neznehodnotili. No a čo robiť v takom prípade ak periem na ruby a aj gél je v poriadku? Nedá sa nijako zabrániť tomu, aby sa vytvárali tieto pasy? Na farebných nohaviciach/rifliach sa mi to vôbec nerobí, ani na žiadnom tričku, leginach, mikinach...vždy len na tmavých, aj manželove nohavice majú pasy (tmavé zelené a hnedé). Tiež periem naruby.
A ako vravíš, neviem či je to gélom, pretože manželove nohavice keď periem, stále sú tam tie pasy. Aj po 15tom oprani.
A tie farby na textil, neviem no, bojím sa, aby som si tým neznicila pracku alebo zafarbila vsetko ostatne :D