Po ktorej strane s kočíkom 🤔

moncek88
1. sep 2018

Mamičky... prosím Vás...po akej strane ísť s kočíkom ak nie je chodník? Všade na internete je písané že po ľavej strane no tento týždeň som sa stretla s názorom že výlučne po pravej....a v takom štýle že má pravdu a bodka...
Tak kde je prosím pravda?
Ďakujem veľmi ďakujem 😘😘😘

veronikastrickova
1. sep 2018

@moncek88 po ľavej strane aj s kočíkom si chodec

lenadka
1. sep 2018

@moncek88 si chodec, teda po ľavej strane, vidíš tak aj prichádzajúce autá.

moncek88
autor
1. sep 2018

@veronikastrickova ďakujem veľmi 😘😘😘

basska_b
1. sep 2018

@moncek88 Môj brat povedal učiteľke v škôlke, že chodci chodia po ľavej (aby videli auta a keď tak sa mohli uhnut) a zhúkala ho za to, zosmiešnila. Pritom mal pravdu. Čo sa týka kočíka. Tam asi známeho/známu mýli predpis o vozíku tlačenom rukou. Ten musí ísť kvoli veľkým rozmerom normálne po pravej, ako keby bol auto. Lenže taký vozík musí byť širší ako 600 mm. tak ako na linku, ktorý dala @angelana
Tam sa píše, že chodec je aj človek s kočíkom. Kočík je vo svojom zmysle nieco ako invalidný vozík. Dieťa by sa bez neho nevedelo pohybovať. Preto sa za kočík v autobuse neplatí, pokiaľ je v ňom dieťa.
http://www.tvnoviny.sk/domace/1763411_pravidla-...

janulka2811
1. sep 2018

Po lavej strane urcite!
Ved vidis prichadzajuce auta,uz z pocitu,ze ides po pravej a auta mas za chrbatom je zly pocit a nevidis ich a dokonca nemusi niekto vidiet teba ...
Urcite po lavej strane vzdy to tak bolo.

missdiva
1. sep 2018

@moncek88 ak nie je chodnik a ides s kocikom tak po ziadnej 🙈😢🚑.

To nevyryvam ale fakt to nie je bezpecne. Spravne je po lavej ale ked sa na to pozries z pohladu vodica su situacie kde je velmi tazke vyhnut sa osobe, ktora zabera z cesty pol metra (aj ked ju vidis a sam ides predpisanou rychlostou). Staci, ze auto alebo bus oproti ide rychlo a musite sa na uzkej ceste vo vysokej rychlosti obist traja. Instinktivne sa nevyhnes do oprotiiduceho motoroveho vozidla ale na krajnicu...

moncek88
autor
1. sep 2018

@basska_b ďakujem veľmi krásne 😘😘

moncek88
autor
1. sep 2018

@missdiva veľka pravda... zažili sme to že cesta glukata... zlá a išli sme s kočíkom 🙈🙊

aniele
1. sep 2018

@missdiva Keď je prekážka na tvojej strane vozovky (ako vodičovi auta), musíš dať prednosť protiidúcemu vozidlu. Teda, ak ti protiidúci kočík zavadzia natoľko, že ho nemôžeš bezpečne obísť, musíš pribrzdiť až zastaviť, rovnako, ako keby tam bolo zaparkované auto, zasahujúce do jazdného pruhu, alebo cyklista, ktorý je pomalší ako ty.

missdiva
1. sep 2018

@aniele to je jasne ale do reality sa to premieta tazko ked ides mimo obce 90tkou a chodca zbadas na poslednu chvilu napr. kvoli vacsiemu autu pred tebou a pod.
Ja nastastie jazdim dlho bez nehody ale poznam viac pripadov zrazenych chodcov.
Ist s kocikom po ceste je podla mna hazard so zivotom...

kianka5
1. sep 2018

@missdiva super takže keď bývam na dedine bez chodníkov nemám chodiť ani na prechádzky .... ja som tiež vodič a na úzkej ceste idem max. opatrne lebo máš predvídať....viem že tak nejazdia všetci ale nevychádzam von mi príde blbé ak teda nemáme chodník kde by bolo tak bezpečne...aj keď poznám prípady, keď aj tam auto zrazilo chodca....

veronikastrickova
1. sep 2018

@missdiva mňa so susedami v zime takmer zrazil hlupák v aute a to sme boli na chodníku, nikdy nevieš kto kedy umrie, tak preboha nepreháňaj. Nie všade už sú poriadne chodníky porobené. Niekde sa prerábajú, tak žiaľ keď chceš prejsť, musíš ísť aj po ceste. Nie všetci idú do 10metrov vzdialeného obchodu na aute.

lenadka
1. sep 2018

@missdiva toto sa aké všade nedá, u nás v obci do veľkej prerábky bol iba jeden chodník a zvyšok cesty bez chodníka,vto by som ani staršie dieťa do škôlky nemohla odviesť, lebo však žiadne chodníky. Teraz sú tak na 50% čomu sa teším. U našich v obci je jeden chodník na kúsku čo majú do kostola inak žiadne v celej obci. 🤷

missdiva
1. sep 2018

@kianka5
@veronikastrickova
@lenadka
ja nie som typ cloveka co sedi doma lebo sa nieco moze stat (vzdy a vsade sa moze nieco stat).
Avsak, denne jazdim vela a videla som dost nehod na to aby som po frekventovanej ceste nesla s kocikom (nehovorim o ceste, ktora je niekde pod lesom a prejde tam jedno auto za den)...
Chapem aj to, ze nie kazdy byva v meste alebo dedine s chodnikmi ☹️. No radsej v takom pripade zvolim vozenie deti autom a prechadzky v parku kam sa dopravim autom. Aj ked castokrat je rychlejsie prejst ten kusok pesi ako autom. Musis najst miesto na parkovanie, poskladat kocik a zapnut deti do sedaciek.
To je moj nazor. No, nech si kazdy robi ako chce a podla vlastneho uvazenia...

tinaa64
1. sep 2018

@missdiva a ten kto nema auto?ako sa dopravi na miesto kde potrebuje?

katarinka289
1. sep 2018

@basska_b ale ucitelka mala pravdu. Ak ide velky zastup ludi, idu vravo

kianka5
1. sep 2018

@tinaa64 podľa mňa total rozmaznaná mešťanka, ktorá ohrozuje denno denne aj na materskej chodcov po uliciach...no koment k tým príspevkom...smutné že niekto má takýto názor...fakt

tinaa64
1. sep 2018

@kianka5 ja som sa nad tym tak zamyslela..mi auto nemame..ale chodime ku dedovi na hrob...a miestami niesu vobec chodniky len cesta...a niekde kde je chodnik tak taky ze kociar sa mi nezmesti na chodik co je taky uzky...a autobus priamo na cintorin nejde takze nieco musime prejst peso..(celkom dlhu trasu).no a lietat este neviem...asi sa to bidem musiet naucit..ja mm aj deti.

basska_b
1. sep 2018

@katarinka289 Hej, možno sa len nepochopili. Brat mal zapamätane keď ide malá skupinka

kianka5
1. sep 2018

@tinaa64 my bývame na dedina bez chodníkov a skoro každý deň už dva roky chodíme na prechádzky cca.5km cez dedinu na druhý koniec a späť. Nie som jediná, pretože nás chodí viac a teda našťastie som sa nikdy nedostala do situácie, žeby ma nejaké auto ohrozilo...všetci totiž rátajú s tým že sú tam mamičkt s kočikmi...a teda chodia tadiaľ aj autobusy...prechádzka nám trvá cez hodinku a aj keď som sa dnes dozvedela že tým ohrozujem život dieťaťa budemv tom pokračovať...lebo mi to prispieva a malej tiež...My sme z tých čo majú dve autá...manžel má služobné, ale aj tak jazdím na aute len keď nutne musím, lebo nemám nato stále tankovať a zaťažovať tak rodinný rozpočet. Občas ideme aj autobusom...je to zážitok 😃 Ďalšia pre mňa podstatná vec je totiž príroda a radšej sa prejdem niekde popri lese a tak ho chcem chrániť od zbytočných výfukových plynov...och som sa rozkecala 😂 Máš pravdu a treba sa prechádzať..tráviť čas s rodinou a hlavne nemať v hlave hororové scenáre z ciest bez chodníkov...

tinaa64
1. sep 2018

@kianka5 presne..este ma napadlo..babka na chalupe...ked ide do obchodu musi ist po ceste...absolutne ziadny chodnik..a ta cesta je velmi frekventovana...vela aut ,autobusov a aj kamiony jazdia cez tu dedinu...a ked sme tam ideme aj mi do obchodu...a po ceste..bohuzial noe vzdy sa da po chodniku..a ano priroda je super...babka ma hned za chalupou les...takze sa mame kde prechadzat ked sme tam..a ked chcceme ist do ineho lesa na prechadzku musime ist tiez po ceste..co uz...kazdy ma na to svoj nazor...mi auto nemame..ja nemam vodicak(ani nechcem mat..ka sa poznam ja by som na ceste strasne sttesovala)a mm roky nejazdil a vecer nevidi dobre do dialky..takze sa boji..

katarinamarkova
2. sep 2018

@missdiva 😃 niekto zabudol že 99%dedin na Slovensku chodník jednoducho nemá 😊......myslim že pani neche chodiť s kocikom na ceste prvej triedy či po dialnici 😊