Po akom čase zistím, že deti dostali vši?

10. jún 2020

Prosím vás nevie niekto po akom čase zistím že deti dostali vši? Deti sa týždeň hrali na dvore s deťmi od susedov a zistili sme že tie deti majú vši (pravdepodobne ich Mali uz dlhsie). Ako dlho mam byt v strehu? Dnes som pozerala hlávky nič nevidno ale bojim sa. Ďakujem

mirka807
10. jún 2020

Ak sa začnú škrabať vnoci tak je možné že ich chytili, jedna voš ti nakladie vajcia rýchlosť ou blesku. Preto ti poradím buď si preventívne kúp vši ven v lekárni ten je náozaj super, alebo teatri cajovnikovy olej a potierať deťom okolo uší a na zátylku aby nechytili

luciakala
10. jún 2020

Samičky kladú denne 3-4 vajíčka (hnidy) . Z vajíčok sa liahnu larvy (pri teplote 25 ˚C za 13-19 dní, pri teplote 30˚C za 7-14 dní). Vývoj vší z vajíčok cez larválne štádia až k dospelému jedincovi trvá priemerne 20 dní, jeho dĺžka závisí od teploty (pri teplote 28-30˚C trvá vývoj 18-22 dní, pri 37˚C 14-15 dní).
Určite by som im vycesavala vlásky s hrebeňom na vsi..najlepšie nad vaňou alebo umývadlom..ak nejaku majú,tam to bude najlepšie vidieť ak vycesete.
A potom určite umyť vlasy šampónom na to určeným.

nadja23
10. jún 2020

Nepotesim ta, mojej dcere som nasla vsu po 2 tyzdnoch v karantene,ked sme nikde neboli a ona ich este zo skoly mala... Dovtedy sa neskrabala ani nemala priznaky... Takze ja odporucam urcite aj 2 tyzdne pozerat,aspon kazdy 2.den.. a keby ste aj nasli,nestaci len umyt hlavnu, treba vycesavat hnidy, ja som pozerala 2krat denne hlavu niekolko dni po sebe a stale tam nejaka bola :( s samozrejme vsetko preprat a prezehlit ,vratanie hraciek,capic,perin....

kittykat22
10. jún 2020

Tak kup preventivne pripravok na vsi alebo hnidy (neviem presne co to bolo, poradila mi to pani v lekarni) pre deti v lekarni. Predavaju sa tea tree olejom, velmi prijemne vonaju. Nanesies, umyjes a mas po obavach 🙂 Inak su po tom krasne vlasy 😁 leskle, zive 😁😁

autor
10. jún 2020

@nadja23 ach... Toho som sa bala.
Dala som paranit vycesala vlásky nic zatial nevidno. No mame o zabavu postarané. ☹ budem pozerat hlávku rano vecer ... Snad to bude OK aj ked dost pochybujem lebo tyzden co boli s nimi je dlhy cas a tie hnusoby sa siria neskutocne. Nepochopím takych rodicov ze vedia o tom a pošlú deti k inym detom.

deti95060810
11. jún 2020

hrebeň daj na noc do mrazničky... mráz ich ničí.

kopytko03
11. jún 2020

@nadja23 no my presne to isté. Mesiac v karanténe, nikam sme nechodili, na malej nič vidno nebolo, a ako som ju česala tak zrazu pozerám, a niekoľko hníd vo vlasoch.

fem
11. jún 2020

kup si taky sprej liberella z lekarne, neskor, je prirodny, a strieka sa na hlavicku, a odpudzuje ich to

conta22
5. júl 2020

@nadja23 ahoj prosím ťa, vyzerajú takto vši? potrebujem zistiť či mám alebo nie, ďakujem...lebo podla obrázkov toto čo som mala vo vlasoch má nejaké dlhé tykadlá :/

nadja23
5. júl 2020

@conta22 podla mna to nie je,ale pre istotu by som kukla hlavu,ci nenajdes hnidy-priesvitne vajicka ,ktore sa daju len velmi tazko dat dole..