Dobrý deň, mám takú otázku. Po akom čase môžem približne šoférovať, keď vypijem 0,1l alkoholu, /jagermaistera/? Aby som to upresnil, som človek, ktorý sa vyhýba alkoholu, dám si maximalne na nejakej rodinnej oslave. Ide o to, že letím zo zahraničia pracovne a potom budem musieť ísť hneď na pracovnom aute na firmu. Neviem sa z toho nejako vyhovoriť.. Z lietania mam panicky strach a bohužiaľ nie som na to hrdý, ale musel som to vždy takto riešiť, že som si trochu vypil pred letom. Inak by som to nedal. Lietam maximálne 6-8x ročne.
Neviem, či sa dá veriť veľmi nejakým kalkulačkam na nete. Tak po akom čase by to bolo určite bezpečne? Ak vie niekto poradiť, dik za info.
@matusontekkk mamini kolegovia používajú práve tie kalkulačky na nete, resp. aplikácie v mobile (neviem aké, nikdy som to nemusela riešiť-nešoférujem)
@matusontekkk je to rôzne, ale zväčša počúvam a aj kamoši s testerom majú odskúšané že 2 hodiny na poldeci (silnejší, čo radi papajú a majú rýchly metabolizmus aj 1.5). Ale záleží to od váhy, metabolizmu, alkoholu, percent, ... Tí, čo radi vypijú, si kúpili radšej tester a stále pred odchodom fúkajú.
Ja mám rada rezervu, takže vždy poviem 3 hodiny na poldeci.
Neviem kam letis, ale skoro vsade v zahranici je mala tolerancia.
@rebrambora let trvá 2hodiny a letím naspäť na Slovensko
však si kúp prístroj na meranie alkoholu - alkohol tester...
veruže poznám takých čo to majú a pred sadnutím do auta radšej sa pretestujú...