Po akom čase môžem bezpečne šoférovať?

matusontekkk
29. júl 2023

Dobrý deň, mám takú otázku. Po akom čase môžem približne šoférovať, keď vypijem 0,1l alkoholu, /jagermaistera/? Aby som to upresnil, som človek, ktorý sa vyhýba alkoholu, dám si maximalne na nejakej rodinnej oslave. Ide o to, že letím zo zahraničia pracovne a potom budem musieť ísť hneď na pracovnom aute na firmu. Neviem sa z toho nejako vyhovoriť.. Z lietania mam panicky strach a bohužiaľ nie som na to hrdý, ale musel som to vždy takto riešiť, že som si trochu vypil pred letom. Inak by som to nedal. Lietam maximálne 6-8x ročne.
Neviem, či sa dá veriť veľmi nejakým kalkulačkam na nete. Tak po akom čase by to bolo určite bezpečne? Ak vie niekto poradiť, dik za info.

deti95060810
29. júl 2023

však si kúp prístroj na meranie alkoholu - alkohol tester...
veruže poznám takých čo to majú a pred sadnutím do auta radšej sa pretestujú...

michellemary
29. júl 2023

@matusontekkk mamini kolegovia používajú práve tie kalkulačky na nete, resp. aplikácie v mobile (neviem aké, nikdy som to nemusela riešiť-nešoférujem)

vkatush
29. júl 2023

@matusontekkk je to rôzne, ale zväčša počúvam a aj kamoši s testerom majú odskúšané že 2 hodiny na poldeci (silnejší, čo radi papajú a majú rýchly metabolizmus aj 1.5). Ale záleží to od váhy, metabolizmu, alkoholu, percent, ... Tí, čo radi vypijú, si kúpili radšej tester a stále pred odchodom fúkajú.

Ja mám rada rezervu, takže vždy poviem 3 hodiny na poldeci.

julovka8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rebrambora
29. júl 2023

Neviem kam letis, ale skoro vsade v zahranici je mala tolerancia.

matusontekkk
autor
29. júl 2023

@rebrambora let trvá 2hodiny a letím naspäť na Slovensko

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz