Po akej dobe meníte auto za nové?

24. nov 2024

Otázka pre tých, čo dávajú prednosť kúpe nového auta a nie ojazdeného. Po koľkých rokoch a km meníte auto? Ja mám 9 ročné, benzín, vyše 80 000km, robená zatiaľ len bežná údržba, všetko funguje ako má. Koľko myslíte že mi môže auto ešte vydržať? Nemám auto pre imidž, nepotrpím si na novom, ale zase chcem spoľahlivé auto a keby som sa mala dostať do situácie že auto je nespoľahlivé alebo dám tisícky ročne na servis, radšej kúpim znova nové. Ale zase keby auto funguje dobre, nemám problém ho mať aj 15 rokov.

klarissa25
24. nov 2024

Tak keď ti na ňom funguje všetko ako ma, vôbec nerozumiem co riešiš, keď nemáš problém mat auto aj 15 rokov...

colsami
24. nov 2024

To je taka otazka... Su auta co najazdia 200tis a konecna. A take co maju v pohode pol miliona kilometrov.
Neda sa porovnat Dacia a Mercedes v zivotnosti. Napr.

Jedno auto som menila ked malo 450tis km. A to cestujeme vela po celej EU. Druhe auto nieco pred 300tis - ale to len preto, lebo po 300 uz by sa horsie predavalo. To auto slapalo ako nove. Druha vec je ale ako sa staras. Ja teda velmi zle 😃 ale muz je v tychto veciach pedant extremny. Teraz mame jedno auto co ma tiez uz 410tisic. A neplanujeme sa ho zbavit 😉

zuzinabila
24. nov 2024

@klarissa25 neviem .viec krat sa mi stalo u roznych autoservisakov ked som nadavala ze sa nam pokazilo stare auto a dala by som ho zosrotovat ze ich reakcia bola,ze nech si nemyslim ze nove by bolo ok. Ze sa kazia rovnako a niekedy viac ako "stare kusy"

doriiis
24. nov 2024

9 ročné auto a 80 000 km? To znamená,že jazdis veľmi málo a absolútne to stačí toto auto.Tvoje auto skôr zhrdzavie,ako najazdí aspoň 300 000 km.
A poznám jednu Felíciu,ktorá mala minulý rok,keď som s jej pánom majiteľom riešila niečo najazdených 999 999 km.

doriiis
24. nov 2024

Ja osobne mam 12 ročné auto a najazdených má 155 000 km.Mam ho 3 roky a slúži pefektne a nehodlam sa ho zbavovať.

nairobi
24. nov 2024

Ja mam tretie auto a menim ho cca po 5r.

katka2602
24. nov 2024

Autorka my máme 8 ročne auto 74 000km a teraz sme kúpili nové. Ale dôvod bola nová DPH od roku 2025 a fajn akcia na novú toyotu. Čiže keby sme nekúpili teraz, už by sme nové tak skoro nekúpili. Len my sme doteraz mali len jazdené, hoc posledné malo lem 4000km keď sme ho kúpili, čiže uplne nové je teraz naše prvé.

slniecko5
24. nov 2024

5 rokov je ta hranica, keď výhodne predáš a kúpiš nové s doplatok, teda otočis peniaze. Keď skončí záruka.

stellarstar
24. nov 2024

Mam lízing takže každých 5 r. Teraz mam v poradí 3 a na budúci rok budem meniť za väčšie a keď to bude pasovať to už nechám

zuzanka.zuzu
24. nov 2024

nejde o vek ani kilometre, ale o nové "funkcie" (napr.kedysi bola klíma v aute luxus, dnes bez klímy auto nepredajné) čiže mením vtedy kedy si už myslím že iné by mi poslúžilo hodnotnejšie 🤷

laurita285
24. nov 2024

Ja si kupujem vždy keď vyjde nová generácia toho auta, čo teraz býva často (facelift neriešim) alebo ak sa mi páči iný model od danej značky.

letfenixa
24. nov 2024

@doriiis to je vtipné.
Našich feliciu sme dali tento rok zošrotovať, mala 27 rokov, niečo cez 100 tis km, akurát bola účastníkom havárie anaozaj sa už neoplatilo ju opraviť.

olimuc
24. nov 2024

Mam auto, ktore som kupila s 1500 km a necham si ho kym nas STK nerozdeli, cenu krasy uz neziska…. Ale na to kolko ma km je spolahlive (samozrejme udrzbu dodrzujem, mozno prehanam) ale okrem dielov opotrebovania mu nie je nic. Keby malo moje auto 80000km alebo este aj 240000 , neriesila by som 😳 ked bude pri 500000 tak zacnem uvazovat kolko este vydrzi

sense
24. nov 2024

Mám cca 7r , okolo 100tis km. Zatiaľ beží ako hodinky. Vymením až keď by bolo treba robiť veľké opravy.

petracandle
24. nov 2024

Ak máš za 9 rokov najazdených len 80 000 tisíc znamená, že takmer vôbec nezjadíš, tak načo by ti bolo novšie auto? 😃

autor
24. nov 2024

@klarissa25 preto, že nie som milionárka a nevytiahnem pár desaťtisíc eur len tak z vačku ako nič, proste ak auto funguje, nemám potrebu šetriť na nové a šetrím skôr na dovolenky, zlepšenie bývania, len proste si chcem naplánovať kedy asi bude potrebné šetriť, respektíve došetriť (kedže vždy mám niečo na účte ale toľko nie) na to auto.

nelka93
Včera o 14:18

Ja som asi rekordman. Mam 10 ročne auto a 280tisic. Je to diesel a ročne cca 30tisic nabehame. Niekoľkokrát do Rakúska, Švajčiarsko, Česko a v rámci Slovenska. Neplánujem meniť tak skoro, auto je pravidelne servisovane

petronela1305
Včera o 19:36

Na to aby si mala nové auto nepotrebuješ byť milionárka.my meníme každých 5 rokov skončí lízing bereme druhé. Akurát meníme každý rok olej a filtre cca 200-300eur a mame svätý pokoj. Platíme okolo 200 eur mesačne o nič sa nemusíme starat len tankovať. Akurát na budúci rok bereme nové len sa nevieme rozhodnúť ci hyundai alebo ssang yong

petronela1305
Včera o 19:45

@letfenixa nejdem urážať. Chápem nie každý má na nové auto Aj my sme mali staršie. Ale ja by som neposadila deti do starej Felícii ani do fabie ani iných starších keď vidím ake auta jazdia teraz

tundra
Včera o 19:51

@petronela1305 jasne,ssang yong je top😂🙈

lenka.25
Včera o 20:15

Tým že ako rodina chodíme muzovym autom , svoje používam iba na cestu do práce , do obchodu a vozenie dcéry na tréning ,teraz mam auto cca 2,5 roka najazdené má 23 000 km , plán je meniť ho keď bude mat 5 rokov , ale teraz som si nie úplne istá , že ho vymením , ale tak ešte mám na to 2,5 roka si to premyslieť . Ale nemala som ešte auto , ktoré malo viac ako 70 000 km najazdené . Muž chce , aby som mala bezpečne auto a okrem tankovania s ním nemala ziadne starosti , teda okrem garančných prehliadok

nairobi
Včera o 20:30

@petronela1305 ssangyong mame aj my a uz tretie v rodine 👌 2x rexton, 1x korando

petronela1305
Včera o 21:30

@tundra nechápem čo je na tom smiešne. Auto ako auto

tundra
Včera o 21:59

@petronela1305 20:45 si napisala:
Chápem nie každý má na nové auto Aj my sme mali staršie. Ale ja by som neposadila deti do starej Felícii ani do fabie ani iných starších keď vidím ake auta jazdia teraz.
22:30 Auto ako auto
Ssangyong,rozhodne nepatri v rebricku,medzi spolahlive auta,ale na to prides,ked najazdis na nom aspon 100k km.
Prajem vela km bez nehody a rozhodni sa radsej pre Hyundai...

letfenixa
Dnes o 01:14

@petronela1305 deti sa v nej nevozili, mal ho brat pre seba, ako rezervne.