Po absolvovaní kozmetického kurzu môžem pracovať ako kozmetička ?

nika4495
9. jan 2020

Ahojte baby chcem sa opýtať keby si urobím kozmetický kurz bola by som taká istá kozmetička ako tie čo to študujú na strednej škole? Viem že by bolo treba potom ešte asi živnosť ale napríklad po tom kurze by som už normálne mohla robiť kozmetičku aj bez školy keď som vyštudovaná sestra?

eliska13
9. jan 2020

@nika4495 k živnosti potrebuješ ešte po kurze podnikateľské minimum aspoň si myslím kamarátky som sa pytala robila si teraz kozmetiku a masáž.Tak kurz Ti nenahradí školu, ale robí sa to tak je fajn,že si sestrička.Volakedy to bolo, že si musela mať tutora nad sebou to by Ti na živnostenskom poradili.Ci si treba spraviť najprv niekde prax, pokým začneš sama neviem

ivkazba
9. jan 2020

@nika4495 kozmetické služby sú remeselná činnosť, čiže živnosť na kozmetické služby dostaneš pri splnení podmienok. A to je buď škola, ktorú nemáš, alebo kurz a 1-ročnej alebo 2-ročnej praxe (kurz máš, prax pravdepodobne ešte nie). To znamená, že môžeš robiť kozmetičku, ale nie na vlastnú živnosť alebo pre niekoho, t.j. akoby zamestnanec. Vlastnú živnosť až po splnení podmienok. Presné podmienky ohľadom tejto živnosti nájdeš tu: https://www.minv.sk/?kozmeticke-sluzby-1

ivka501
6. máj 2020

Takto....je potrebne si spravit kurz a pokial chces zivnost a nie pracovat u niekoho staci spravit zivnostenske skusky... stoja 250€ a je to cca take iste ako na skuskach kurzu.....ak budes potrebovat potadit kludne mi napis.... pomaham aj s roznehnutim salonu.... ivanavigodova@gmail.com