Ahojte,chcela by som sa spytat tych,ktori maju doma plznuceho psa a ktori este nemaju deti,ze ako casto vysavate? Predsalen,je to ine,ked mate doma babo a ked este nie. Mam partnera,ktory ma s tym obrovsky problem uz vyse 4 rokov. Kvoli nemu som kupila roboticky vysavac,ktory je spusteny kazdy bozi den,ale aj tak by som podla neho mala vysavat snad nonstop. Vadi mu,ze nemoze chodit po byte iba v ponozkach,alebo naboso. Mne to naopak az tak nevadi,proste dam papuce a vybavene. Jednoducho som si na tie chlpy zvykla. Tiez by som bola radsej,keby psik neplzol,ale uz je to tak. Inak vnimam poriadok ja a inak on. A on tie chlpy vysavat vraj nebude,lebo je to moj pes a moja starost a ja mam zabezpecit,aby v byte chlpy neboli.
@tiny_petka a tiež mám roombu sem tam preventivne zapnem 😁
Ja mam psa sice len s detmi, ale vysavam tak rozne ako sa podari. Akoze zas sa nepototo zo zopar chlpov. Pes nesmie do postele, ani na sedacku, ani na koberec s vysokym vlasom v obyvacke, ani na kupelnove predlozky, takze v principe beha len po dlazbe alebo lezi u seba v pelechoch (ma 3 😀 ). Mam 3 deti a vsetky do jedneho behali bose, aj ja beham bosa... Dovolim si tvrdit, ze deti narobia viac bordelu, nez akykolvek plznuci pes.
Ale treba zas z oboch stran vyjst v ustrety, lebo to moze byt naozaj pre niekoho velky problem. Kazdopadne raz za den robotickym vysavacom podla mna bohate staci. Ale to je podla mna, ten problem si musite vyriesit vy dvaja. Mimochodom, ak ma clovek psa a nie prave Peruanskeho nahaca alebo plemena ako pudel, ktore neplznu, tak chlpy na zemi budu aj keby si vysavala 24hodin denne. S tym sa neda nic urobit.
@mucha_puk no väčší problém ako v psích chlpoch vidím v partnerovi... Žijete spolu, asi mu varíš, perieš, možno máte spolu poriešené financie, úver... Tak aký tvoj pes a tvoja starosť? To potom aj jeho hladné brucho, jeho špinavé košele... Keď sa mu zdá, že je niečo zle spravené tak nech sa bez rečí zdvihne a urobí to sám. Buď žijete spolu a budete sa obaja podieľať na chode domácnosti alebo to nemá zmysel... Išiel s tebou bývať s vedomím, že máš psa, ak s tým mal problém, tak sa nemal sťahovať.
Inak mali sme dlhosrsté plemeno 17 rokov, mal prístup aj na sedačku či do postele a vysávalo sa asi každý 2-3. deň, ale nie vyslovene kvôli psovi, proste podľa potreby. Doma všetci bežne bosí alebo v ponožkách. Keď sa narodila dcéra tak sa nič nezmenilo. Neviem akého psa konkrétne máte, ale možno by bolo vhodné ho každý týždeň dobre vyčesať.
Ak mu to vadi, tak môžeš vysávať aj nonstop a aj tak bude pindat 😅
My máme bigla takže sú vsade tie jeho pichlave chlpy.. keď idem s malou von, pustím urobiť a vybavené 🙂 a tie papuče ako baby píšu 😉
* irobot
Dievcata,som rada,ze mate pdobny nazor ako ja. Nas psik plzne celorocne,je to krizenec maleho vzrastu. Nema pristup na gauc a uz vobec nie do postele. Muz ma dokonca svoju izbu,kde ten pes pristup nema vobec. Do chodby dal koberec/behun, aby - podla jeho slov- zachytaval spinu z vonka a psie chlpy,aby neprudili celym bytom. Stale sa stazuje,ze ten koberec nevysavam. Co je pravda,pretoze ja ten koberec tam nepotrebujem a podla mna je zbytocny a zbytocne pridava na praci,pretoze dostat z neho chlpy prec je celkom narocne. A ked mu poviem,aby ten koberec si teda vysaval sam,ked ho tam chce mat,tak mi odveti,ze on by s tym problem nemal,ale ze ja to stale sabotujem tym psom. Nakoniec ho povysava,ale vzdy to spusti vlnu hadky a obvinovania z jeho strany na moju osobu a prida k tomu samozrejme milion dalsich vycitok..ja uz neviem,ako toto vyriesit..a ako tu niekto spominal,ano,periem mu a ked mu toto ako argument vyhodim pred oci,tak mi odveti,ze on neni neschopny,ze si vie aj sam oprat.
Viete,problem s chlpmi je len jeden z mnozstva nasich problemov. Teda skor,on ma skoro so vsetkym problem. Napriklad ja som z rodiny,kde sa nikdy nejak extra neupratovalo,on zas z rodiny,kde je vsetko vypucovane. Dva extremy. Ja sa snazim robit tak,ako pokladam za dostatocne,nepride mi,ze je doma humus,pravidelne ukladam rozhadzane veci,kupelka 1x za tyzden atd,ako neni to tu vypucovane,ale je tu tak upratane,ze sa nebojim neocakavanej navstevy. Samozrejme,ono to posobi viac bordelarsky tym,ze sutu tie chlpy od psa.. od muza stale pocuvam,jaka som nehorazna bordelarka,ze nic doma nerobim. Ze on len dojde z prace a hned zacne nieco pucovat. Ja ked pridem z prace,tak tiez idem kazdy den rovno do kuchyne a upracem,co treba. Vylozim,nalozim umyvacku. Operem,ked treba..ale podla neho to je asi malo. Asi by som mala kazdy den behat s vysavacom a umyvat denne dlazku. Napriklad vcera mi bolo zle z menstruacie,napriek tomu som dala do pucu cely byt. On pochvalil iba kupelku,ostatne si ani nevsimol a samozrejme,spindal ma za nepovysavany koberec. To ma tak neskutocne vytocilo! Zacal ho vysavat a rovno aj dlazku a ja som povedala,ze som s rucnym vysavacom uz obehla dlazku a on na to: aspon vidis,ze ako sa to tu spini,ze to treba robit kazdy den...to len mne pride,ze neni normalny? Ked chcem,aby sme si rozdelili domace prace,tak mi na to povie,ze to je zbytocne,lebo on musi po mne aj tak vsetko doupratovat ..chapete,take ponizovanie.. on jednoducho nevie pochopit,ze kazdy clovek vnima uroven cistoty asi inak a napriek tomu,ze robim uz nadstandard v porovnani s tym,kde som vyrastala,tak on ma potrebu ma stale len zhadzovat..a to nevravim o ostatnych veciach..posledne mi vicita,ze nikam necestujem..viete,mam panicky strach z lietania,preto sme posledne dva roky uz chodili len na dovolenky autom. Jemu to hrozne vadi..tak som sa rozhodla,ze to skusim vyliecit hypnozou,mozno ma zbavia strachu..a on to nevie ocenit,stale vravi,ze nikam necestujem,ze aka som hrozna,ze len doma depkujem (ja nedepkujem,depkuje ma len on,ked ma takto ponizuje). Ja proste neviem,co chce viac..snazim sa zbavit strachu z lietania,pritom nie som clovek,ktory rad objavuje nove krajiny.mne staci aj taliansko,nepotrebujem vyhadzovat 2000€ za dovolenku na maledivoch...proste,rada by som sa pozrela,ale nepotrebujem to..on si naopak mysli,ze cestovanie mi rozsiri obzory,ze nebudem depkovat a taketo sracky mi rozprava..robi zo mna psychicky naruseneho cloveka a to ma neskutocne uraza. Jediny dovod,preco byvam doma smutna a oduta je ten,ze on na mna krici,takto ma ponizuje a obvinuje..povedala som mu to asi tisic krat..ale vzdy je klud len na dva,tri tyzdne a potom zas..mrzi ma,ze si tu musim vylievat srdce,ale ja to ani kamaratom nemozem povedat,ved by si pomysleli,ze nie som normalna,ze s nim som. Hanbim sa,ze moj muz sa takto chova ku mne. A viem,ze ma naozaj miluje,len neviem,ako ho donutit,aby to spravanie voci mne zmenil
A este som zabudla dodat,ze som zacala mat zdravotne problemy,ktore s najvacsou pravdepodobnostou vznikli zo stresu..od doktora mam nakazane byt v klude..muz o tom samozrejme vie,pretoze som kvoli tomu bola uz aj v nemocnici..a niekolkokrat som mu prizvukovala,ze ja nepotrebujem pocuvat,aka som hrozna atd,ale pravy opak..ze sa nikdy nevyliecim,ked mi bude robit tlaky na psychiku. Vzdy sa zda,ze to pochopil,ale potom pride hadka a sme tam,kde sme boli..a toto ma najviac mrzi,ze ani to,ze mam zhorsene zdravie,ze ani to v nom nic nepohlo,aby sa ku mne prestal tak hnusne chovat..on totoiz stale vyprava,ze skor ja by som mala na sebe zacat robit,nie on..vraj mam zacat cestovat,nesediet len pri telke a nedepkovat (ako som spominala,depky mi robi len on)..dokonca som zacala aj sportovat,ale jemu akoby stale nestacilo..neviem,aky ideal dokonalosti by chcel..
@mucha_puk konečne začni robiť čo tebe vyhovuje a nie čo jemu. Pokiaľ budeš robiť čo on chce, tak má takú povahu, že stále potrebuje mať navrch, aby mal pocit, že je pán dokonalý. Rada: Týždeň vôbec nevysávaj, nevar mu a choď ku kaderníčke, druhý deň na manikúru, tretí deň si zabehať, posedieť s kamarátkami alebo aj sama niekde vybehnúť. Nepíšeš, že máte deti, takže ak nemáte o to je to ľahšie. Zober na behanie a napr. aj na posedenie so sebou aj psa. Jemu povedz, že odteraz budeš upratovať len raz do týždňa. Aj ty máš právo na svoje koníčky, voľný čas. Keď chce on cestovať, nech cestuje. Nerob nasilu niečo, čo ťa nebaví, lebo potom ti prídu výčitky a aj depka z toho, že si nebola spokojná s tým, čo si robila "z donútenia len pre pána dokonalého".
@mucha_puk 🙄🙄🙄 OMG takeho chlapa by som poslala tam odkiaľ prisiel /ale aj ženy - celý život len s handrou-osobne pre.mna to nič nie je/. Ak chce tak poriadok nech si ho urobi alebo nech poprosí svoju mamku nech mu uprace ako je zvyknutý.. 🤣🤣🤣 alebo riešenie upratovačku a to sa chlapec zbadá 😁 tot môj názor, ja si musím zaklopať akého mám ja doma 🤗
môj muž bol zo začiatku taký istý s tým poriadkom. Tak som mu povedala, že ked sa mu nepáči, nech si to urobí sám, že má ruky aj nohy. Neurobil, lebo nestíhal, má vonku pri dome kopu roboty. Zvykol si. Aj s cestovaním je to rovnako, len cestovať chcem s detmi ja a on ani za svet, ale máva silné migrény, tak to chápem. Zo začiatku sme sa o tom vela hádali, tak som si povedala, že sa zariadim aj bez neho a jeho pri tom nepotrebujem. On je doma a ja s detmi chodíme na rôzne výlety. A ked ma vytočí alebo začne vyhadzovať niečo na oči tak mu poviem, že som prestala kvôli nemu fajčiť, či mu to nestačí. Alebo ked ma buzeruje, tak mu poviem, "aj ja ta lubim" (alebo aj tak ťa lúbim, aj ked si zlý). To ho zvykne odrovnať a ukončíme hádku. Ale už si tieto jeho reči nepripúšťam, už to síce nerobí, ale niekedy chytí slinu. A @mucha_puk dobre píše, rob to, čo ta robí šťastnou, bud si zvykne alebo odíde. Ste si rovnocenný a ty nie si jeho mama a už vôbec nie slúžka.
@mucha_puk ako nechápem čo s ním ešte robíš.Podla mňa sa nezmení.Ak je poriadlumilovny tak fajn,ale nech si to robí sam.Ak s tým uráža a ponižuje teba,že všetko za tebou musí doupratovat,že nič nevieš poriadne ako nechápem čo s ním ešte robíš.Ak mu vadí ako sa staráš o domácnosť tak je to choré.Myslim,že láska sa prejavuje práve tak,že vie oceniť aj maličkosti a nie ich skritizovať.Aj my máme psíka čo plzne,ale viac to vadí asi mne ako môjmu mužovi,aké tak ako bolo vysie napísané môj pes mi dá viac ako čistá dlazka.
@mucha_puk prepáč, ale dávno by som bola rozvedená. Šťastne rozvedená. Vôbec nejde o upratovanie či cestovanie, v tom sme každý iný. A kompromisy sa dajú robiť vždy. Ty si svoj urobila, upratuješ viac ako si zvyknutá alebo viac ako uznáš za vhodné, on nech rešpektuje tvoj stres z lietania a vymýšľa dovolenky, ktoré sa dajú zvládnuť autom, karavanom, vlakom, busom, loďou, na bicykli... Lenže on nemá záujem. On chce po svojom boku úplne inú ženu. Asi takú, čo si na all inclusive exotickú dovolenku ako prvé zbalí pulirapid, hubku, gumové rukavice a savo. Tak nech si ide takú hľadať. A ty raz stretneš niekoho, s kým budeš chodiť venčiť psov do útulku, po príchode domov z práce si vyložíš nohy a budete spolu pozerať film a v sobotu doobeda ti pomôže upratať byt. Alebo sa na to aj vykašlete a pôjdete na dlhú túru so psom niekde do lesa za mesto.
@mucha_puk prekristoverany, psie chlpy su vas posledny problem. "Viem, ze ma miluje" vies, laska je len polovica vztahu. Druha polovica je ucta. Kde chyba, tam aspon jeden partner trpi a vzdy bude. Ucta, tak ako aj laska, sa neda naucit, neda sa vynutit. Tazko mi je, ked citam, ako sa k tebe sprava. Podla mna to nedopadne dobre.
Podľa mňa nie je problém v chlpoch po psovi, ale inde. Lezieš mu na nervy. Je frustrovaný, kľudne z práce, Ale vybije sa na tebe. Že sa bojíš, lietať? Však nech ide on lietadlom niekam do Dubaja a ty sa vyklobás niekde v Štúrove, alebo choď do Podhájskej, alebo sa vyber na hory. Čo tebe vyhovuje. Ak ťa slovne atakuje, otoč sa na päte choď do inej miestnosti, alebo zober toho chudáka psa na prechádzku. To "aj ja ťa ľúbim" ako @stankadu používam tiež. A teda fakt, čo sa týka poriadku, pri dvoch deťoch je náš pes najmenší problém. Práveže je to dosť pomoc. Tí čo majú psa, potvrdia, ako super "povysáva" rozhádzané jedlo po batoľati. Ak mužovi vadia chlpy po psovi, pri deťoch ho pravdepodobne trafí šľak. Myslím, že každý chlap zo začiatku čaká, ako bude mať full servis, že ženuška bude kmitať ako motorová myš. Ale v každej domácnosti sú dvaja a každý očakávame od života niečo iné. My sme zase mali kauzu "prádlo", prečo je všade prádlo, prečo mám štyri koše s prádlom - špinavé, na žehlenie, na uloženie a na opravu plus nespárované ponožky a kde to viazne. A prečo sa aj napriek jasnému systému prádlo vyskytuje aj mimo košov. No prečo... Pretože mám kopec prádla a nestihla som, nechce sa mi (áno, aj to považujem za dôvod), nevládzem. Však ak je to taký problém, daj do skrine. Časom kauza stratila na dôležitosti. Muž pochopil, že tok prádla v domácnosti je nekonečný a preto sa v našej domácnosti budú vyskytovať rôzne koše s prádlom. Ak vidíš nejakú možnosť, že sa to zlepší, tak si nacvič nejakú rýchlu krátku odpoveď, na otázku prečo je doma bordel. Napríklad, že "slúžka má dnes voľno". Ak progres nevidíš, ešte mu dohodni nejaké vyšetrenie u psychológa na obsesívno kompulzúvne poruchy, prípadne niekoho kto sa špecializuje na strach so špiny a zbal psa a daj chlapovi pápá.
@mucha_puk inak toho lietania sa fakt nemusíš báť 🤗 je to ovela pohodlnejšie ako nejaké auto/autobus... máš príležitosť cestovať tak cestuj hoc aj na druhý koniec sveta.. nie kazdy ma taku možnosť.. ja by som chodila stále niekam - len nie som povolanie dcéra a ten môj nemá titul synacik 😅
@tiny_petka chlpy treba ostranovat možu spôsobovat alergicku reakci a vznikne alergia
@mucha_puk u vas nie je problem v psich chlpoch, ale niekde inde...tvoj chlap je s tebou podla mna nespokojny vo viacerych smeroch . Psie chlpy, upratovanie, lietanie a pod....nerozumiem teda naco ste spolu alebo on s teboy...ved ked on vie vsetko tak super robit nech robi....ked sa mu zda, ze je vsade vela chlpov, nech povysava...ked vie oprat, nech operie, nech nakupi, navari, nech glancuje domacnost
Neverim tomu, ze toto nemate od zaciatku vztahu...ak by mojmu chlapovi vadil pes, asi by som prehodnotila vztah....ja som bola napr vzdy proti psom v domacnosti, a odkedy som s muzom za tu dobu mame dvoch 😁 niekedy som vysavala 2x tyzdenne, teraz raz tyzdenne, ale nemyslim, ze by tu bolo kopec chlpov...praveze malo...muz chodi bezne bosy a ziaden problem...skor by som videla problem, ze moje vlasy boli vsade 👍
@mucha_puk keby bol tvoj chlap co k comu, spraval by sa inak....bojis sa lietania? Tak chodte na dovolenku do Tatier, do Talianska, Chorvatska, proste kde sa v pohode a za dobry cas da dostat...on je sebec a chce, aby vsetko bolo podla neho..
Neviem ake mas zdr.problemy, ale ked vie, ze ti nieco nerobi dobre, ze sa nemas rozculovat, tak naco furt za vsetko buzeruje?
@mucha_puk nech on lieči svoju posadnutosť čistotou-lebo toto je tiež choroba, ked musí byť za každú cenu všetko tip top. ja mám tiež rada poriadok, snažím sa mať čisto a všetko vyukladané, ale ked nie je čas alebo niekde sú chlpy aj tak-mám psa, tak nezbláznim sa z toho.povedz mu, ze potom ked bude on kľudný tak budeš v pohode aj ty a určite prekonáš aj ten strach z lietania, ale takto ťažko, ked máš zničenú psychiku kvôli nemu
@tiny_petka
@lilyianka
@mimla
@bosoriak
@3009
@sissy27
Dievcata, uz som myslela,ze som si to s nim vydiskutovala,ale zas ho to chytilo. On ma problem s tym,ze nelietam (idem kvoli nemu na hypnoterapiu,aby ma zbavili strachu), najnovsie ma problem s domom, pretoze moj sen a zivotny ciel je mat domcek (treba nam len nizku hypoteku), avsak on zrazu dom nechce,pretoze sa mu nechce dochadzat. Ja v panelaku trpim,byvame na hlucnej ulici a v noci ma rusia auta,pubertiaci,autobusy a to nehovorim o dalsich negativach. Odkedy sme spolu,tak vedel,ze sa chcem hned po svadbe usadit,robit deti a kupit domcek,ale teraz sa chova,akoby to pocul prvy krat..Preto ma velmi mrzi, ze sa neozval pred svadbou a az teraz si uvedomil,ze vlastne v dome on byt nechce.Respektive chce,ale tak mozno v 40tke (lenze ja chcem deti vychovavat v dome)..Co sa tyka cestovania,rada pojdem na dovolenku,rada by som sa pozrela na plaz s bielym pieskom a azurovym morom, ale ked si predstavim,ako dlho sa tam leti a kolko to stoji,tak hned ma to prejde a uspokojim sa aj s talianskom a peniaze radsej usetrim na dom. Ale on nie,jemu taliansko nestaci,udajne premrhal cas pri mne,ze kolko krajin on mohol vidiet,ze ho len brzdim (to mi pred svadbou nikdy nevravel). Samozrejme,som bordelarka a nie som ambiciozna. Ja neviem baby, ale predsa nie kazdy tuzi byt top manazerka, co vlastne v praxi znamena podstatne viac casu a stresu v praci. Ja potom netuzim. Nie som predsa upratovacka,ze nemam ziadne naroky na seba. Robim normalne v korporacii a plat mam slusny. Vraj nerobim nic pre to,aby som ten dom mala. Jednoducho on asi chce,aby som isla do zahranicia budovat karieru alebo co..jednoducho,on takymi ludmi,ako som ja a milion dalsich,uplne opovrhuje. Kazdy, kto nie je ako on,kazdy kto sa nerozvija cestovanim,citanim,ucenim sa novych veci,nebuduje karieru,byva v mesteckach v okoli bratislavy a dovolenky travi len v taliansku a chorvatsku,tak to je pre neho uplna spodina. Nedokaze pochopit,ze su aj ini ludia a maju ine hodnoty a priority v zivote. Dokonca mi povedal,ze ja nemam co ponuknut svojim buducim detom. To ma fakt neskutocne urazilo. Pretoze ja im sice neponuknem zazitky z dovolenky a z pracovnych ciest po celom svete, ale za to im ponuknem nieco,co je ovela viac dolezitejsie - naucit ich ucte k inym ludom, riadnu vychovu, lasku, rodinne zazemie, slusnost.. dievcata, ja chcem,aby ste chapali, ze som clovek,ktory sa nerozchadza len tak a uz vobec nie nerozvadza. Ja si myslim,ze vzdy sa da najst spolocne uzmierenie,ked obaja chcu. Ale je toho uz na mna moc. Velmi ma ponizuju slova,ktore mi hovori a samozrejme to velmi zle vplyva na moje sebavedomie,psychicke a fyzicke zdravie. On to vsetko proste nemysli zle,on to jednoducho len velmi zle podava a ma blbe nazory. On mi v podstate chce dobre,ale nedokaze pochopit,ze ja som spokojna taka,aka som a aky zivot vediem. Nechcem si svoj zivot menit,lebo on ma nejaku zidealizovanu predstavu..Moja mama vie,co sa deje medzi mnou a mojim muzom. Ale myslie, ze by som sa mala obratit aj svokrovcov? Viem,ze su to nase problemy a mame si ich vyriesit,ale ja s nim uz neviem pohnut. A myslim si,ze mozno by si vstupil do svedomia,keby mu dohovorili jeho vlastni rodicia..ale mozno je to zly napad.Co si myslite?
@mucha_puk že si si o tom pohovorila so svojimi rodičmi je fajn, ale svokrovcov by som do toho nezaťahovala. To je tak pre 4ročných v škôlke, že "poviem to tvojej mame". A miesto hypnoterapie by som si dala žiadosť o rozvod. Aj keď ako píšeš, si človek, ktorý sa nerozchádza a nerozvádza len tak, ale prepáč, vy ste tak strašne odlišní, že toto nikdy nebude fungovať. Ak chcete kompromis, tak to vo vašom prípade znamená, že jeden vždy pôjde sám proti sebe, proti vlastným prioritám... A podľa všetkého to budeš vždy ty, kto sa podvolí lietaniu a drahej dovolenke, dva na týždne na seychelloch budeš v strese, že aj naspäť sa dostaneš len lietadlom a sumu, ktorú ste za to dali, budeš prepočítavať na škridle alebo ytongy... Ty chceš dieťa teraz, on očividne nie... tak budeš čakať ešte 10 rokov, kým láskavo bude chcieť a potom riešiť, že sa nedarí? Ale najviac a úplne neodpustiteľné by pre mňa bolo, že ma môj muž, ktorý vedel koho si berie, považuje za nejakú chuderu, spodinu... Cez to pre mňa vlak nejde. Proste s takýmto človekom žiť nebudem keby mal aj zlaté vajcia a trojhlavého draka v trenkách.
A úprimne - vedel čo chce, vedel čo chceš ty a aká si - napriek tomu si zobral "neambicióznu chuderu" ? Prečo? Z vypočítavosti, že ju bude celý život ponižovať a honiť si na nej svoje malomeštiacke ego?
@sissy27 on chce deti,aj na nich robime. A presne ako pises,vedel,koho si berie,tak preco mu zrazu tak vadim. Proste nie sme hlupaci,ze sme sa nerozpravali pred svadbou,dobre vedel,ze chcem dom ihned,ako to bude mozne a vedel,aka som povaha a ako to mam s cestovanim a nikdy nic extra proti tomu nemal. Ja som myslela, ze v tom mame jasno,kto aky je,kto co chce a ja som si ho s tym vedomim zobrala. Ja mu nevycitam take hluposti,ako on mne,ja mu len vycitam, ze zrazu mu vadi to,co sme milionkrat predebatovali pred svadbou a to,ako sa neuctivo ku mne zacal chovat. A velmi ma mrzi,ze roky som tazko budovala tento vztah,vo vela veciach som mu pomohla a vo vela veciach sa zmenil k lepsiemu vdaka mne. A teraz, po tolkej energie a casu,co som investovala do tohto vztahu,to ma zrazu skoncit? to mi je hrozne luto a aj jemu,lebo obidvaja placeme,ked sa spomenie rozvod
@mucha_puk je to zly napad. Si dospela zena, tak si svoje problemy vo vztahu ries sama.
On si ta nevazi, to je problem.. Neviem, preco na nom tak lipnes, ked on chce po svojom boku niekoho uplne ineho a ty chces tiez nieco uplne ine. Nerozvadzat sa len tak je sice pekne, ale nie za cenu, za ta partner ponizuje. Ja by som si nenechala ani desatinu toho, co ti robi.
Aku podporu u neho dostanes? Ze ta dostal na psychiatriu? Nechces lietat, tak nelietaj, manzelstvo je o kompromisoch, nie ze sa obetujes.
Chod kym nemate deti.
@mucha_puk vieš čo, ja som iná povaha, pre mňa je toto absolútne za hranicou všetkého, aby ma partner akokoľvek ponižoval a vysmieval sa z mojich postojov, názorov. Ak sa mu nepáči tam sú dvere a nech si hľadá lepšiu. A ak som preňho najlepšia ja, tak aj keď so mnou nesúhlasí, ale bude ma rešpektovať, správať sa slušne a snažiť sa dospieť k nejakému kompromisu tak ako sa snažím ja, pretože ani mne na ňom nemusí vyhovovať 100% jeho povahy, názorov... Slzy nech si nechá na pohreby. Z môjho pohľadu a skúseností - takto ako tvoj muž sa správa človek, ktorý prestal milovať, ale buď nemá gule povedať koniec a čaká, kým to spravíš ty, alebo mu život s tebou prináša nejaké výhody, ktorých sa zas tak úplne nechce vzdať...
@mucha_puk Vieš čo, ani môj muž nie je nejaký lumen a tiež máme pomerne odlišné záujmy aj povahy. Len to, čo robí tvoj by aj pre mňa znamenalo papiere na rozvod. Nie preto, že by ma to ponižovalo, ale z jednoduchého dôvodu. Tvoj muž sa pred svadbou pretvaroval a teda ťa klamal a zavádzal. Vzala si si iného, ako si ľúbila, aj keď obaja boli fyzicky jedna osoba. A čo je horšie rovnaký postup očakáva od teba. Očakáva, že sa pretvoríš na inú osobu. Prečo si teda bral teba, prečo nehľadal niekoho, kto mu bude viac vyhovovať? Myslel si, že ty ako osoba máš tak malú dôležitosť, že ak zmizneš z povrchu zemského a namiesto teba tu bude tvoje nové pretvorené ja, nikomu to nebude vadiť? Je taká myšlienka pre teba v poriadku? Chudák pes a jeho chlpy sú v tom nevinne. Za takýchto okolností by som neriešila žiadnu hypotéku, žiadne deti. A je jedna nepríjemná pravda. Správa sa k tebe tak, pretože mu to dovolíš. Prestaň si sypať popol na hlavu, krčiť sa pred ním. No a čo že sa bojíš lietať? Takých je. Aj kopa iných fóbií, či iných obmedzení majú ľudia. Ale to sú veci, ktoré idú postupne. To nie je že luskneš prstami a prepne sa obvod a ty zrazu lietaš po svete. To že máš nejakú fóbiu, neznižuje tvoju hodnotu ako človeka. A ak má tvoj muž pocit, že si mu ako guľa na nohe, nechaj ho ísť. Obom sa vám nakoniec uľaví.
Problém je jednak v tom, že ste nekompatibilní partneri, a jednak v tom, že si ťa tvoj muž neváži ako človeka. S tou kompatibilitou sa niekedy dá niečo spraviť, ak OBE strany urobia kompromis, lenže u vás kompromisy robíš ty, resp. sa prispôsobuješ, a on ako pán veľkomožný trvá na svojom. Takto to nejde. A ten nedostatok úcty je už fakt klinec do rakvy manželstva. Ja ti aj verím, že sa navzájom ľúbite, ale láska samotná vo vzťahu nestačí. Nemôžeš predsa prežiť celý život vo vzťahu, kde ťa partner chtiac alebo nechtiac ponižuje. Keby som bola v tvojej situácii, vyložila by som pred ním karty na stôl, povedala mu presne to, čo si napísala v týchto príspevkoch, to, že cítim, ako si ma neváži, ako ma ponižuje. A buď začne pracovať na zlepšení, alebo skrátka odchádzam, lebo toto je disfunkčný vzťah.
Napísala by som toho aj viac, ale myslím si, že všetko hlavné je zhrnuté v tomto výbornom článku: https://markmanson.net/love
Ak vieš po anglicky, prečítaj si ho.
Pošli partnera pa pá a ostaň so psom 😉...
Ale nieee.. my máme ten istý problém, ale keďže je to náš spoločný psík, tak sme si museli zvyknúť a tolerovať že chlpy sú všade 😁 keď nechcem byť otrokom tak si to proste nevšímam, dám papuče a vyriešené 😉 Ten pes mi dá omnoho viac ako čistá podlaha 🤣🤣