Plug-in hybrid

andrejkap123
29. mar 2022

Ahojte,

Poradite z osobnej skusenosti dobry pomer cena/kvalita nejaký plug in hybrid?

Trosku aj vacsi nech sa tam zmesti nieco?

Dikyyyy

cubo2
29. mar 2022

Mna by to tiez zaujimalo, ci niekto taketo auto ma a ci ho aj realne nabija.. Co som pocul, tak vsetci jazdia na benzin a nabija ho realne malokto.. Co je proti konceptu elektromobility

anjelicek26
29. mar 2022

Tak dojazd na hybrid - cisto len na elektrinu - je skutocne strasne maly... 70km...pouziva sa hlavne na rozbeh auta a pri 50km/h auto automaticky prepina na spalovaci motor... skor sa vyuziva to, ze pri brzdeni spatnu energiu zasa kumuluje a vraza a dobija bateriu, takze sa ta energia nestrati, tym padom je celkova spotreba nizsia, kedze sa toto kombinuje... za mna nic moc koncept no, snad to casom vylepsia...

andrejkap123
autor
29. mar 2022

@cubo2 hm a preco nenabijaju? Ved o tom to je…. Ja by som 😄

andrejkap123
autor
29. mar 2022

@anjelicek26 mne sa to paci… spotreba je nizsia… a na cestu v meste super. A nehovoris o mild hybrid skor? (Az tak sa do toho nevyznam pytam sa…)

anjelicek26
29. mar 2022

@andrejkap123 ja ti neviem, my sme mali x-krat doma aj hybrid aj elektroauto a ten hybrid sa dobijal prakticky sam pri brzdeni a ano spotreba bola nizsia...nabijal to muz ale tiez... elektroauto je ale iny level, tiche, velky interier, pokial ma clovek priestor kde to nabijat a solarne kolektory na streche, je to idealna kombi... my uz mame nabijacku na stene a teda tankujes tu elektrinu zo slnka...je to fajn... ostaneme pri dvoch autach, jedno elektro, jedno normalne velke a bude to taka idealna kombi...ale skombinovane v jednom aute je to akesi neefektivne...spotreba len proste minimalne nizsia a vysoka kupna cena... muz na elektro auto caka uz skoro rok... strasne cakacie doby su teraz na to... ja mam VW T6 nove.... mild hybrid mi nic nehovori... my sme mali doma arteon hybrid, e-golf, ID3, ID4, e-tron na poskusanie... kvoli nasej praci sa k tomu clovek dostane jednoduchsie...

cubo2
29. mar 2022

@andrejkap123 lebo sa im nechce.. su lenivi

tanapeta
29. mar 2022

@anjelicek26 plug in hybrid ma batériu. Hybrid nemá.

andrejkap123
autor
29. mar 2022

@anjelicek26 a plug in hybridy maju zelenu spz. Ako vravia vyssie ma bateriu na nabijanie z nabijacky. Hmmm.

anjelicek26
29. mar 2022

@andrejkap123 ja toto nejako neanalyzujem, kedze potrebujem 7 miestne velke auto pre mna momentalne taka varianta neni, viem, ze muz sa v tom vrta pravidelne a ma kazdu chvilu nieco ine s firmy na vyskusanie... on je s toho nadseny celkovo, mna ta limitacia kilometrov brzdi.

andrejkap123
autor
29. mar 2022

@anjelicek26 okii no ja som nasla tak octavia ma plug in hybrid za 33 tisic (bez nejakej pridavnej vybavy). Mate niekto skusenosti????

manqua
29. mar 2022

@andrejkap123 nooo takze len zaklad. Ako neviem, pre mna by bola teda dolezita nejaka ta aspon ako taka vybava, aby boli aj dlhsie trasy pohodlne. Dojazd by mala mat aky?

andrejkap123
autor
29. mar 2022

@manqua uz v tom zaklade je to celkom dost vybavene…..

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrejkap123
autor
29. mar 2022

@tanapeta a co ste kupili?

andrejkap123
autor
29. mar 2022

@tanapeta ja som otvorena aj inym znackam 🙂

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katka708
29. mar 2022

Ja sa v tom moc nevyznám ale v com je plug-in hybrid lepší od hybrida? My mame len hybrid co sa nedobija. Je to suv a pri bežnej ceste do práce (40km denne) je spotreba benzínu 4,5. Ale teda pri rýchlej jazde na diaľnici alebo keď ideme cez Donovaly je priemer aj 10litrov
Ja by som keď už, zvažovala úplne elektromobil a aspoň 400 km a nabíja a ho doma cez noc len neviem co by to vyslo

anjelicek26
29. mar 2022

@tanapeta to je pravda a bude horsie...skoro vsetky automobilky momentalne stoja, co viem ide naplno len porsche... vsetci riesia kable, kedze na ukrajine ma kazdy velky vyrobca kablov minimalne jeden, ak nie dva vyrobne podniky :( My sme prekladali teraz vyrobu do mexika a maroka, ale nejde to zo dna na den.

andrejkap123
autor
29. mar 2022

@katka708 plug in hybrid prejde aj cisto na elektrine…

anjelicek26
29. mar 2022

@andrejkap123 pokial viem, tak nie... pouziva sa len na rozbiehanie a pri 50km/h vzdy prepina na spalovaci motor.. spytam sa vecer muza, ked prijde.

andrejkap123
autor
29. mar 2022

@anjelicek26 dakujeeem 🙂

martuska2
26. dec 2022

@anjelicek26 nie. Ja cajam na pkug in. Tych 50-70km prejde cisto na elekrrinu.a keddojde prepne na hybrid. Mne tych 50km staci na tyzden vozenia deti do skolky a do prace. A kebyze idem niekde daldj mam stale moznost tankovat benxin a nie som limitovana dojazdom na rl. Rozmydlsli sme duperb plug in, toyota rav4 a sportsge. Vyhral sportage. O par mesiacov dojde. Neda sa velmi vyberar na nove poskladane podla predstav sa caka 2 roky