Ploštica vtáčia - ploštica posteľná

kikul21
4. aug 2024

Každá určite viete čo je ploštica.
Ale prečo každý deratizer, hovorí len o jednom druhu ploštice?
Vedeli ste že je teda ploštica posteľná ale i vtáčia? A že vtáčia sa v ľudskom obydlí neudrží? Alebo teda nerozmnozi?

Všade sa píše len o ľudskej , malo stránok spomenie aj vtáčie. Ja som si privolala deratizacnu firmu so psami, keď som našla plošticu .. zobral pod mikroskop a až on mi povedal že je to vtáčia , druhý deratizer by striekaaaal

animus
4. aug 2024

@kikul21 áno vedela som to, na oknách máme hniezda lastovičiek a keď odletia, tlačia sa nám tie ploštice do bytu. Vždy musíme striekať vnútorný rám okien prípravkom na ploštice aby nevošli dnu. Rozmnožiť sa nevedia, ale vedia dočasne parazitovať aj na zvieratách a človeku.

viestta
4. aug 2024

Vcera si to tu pisala, vsak?
Ja to napriklad viem, preco to nevedia deratizeri treba sa ich opytat

kikul21
autor
4. aug 2024

@animus aj sa stalo že si si našla doma jednu?

diewcatqoo
4. aug 2024

Mne sa stalo, ze pri umyvani okien som zhodila hniezdo a tie potvory z hniezda sa nam rozutekali po byte. Volala som dezinsekciu a vysvetlili mi rozdiel medzi vtacou a postelnou, ale ze vraj aj ta vtacia moze cloveka postipat. Takze radsej som nechala vsetko vystriekat, nech je klud.
Stalo sa to este v roku 2019 (mam tu aj temu o tom) a doteraz stale pravidelne doma kontrolujem postel, aj nabytok a aj vzdy, ked idem na dovolenku, ani neotvorim kufor bez toho, aby som neprezrela ubytovanie. To je moja nocna mora, ze by sme ich mali v byte 😵‍💫

animus
4. aug 2024

@kikul21 áno, našla som aj doma ale zatiaľ vždy len v okolí okna. Nikdy nie vo vnútri bytu napr. na posteli alebo na gauči.

animus
4. aug 2024

@diewcatqoo tiež vždy na dovolenke hneď kontrolujem posteľ a matrace a naše kufre mávam v kúpeľni 😅

kikul21
autor
4. aug 2024

@diewcatqoo ako nájdem tu tvoju tému? 🙂

@animus áno ja tiez to isté , úplne psycho 😆