Plnohodnotné trávenie času bez práce a detí

6. júl 2022

Predstavte si, ze ste vo fungujucom vztahu, ale bezdetne (dieta by ku vam ani po par rokoch neprichadzalo) a mohli by ste si par mesiacov oddychnut od prace, z vyhorenia z prace, z frustracie, ze sa vam nedari sa stat maminkou. Ako by ste si vyplnali svoj volny cas pocas tohto obdobia?

pinkgirl
6. júl 2022

Cestovala by som - poznavačky.

sense
6. júl 2022

Sport, turistika, cestovanie

riskoh
6. júl 2022

Vzdelávanie, cestovanie

pribinak
6. júl 2022

Ísť robiť dobrovoľnícku do nejakej rozvojovej krajiny.
Prídeš na iné myšlienky, oddychnes si, uvidis kus sveta, urobíš niečo pre dobrý pocit a dobro sveta

heleninamama
6. júl 2022

Koníček - u mňa chovateľská stanica britských mačiek všetkých odtieňov. Chovala a predávala by som mačiatka a chodila by som výstavách po celej Európe s podobne postihnutými ženami. 😂

zuzikak
6. júl 2022

keby som nemala velke peniaze tak by som cestovala aspon po okoli, vlakom po slovensku alebo autom a pozrela by som si zaujimave miesta, hrady, zamky, prirodne ukazy..a vela by som citala. Spala by som do kedy by som potrebovlaa a budila sa bez budika a pripadne sla do nejakej dobrovolnickej akcie - aj na slovensku su napr. v nemocniciach. Naucila by som sa dalsi jazyk (napr.dohodnut si sukromneho lektora) a venovala by som sa aj sebe - vyformovat postavu a zlepsit kondicku. Idealne ak by sa k mnohym akciam pripojil aj partner (to cestovanie napr.)

viestta
6. júl 2022

Poznávacie zájazdy a cestovanie len tak, kde ma vlaky odvezu

ewka9
6. júl 2022

Ja by som si užila ručné práce, pletenie, háčkovanie, šitie, atď..

marcellka32
6. júl 2022

Cestovanie...každého láka iná krajina, mňa Taliansko, Maroko, Izrael, USA

kristinka92
6. júl 2022

Cestovala by som, pozrela všetky miesta kde som raz chcela ist a potom schudla, konečne by som mala čas si varit a chodiť cvicit 🙂

ivangeline
6. júl 2022

Hocico co nadchne obe strany (mna i partnera).

kleopatra114
6. júl 2022

Ak mas financie , cestovala by som . Veľa a vsade .

luccija
6. júl 2022

Cestovala, cvicila, masaze, joga

elizabet173
6. júl 2022

ja by som pracovala ďalej, možno na čiastočný úväzok, lebo niekto má prácu zároveň ako koníčka, alebo niekto pracuje vo vede a môže sa tomu venovať tempom, aké si určí, v tíme, ktorý si vyberie a možno by som uskutočnila niečo, o čom dávno rozmýšľam, je to forma charity a týkala by sa žien, ktoré sa ocitli v zúfalej situácii s deťmi, s mizerným príjmom, s postihnutým dieťaťom, alebo samé choré. Na o by som však potrebovala veľké množstvo financií, ktorí nemám a času, aby som ich zháňala, ktorý tiež nemám. Cestovania som si už užila, nejako zvlášť ma nenadchlo.

martinkatinka
6. júl 2022

Turistika po Slovensku

pinkgirl
6. júl 2022

Jeden čas som uvažovala o dobrovoľníctve v Afrike - ale veľa € to chcelo. Videla som dokument-reportáž o dvoch čechoch čo tam založili organizáciu a s dobrovoľníkmi čistia prales - dali sa vybrať turnusy na skoro na jar a v lete. Dobrovoľníci si musia sami zabezpečiť letenky, očkovania, víza - organizácia poskytovala ubytovanie, vegetariánsku stravu, materiál na výkon činností v lese. Bonusom bol výlet za gorilami do voľnej prírody.
A aj v brazílskom pralese sa dá dobrovoľnočiť - tiež som o tom videla reportáž.
Možností je v tejto oblasti neúrekom. Aj to by mohlo byť veľmi napĺňajúce🙂.

lopka1313
6. júl 2022

Ja som to mala, 3 mesiace. Paradne som si oddychla 🙂 bola korona a ja som menila pracu. Par tyzdnov som bola u seba doma, chvilku aj s priatelom, piekla som kolaciky pre celu rodinu (bolo pred vianocami), potom sviatky s rodicmi, potom opat asi tyzden sama a potom mesiac a pol u priatelovych rodicov s priatelom. Doobeda sme chodili peso na mini vylety, k jeho starym rodicom, prechadzky a tak a poobede ked pracoval, tak som len bola pri nom, citala si, rozpravali sme sa, pozerala filmy, varila s jeho mamou, chodila na nakupy alebo len tak proste bola. Par dni som aj prespala :D Potom po nociach sme obcas sli na nocnu rybacku a dalsi den dospali :D bol to super cas a skvely oddych 🙂 Po tych 3 mesiacoch som nastupila do novej prace uplne zrelaxovana a oddychnuta a jediny problem som mala len so skorym rannym vstavanim :D
Ten cas proste plynul a vobec mi nevadi, ze som ho netravila nejak uplne aktivne, ale fakt vypla a len relaxovala 🙂

emalka
6. júl 2022

toto som bola ja pred par rokmi, presne tato situacia. Robila som to co som v danom momente citila ako to spravne - cestovala som, chodila som na "rande sama so sebou", citala knih, pozerala serialy, ale tiez som mala tyzdne kedy som nerobila voooobec nic, len som spala.
Hlavne sa netlac do toho ze musis ten cas vyuzit "zmysluplne". Aj nicnerobenie je v tejto situacii liecive. Nevyvijaj na seba tlak, nechaj si volnost ♥️

lasoli
6. júl 2022

asi by som len odychovala a citala knihy,jedla dobre a nic by som nerobila

danielahamar
6. júl 2022

Ak by to bolo ozaj zle, nasla by som tábor, kde sú ľudia odstrihnuti od sveta.

autor
7. júl 2022

Dakujem Vam krasne za inspiracie. Pocestovane mam velmi vela za poslednych 10 rokov, to mi momentalne nechyba. Ale len tak sadnut na vlak a ist na vylet niekam do neznama do okolia sama so sebou, to si myslim, ze bude pre mna vyzva. Vacsinou som cestovala s kamosmi a kamoskami, s partnerom, nie sama. Partner je pracovne vytazeny, cize s nim len na vikend mozem ratat, aj to nie kazdy.

autor
7. júl 2022

@emalka toto mi pohladilo dusu, toto som si potrebovala precitat ❤ mala som v plane ako chcem robit to a tamto; ist za tymi a onymi a cele je to naopak - prvy tyzden doma a zacinam mat vycitky, ze nerobim skoro nic. Ale dost k tomu prispieva, ze som bola nedavno na operacii a cvicit nemozem. Budem pocuvat svoje telo.

sweetdreams1
7. júl 2022

Išla by som na cestu hrdinov SNP. Dodnes ľutujem, že som to nedala, kým ešte neboli deti. Teraz od nich na mesiac neodídem.

bilancia
7. júl 2022

sport , priroda, cestovanie

bubinko1506
7. júl 2022

Bola som v takej situacii - praca ma uz nenaplnala, babo po troch rokoch) ziadne na ceste (aj napriek ivf). Pustila som sa do projektu kompletnej prerabky bytu, cestovali sme, zmenila som pracu a vrhli sme sa na adopciu. Vysledok - po polroku povysenie v praci, zaradenie do zoznamu ziadatelov o osvojenie, muz ma presvedcil na este jedno ivf - mame z neho takmer 6 rocne dvojicky.

7lenka11
7. júl 2022

cestovanie a štúdium jazykov.. kebyže nie som ničím limitovaná, tak idem na polroka do sveta.. každý mesiac by som bola v inej krajine, stačí mi aj Európa..

btus
7. júl 2022

cestovanie - lezenie, turistika, lenošenie 🙂

maciatkolulu
7. júl 2022

@pribinak super nápad, odísť nnapar mesiacov, nechať muža, svoj život také reálne a všade samozrejme berú len tak ženské, bez prípravy, jazykov,ockovani,jasne,vsetko by si dala... No dobre😉👍nemám pocit ze sa autorka rozhodla tráviť čas bez muža a rodiny, chce vypnúť od stresu nad neúspechom mat dieťa a vyhorenia z prace. To zrovna nevidím na vypínanie v Rwande.
Ja by som reálne oddychovala, snažila sa byť s manželom co najviac, užívala si pokojný život. Predĺžené víkendy, welnes, išla s kamarátkami, keďže netuším co máš rada, tak ťažko ale venovala dá tomu, čo ťa baví, neviem, či máš rodinu, bola s nimi, proste taky kľud. A babo príde aj samé....

dooominika
7. júl 2022

Ja nemať deti, urcite by som okrem cestovania aj tancovala. Pocas tanca sa vyplavujú hormony stastia takze okrem peknej postavy je to dobre aj na psychickú pohodu🙂 Pred tym nez som sa stala mamou, som sa dva roky venovala salse a bachate. Ale ty si mozes vybrat aj iny žáner ako latino. Je to o tom co sa ti paci a rada počúvaš

adkalu
7. júl 2022

Kúpit psa-šport, turistika... A odcestovať na kraj sveta, prečistiť hlavu, utriediť, zamestnať zazitkami... Mne New York pomohol, dnes pracujem, študujem a mam deti