Playstation verzus herný notebook

katarinabelakova
25. jan 2023

Žienky. Dcéra bude mať 1.sv.prijimanie. Chcela by playstation alebo Herný notebook. Podľa mňa má ten notebook viac využití ako iba playstation. Bude mať 9 rokov učí sa veľmi dobre 🙂

klarissa25
25. jan 2023

Herný notebook ta nevyjde menej ako 1000e...

gemerka17
25. jan 2023

Herný notebook bude 2 krát drahší ako ps5. Najprv zisti aké náročné hry na výkon sa chce hrať.

divokykonik
25. jan 2023

My sme kupovali herný notebook za 2400 eur... Ak ťa teda neobmedzuje rozpočet, lepší je ten notebook.

brembo
25. jan 2023

@katarinabelakova radšej playko. Na herný notebook budeš postupne dokupovať iné veci a vyjde teda o dosť drahšie. Playstation cenami až tak nešli hore,ale dnes herný notebook je 3x drahší,ako pred 2 rokmi.
A keď chceš nadupaný herný počítač,tak ten ťa vyjde i na 5x toľko,čo pred 2 rokmi- kľudne i 9000€

beatrixx1525
25. jan 2023

Ja trepnem úplne odveci teraz, odporúčam Xbox 😂 ak by ste mali ísť do ntb, herné sú neskutočne drahé plus treba prirátať ceny hier samozrejme....konzola v tomto prípade vyjde určite lepšie, až na to, že ps5 má máločo dobrých hier zadarmo, treba si tam platiť členstvo a aj v rámci toho členstva tie hry sú také všelijaké a veľa hier proste musíš kúpiť- ceny sa pohybujú okolo 70-80€ za nové hry, 30€ priemer na tie spred pár rokov. Oproti tomu Xbox má za smiešne mesačné členské (ja si pamätám 1€ prvé tri mesiace, potom 12€, mohlo sa zmeniť) obrovskú knižnicu hier ktoré keď si raz zaplatíš členstvo tak môžeš hrať od nevidim do nevidím

h2
25. jan 2023

Herný notebook. Ten využije aj na školské veci. Môj syn má 11 rokov a väčšinu projektov do školy robí na notebooku a posiela učiteľom cez Edupage. A v budúcnosti bude toho len viac. Ináč, môj má aj playko, hrá sa asi tak rovnako na oboch. Tam závisí na tom, čo hrajú kamoši. S niektorými hrá na PS, s inými cez notebook.

elenka.k
25. jan 2023

@katarinabelakova herný notebook, vyjde síce draho - ak dokupiš - džojstik na hry, hry, myš, slúchadlá, chladič ...
Môj má aj herný Notebook aj playstation 5 Horizon - tá grafika je OCH.
Väčšinou je na playaku 😉

@beatrixx1525 do nedávna mal Xbox - presne ako píšeš 👍
Je tam treba platenia online a akcie ..... ale tiež v pohode. Zdedila ho staršia dcéra 😀
Ale ako samotné hry - novinky sú tiež drahé.

samcinka
25. jan 2023

herný notebook je podľa mňa lepší, využije ho aj na veci do školy, náš syn 11rokov má notebook a je nadmieru spokojný,a hrá sa s kamošmi ktorý majú playko,

katarinabelakova
autor
25. jan 2023

@samcinka a aký máte? Značku ďakujem 🙂

samcinka
25. jan 2023
koniarova
25. jan 2023

Tiež som za herný ntb. Máme aj ps5. Ficia na oboch. Ale ntb využívajú aj na školu.

petedea
30. jan 2023

@brembo Akokolvek nadupany herny notebook, je do dvoch rokov zastaraly, pretoze hry su zamerne vyrabane tak, aby mali stale vyssie hardverove naroky, takze kupovanie hernych notebookov, je len vyhadzovanie penazi von oknom.
Ja som tuto dilemu vyruesil tak, ze som kupil aj hernu konzolu, aj notebook a oproti najvykonnejsiemu notebooku, som este aj usetril.

petedea
30. jan 2023

@brembo A okrem toho, aj menej vykonny notebok zvladne akukolvek hardverovo narocnu hru, avsak, pri nizsich detajloch, atd., proste, ked sa pohras v nastaveniach.
A z druhej strany, mnohe nastavenia hry na najvyssie parametre, ktore zvladnu len najvykonnejsie notebooky, su len marketingove tahy, na oblbnutie hlupych ludi, pretoze v mnohych pripadoch, si rozdiel v nastaveniach uzivatel ani nevsimne a ak ano, rozdiel nie je ani zdaleka priamo umerny rozdielu v cene, najvykonnejsich a menej vykonnych hernych notebookov a okrem toho, v hre ide v prvom rade o dej a nie tak o kvalitu obrazu a detajlov, ci pocet snimok za sekundu, ktore si hrac ponoreny do deja hry, vlastne ani nema sancu vnimat a vsimat.