ahojte, potrebovala by som poradiť: poberám príspevok na starostlivosť o dieťa, ale vzhľadom na zmenu zákona (živnostníci musia mať fiškálne pokladne, nemôžu prijímať platby v hotovosti) od januára 2012, chcem platiť opatrovateľke (ktorá je živnostníčkou) faktúru prevodom na účet. Problém spočíva ako vždy v Úrade práce, keďže chcú, aby som faktúru hradila prevodom v banke a doložila kópiu papiera o prevode a od pani opatrovateľky chcú doklad z banky, že platbu dostala. Nemôžem platiť cez internet, lebo vytlačené potvrdenie o prevode na účet neakceptujú.
Nemáte niekto skúsenosti? Pracovníčky Úradu práce mi poradiť nevedia a chcú papier na papier, lebo príspevky na starostlivosť o dieťa sú vyplácané z fondov EU.
dakujem, uz nevladzem z toho ako chcu papier na papier, myslela som, ze faktura postaci, lebo nikde nepisu a nemaju jasne stanovene podmienky
Za 5e Ti v banke vystavia potvrdenie o tom, ze platba bola zrealizovana, v akej vyske, na aky ucet a kedy. To im staci (vlastna skusenost)
dakujem na stokrat
nemozes urobit prevod v banke cez ich tlacivo? jednu stranu od nich dostanes 🙂
@zirka vypis z uctu je danovo uznatelny doklad, takze musi stacit aj tetam na UPSVaRe aj EU a obe urcite mate vypisy z uctu. Ak vam chodia neskoro, tak mozete (ale zvycajne za poplatok) kazda z vas poziadat svoju banku o vystavenie potvrdenia o realizacii transakcie na ucte, co je tiez danovo uznatelny doklad