Ako to je momentálne ? Je v tomto čase zákaz vychádzania alebo nie je ? Ja už neviem, nechápem tomu..
Kto vychádza v tom čase? Možno zajace a škrečkovia 🥴
Neplatí vtedy. A viete prečo? Ja som to dlho nevedela, ale vraj keby zakázali vychádzať 24/7, bolo by to proti ústave. Tak to takto "obišli"
od 1 do 5 nieje zákaz vychádzania, je iba zákaz na cestovanie na dovolenku do zahraničia.
@emilius03 a to čo sa týka toho zákazu vychádzania do prírody ?? Vraj od 25teho platí :D
No chapem to tak, ze po novom teda po 20:00 vecer, do 1:00 mozes len do prace, alebo k lekarovi, tak nejak. Ale medzi 1:00 a 5:00 mozes kamkolvek, okrem cesty do zahranicia za ucelom rekreacie.
@laviedeluz prosim ta, mame tiez tento problem, ze sme neboli na chate uz tri mesiace, lebo je v inom okrese. Uz ale treba zacat sadit a robit v zahradke, tak som tiez rozmyslala, ze sa tam presunieme rano o 4, hodka cesty, cize by sme mali byt safe. Ale co potom priamo na mieste? Nemozem ani vyjst z chalupy do potravin napriklad? Toto mi nie je jasne, ci si mam brat zasoby z domu na cely pobyt na chalupe, alebo si mozem ist normalne nakupit potom? Alebo napriklad mame tam cyklotrasu, mozeme ist na bicykle?
a co vlastne plati pre ten zakaz vychadzania pretoze vonku je cez vikend vzdy plno ludi hlavne kolo jazera v meste, tak ten zakaz sa tyka vlastne akeho vychadzania vie mi to niekto vysvetlit?
aj po ihriskach je plno deti a aj mladi chodia kadetade
@laviedeluz
@katulienkax
@vikusjk a teda môže sa chodiť von od 1:00 - 5:00 alebo nie? Aku "medzeru" odstránili odtiaľ ?
@laviedeluz podla mna nie je nic nezodpovedne na tom, ze idete na vlastnu chatu. Akoze my nemozeme normalne ist na vlastnu nehnutelnost len preto, lebo je v inom okrese, ale keby bola v nasom okrese, tak by sme mohli. Rovnako doteraz sa lietalo kade tade po zahranici, kontrola veskera ziadna, tu pri BA na hraniciach trosku strasia, aby sa nepovedalo, ale inde ani nohy. To je chore cele podla mna, ale tak nic s tym nespravim... Dakujem za info, tiez nam nezostava ine, ako cestovat v noci, i ked je to len hodinka od nas, lebo cez den ked nas zastavia, tak testy netesty, proste nemas obhajitelny dovod (myslim taky, ktory je vo vynimke) na cestu a naco riskovat pokutu. Drzme si palce, nech sa to uz konecne znormalizuje 😅
@laviedeluz ja sa hlavne pýtam lebo priateľ za mnou chodil tak, že okolo 1:00 išiel domov aby to bolo mimo zákazu.. ale teraz neviem, či stále môže alebo už nie 😂 extrémny chaos v tom mám. A nie nemám 15, mám 25 rokov len sme ešte na začiatkoch vzťahu a nechceme u seba po 2 mesiacoch prespávať ešte, ani bývať spolu
..
@laviedeluz to s tymi dovolenkami je to trapne ako neschvalovala som to moc ale som skor ocakavala ze bude karantena alebo nieco take a nie zakazy.
Pretoze zivnostnici a majitelia firiem si cesty do zahranicia daju ako pracovnu a budu sa nam obycajnym ludom rehotat do oci ako vybabrali so systemom. A tiez majitelia nehnutelnosti v DUbaji a v inych danovych rajoch a tiez nehnutelnosti nasich papalasov v zahranici ... Tam si budu moct vycestovat. A este taki ti prachaci co maju miliony tak ti si pojdu kde budu chciet, maju pravnikov ziadnu pokutu nezaplatia lebo sa vyznaju v zakonoch. Vsetky tieto priondiate zakazy su len pre nas obycajnych ludi a smeju sa nam za chbtom papalasi jak nas drzia na kratko. Mikas sa uz trasie ze niekto po nom potom pojde a bude mat ...
medzi 1 a5 môže ísť domov.
S účinnosťou od 25. marca 2021 podľa čl. 5 ods. 4 ústavného zákona
č. 227/2002 Z. z. núdzového stavu na území Slovenskej republiky slobodu pohybu a pobytu zákazom cesty na rekreáciu v zahraničí aj v čase od 01.00 hod. do 05.00 hod.
do odvolania, najneskôr však do konca núdzového stavu, teda do 28. apríla 2021;“;
@laviedeluz To s tými chatami podľa mňa zmenia.
@laviedeluz Tam ide o to, že sa tam schádzajú rodiny z rôznych miest.. Podľa mňa to zrušia, len dajú nejaké podmienky, že len jedna rodina a pod.
Čiže podľa toho môžeme ísť medzi 1.00-5.00 aj za dedkom na návštevu? 😀 (covid už mal).
@laviedeluz ozaj cestujete vtedy? Lebo my mame reálne booknutu chatu a neviem ako to riešiť.
1-5:00 nie je zákaz vychádzania. Vtedy môžeš čokoľvek okrem cesty do zahraničia za účelom rekreácie.