Platí sa u gynekológ za vyvolávačku?

edithp
25. jan 2019

Ahojko baby..
Chcem sa spýtať, že či sa platí u gynekológa za vyvolavačku.. Dnes tam idem prvý krát s tou žiadosťou a neviem ci sa, za to platí.
Dakujem vopred za odpovede 😘

pininka
25. jan 2019

Ja som neplatila nic

edithp
autor
25. jan 2019

@pininka a akú máš poisťovnu? Lebo môj lekár je súkromný, tak neviem :/

pininka
25. jan 2019

@edithp ja myslím že už každá máme súkromného lekára. Ja som mala vtedy všeobecnú.

janulka257
25. jan 2019

Pokiaľ viem, tak ambulantný lekár žiaden vyvolávačku nedáva, resp. nemal by... môže sa to len pod dohľadom v nemocnici, kvôli možným komplikáciám

edithp
autor
26. jan 2019

@janulka257 naozaj? Tak toto som ani nevedela. 😯

janulka257
26. jan 2019

@edithp určite áno.. vyvolavacka je liek, ktorý má spustiť kontrakcie a tým že nie sú "prirodzené" ale vyvolané, tak by to malo byť v nemocnici pod dohľadom

anik56
26. jan 2019

@edithp a prečo vlastne chceš vyvolávačku? Tá sa dáva len v nemocnici, keď nastane nejaká komplikácia, odtečená plodová voda, slabé ozvy srdiečka, slabé kontrakcie a podobne. a vtedy sa samozrejme neplatí.

vejapa76
26. jan 2019

Mysliš vyvolanie pôrodu alebo vyvolanie menštruacie ( keď ti mešká ) ? ...na 1.ti odpovedali už vyššie a 2.neplatila som, sestrička pichla, menzes by mal prísť do 10 dní.

anik56
26. jan 2019

@vejapa76 jasné! Vyvolanie menzesu mi ani nenapadlo! V tom prípade sa naozaj neplatí, lebo je to zdravotný problém.

janulka257
26. jan 2019

ja som myslela že je reč o vyvolavacke pôrodu 😁😁😁

reni666
26. mar 2019

Mne raz dala recept že to mám kúpiť v lekárni a prísť späť, neviem už koľko som platila ale bolo v tom asi 6ks inekcií jednu mi pichla ostatné odložila do skrine :D asi ostatné už mali zadarmo

ave17
26. mar 2019

Baby, teraz budem za totálne blbu, ale prečo si niekto dáva pichnúť vyvolávacku menstruacie?? Ved keď nepríde, tak nepríde, mne by to nejako nevadilo, a raz určite príde, či??

simona1994
27. mar 2022

@ave17 diskusia síce 3 roky stará, ale momentálne riešim tento problém a MS mi mešká dva týždne a určite to nieje v poriadku, ak HCG z krvi vyšlo Negat
Nebola by som kľudná s odpoveďou "Veď raz príde"