Dobrý deň,
komu nosí poštárka dôchodok, tak jej platíte poplatok za to?
Alebo ako to je? Slovenská pošta ho vyplatí celý alebo si strhne za službu - doručenie poštárkou?
Ak áno, koľko?
Dakujem
@janka2927 dakujem, potom nechapem, že postova banka vychvaľuje ucet senior, pritom tam je poplatok 2,90 eura za mesiac?!
Ale to je poplatok banke, ty píšeš o vyplatení v hotovosti od poštárky.
Dôchodok ti vypláca sociálna poisťovňa,nie pošta....ona má ten poplatok za vedenie účtu,na ktorý si môžeš dať posielať aj dochodok
ak je vyplatenie na poste ( postarkou ), poplatok nieje,, ak je vypaltenie poukazkou postovej banky ( postarkou ) tam je poplatok za sluzbu ( ale presne kolko neviem ), 2,90eur je vedenie uctu v banke
Ale poplatok sa účet sú peniaze pre poštovú banku za vedenie účtu. Tak ako majú všetky ostatné banky.
Poplatok za poštovú poukázku (výplatný šek) je zas niečo, tam je poplatok za spracovanie, ako je napr SIPO, tam tiež je poplatok za spracovanie úhrady keď idete zaplatiť na poštu.
Jasné, takze dorucenie postarkou je bezplatné.
To len uvažujem, že potom nemá účet v postovej banke ziadnu vyhodu, iba samé poplatky.
Sociálna poisťovňa vypláca dôchodok v hotovosti bezplatne.
Poštárka potrebuje odmeny tak nahovorí seniora aby si založil účet v poštovej banke za 2.90€ mesačne.
Potom sa dohodne akú sumu mu bude vyberať z účtu v banke a nosiť domov, samozrejme za ďalší poplatok 2€.
Nedávno som to riešil seniorovi ktorý nechcel ani platobnú kartu, nič len zbytočne platil poštovej banke mesačne 4,90€ a keď si šiel vybrať 13. dôchodok na pobočku tak zaplatil poplatok za výber 10€.
Tak ak si nechávaš nosiť dôchodok, a nevyužívaš účet, alebo bankomatov kartu. Tak potom ti je účet v poštovej banke naozaj zbytočný.
postarke platia dochodcovia iba tringelt, vacsinou najvia davaju s malym a najmenej s velkym dochodkom. Postari si pridu takto aj na vyse 100eur z tych dakovnych dochodcov...
@egonsk toto dúfam, už je len minimálne… aj keď sme na Slovensku
@daniela1911 myslis vyska? Ano, minimalne tolko v dedine mensej ... v meste je to minimalne raz tolko, ak zrovna nemas lokalitu, kde ma vacsina dochodcov ucet v banke a nic in nenosia ;)
A ešte aj keď mal účet v banke nenastavila mu poštárka SIPO cez banku kde je lacnejšie ale platil "Realizácia SIPO u doručovateľa 1,50 €"
@egonsk dúfam, že už je minimum týchto situácii, kedy dôchodcovia dávaju tringelty z biednych dôchodkov. Pamätám si to ako decko na prázdninách u starých rodičov. Sumu nebudem ani komentovať radšej.
@daniela1911 stale to pretrvava, aj moja mama nehava aj vsetci dochodcovia naokoli co poznam. A ze je to realne viem preto, ze moja byvala a aj kamoska su postarky dorucovatelky.
Však veď kazda banka si účtuje poplatky za vedenie účtu. Senior účet ich ma ale nižšie ako štandardný účet. Tak o akých nevýhodách tu je reč
@sheila121 o tringeltoch som nič nepísal, len to čo som riešil tomu dôchodcovi, podozrieval poštárku, že mu kradne z dôchodku, lebo mal papier od sociálnej o zvýšení dôchodku, ale stále mu nosila rovnako.
Tak som nakoniec zistil že má účet v banke o ktorom predtým nič nevravel a takto mu to chodí SP posiela na účet, poštárka vyberie z účtu a donesie domov. Rozdiel mu ostával na účte.
Boli sme osobne na pobočke sociálnej poisťovni, tam vypísal tlačivo, že chce dôchodok v hotovosti na adresu a čo mal sporiaci účet v poštovej "na pohreb" s 0,5% úrokom v poštovej zrušil a dal do FIO s 3% úrokom a bezplatným vedením účtu. Tam dal súrodenca ako disponenta s účtom aby mohol na pobočke vybrať.
@chvostik1 sú na slovensku bezplatné banky za vedenie účtu, a niektoré platené pri splnení podmienok tiež nič neúčtujú
Ma to výhody. Príklad máš dôchodok 20 tého a padne to na pondelok tak môžeš mať peniaze na účte už v piatok 17 tého. Na účte sú stále skôr peniaze.
@sheila121 nič v zlom. To je ako? Ten systém nepoznám.
Nie,neplatis postarke nič