Ahojte zienky, v roku 2017 sa muz prestahoval z dediny do bytu v meste co si kupil. Trvale a prechodne bydlisko si menil az teraz v roku 2020. Za odpad sa za neho platilo v tej dedine kde mal pisany trvaly pobyt.
Lenze teraz ho uradnicka kontaktovala ze si ma zaplatit za odpad od roku 2017 hoc platene zan bolo ale v dedine.
Ako to riesit? Vyplatit nechat tak? Nezaplatit?
závisí to od VZN konkrétneho mesta ...u nás napr, platí ak vlastní nehnuteľnosť, bez ohľadu na to či tam má aTP ...čiže ak má TP v inej obci platí 2x
@amelia000 treba si zistiť všetky podmienky platenia za komunálny odpad v danej obci (to znamená u tvojho muža aj dedinu aj mesto)...ja som mala trvalý pobyt dlhé roky v meste (u rodičov) a bývala som v inej obci, kde som mala nahlásený prechodný pobyt....celú sumu za komunálny odpad som platila v obci s prechodným pobytom a na mestský úrad do mesta som každý rok posielala potvrdenie o zaplatení komunálneho odpadu v inej obci a čestné prehlásenie, že sa viac ako 90 dní v roku nachádzam mimo trvalého pobytu...na mestskom úrade miesta trvalého pobytu mi ale vždy vyrátali alikvotnú čiastku, ktorú som musela tak či tak zaplatiť....a ešte bonboník...keďže som pracovala v úplne inom okrese a trvalý aj prechodný pobyt som mala zase v inom okrese, tak zamestnávateľ musel za mňa zaplatiť tiež komunálny odpad v obci miesta zamestnania...
moj muz to tiez tak mal iste obdobie a urobil to tak, ze doniesol papier o tom, ze zaplatil za odpad inde a dovidenia, ved vybavena 🙂
Presne ako píše @patka06. Tiež som mala inde trvalý pobyt a môj byt bol celé roky prázdny. Posledné 3 roky som však musela platiť smeti aj v ňom za 1 osobu.
nám tiež pri stahovaní dali vymer na celý rok , tak som niesla potvrdenie že čast roka som naozaj zaplatila v inom meste, aj ten prepis, stahovanie predsa len niečo trva
platit ma tam kde byva, ja som platila tam kde som byvala a na TP som niesla potvrdenie o zaplateni
ja mam byt v meste aj dom na dedine a platim odpad v oboch castiach hoci na dome nemam ani trvaly ani prechodny pobyt mam to zahlasene na obci takisto platim vsetko dvojmo plyn elektriku aj vodu vsak to spotrebuvavam a tvorim odpad vsade
Nech predloží potvrdenie o zaplatení za ten daný rok.