Platenie za odpad prípade prechodného pobytu

amelia000
27. apr 2020

Ahojte zienky, v roku 2017 sa muz prestahoval z dediny do bytu v meste co si kupil. Trvale a prechodne bydlisko si menil az teraz v roku 2020. Za odpad sa za neho platilo v tej dedine kde mal pisany trvaly pobyt.
Lenze teraz ho uradnicka kontaktovala ze si ma zaplatit za odpad od roku 2017 hoc platene zan bolo ale v dedine.

Ako to riesit? Vyplatit nechat tak? Nezaplatit?

lujza10
27. apr 2020

Nech predloží potvrdenie o zaplatení za ten daný rok.

patka06
27. apr 2020

závisí to od VZN konkrétneho mesta ...u nás napr, platí ak vlastní nehnuteľnosť, bez ohľadu na to či tam má aTP ...čiže ak má TP v inej obci platí 2x

amelia000
autor
27. apr 2020

@lujza10 ako myslis zeby stacilo vypytat si potvrdenia z tej dediny ze tam platil za odpad a predlozit na urade v meste?

@patka06 vzn? Co je ta skratka? Kde by som nieco take nasla nevies mi poradit?

patka06
27. apr 2020

@amelia000 VZN je všeoobecne záväzné nariadenie, ktoré schvaľuje mestské zastupiteľstvo ...všetky by mali byť na stránke mesta, ale je ich veľa ...tak je asi jednoduchšie spýtať sa priamo tej úradníčky čo ho kontaktovala a vysvetliť je situáciu

amelia000
autor
27. apr 2020

@patka06 dakujem 🙂 skusim pozriet a ak nenajdem tak sa jej opytam

tilko
27. apr 2020

@amelia000 treba si zistiť všetky podmienky platenia za komunálny odpad v danej obci (to znamená u tvojho muža aj dedinu aj mesto)...ja som mala trvalý pobyt dlhé roky v meste (u rodičov) a bývala som v inej obci, kde som mala nahlásený prechodný pobyt....celú sumu za komunálny odpad som platila v obci s prechodným pobytom a na mestský úrad do mesta som každý rok posielala potvrdenie o zaplatení komunálneho odpadu v inej obci a čestné prehlásenie, že sa viac ako 90 dní v roku nachádzam mimo trvalého pobytu...na mestskom úrade miesta trvalého pobytu mi ale vždy vyrátali alikvotnú čiastku, ktorú som musela tak či tak zaplatiť....a ešte bonboník...keďže som pracovala v úplne inom okrese a trvalý aj prechodný pobyt som mala zase v inom okrese, tak zamestnávateľ musel za mňa zaplatiť tiež komunálny odpad v obci miesta zamestnania...

lujza10
27. apr 2020

@amelia000 ano, u nas to je tak.

timetotime
27. apr 2020

moj muz to tiez tak mal iste obdobie a urobil to tak, ze doniesol papier o tom, ze zaplatil za odpad inde a dovidenia, ved vybavena 🙂

lentilkaxxx
27. apr 2020

Presne ako píše @patka06. Tiež som mala inde trvalý pobyt a môj byt bol celé roky prázdny. Posledné 3 roky som však musela platiť smeti aj v ňom za 1 osobu.

sara07
27. apr 2020

nám tiež pri stahovaní dali vymer na celý rok , tak som niesla potvrdenie že čast roka som naozaj zaplatila v inom meste, aj ten prepis, stahovanie predsa len niečo trva

erickatt
27. apr 2020

@amelia000 ja tak nosím z dediny kde bývam, na dedinu kde mám trvalé bydlisko. Akceptujú to

amelia000
autor
27. apr 2020

@erickatt no ja som vyskusala im tam este napisat...doteraz nikto nic neriesil od roku 2017 kedy bol majitelom nehnutelnosti..az teraz po svadbe ked sj dal trvale bydlisko do mesta tak chcu za smeti od roku 2017. Nechapem preco az teraz. 🤔

lubka73
27. apr 2020

platit ma tam kde byva, ja som platila tam kde som byvala a na TP som niesla potvrdenie o zaplateni

andrejka1974
27. apr 2020

ja mam byt v meste aj dom na dedine a platim odpad v oboch castiach hoci na dome nemam ani trvaly ani prechodny pobyt mam to zahlasene na obci takisto platim vsetko dvojmo plyn elektriku aj vodu vsak to spotrebuvavam a tvorim odpad vsade