Platby do Čiech

klaudiamedvecka
13. nov 2018

ahojte kočky, posielate niektorá peniaze do čiech? ako to funguje? mám VUB banku a neviem sa nejako dočítať ohľadom poplatkov za prevod.. či je to bez poplatkov?
ďakujem

nicooollka
13. nov 2018

@klaudiamedvecka dobrý deň posielam mesačne do Čiech nejaké peniažky ja mam účet vo fiu a tam je poslať poslať peniaze v rámci banky fio a aj do CZ tak ze ja to mam bez. Poplatkov aj eurozónu keď dáte je bez poplatkov ale zahraničný bere poplatky neviem presne koľko.

haluta
13. nov 2018

V EUR alebo CZK?

nicooollka
13. nov 2018

@haluta v czk

haluta
13. nov 2018

@nicooollka Pri prevode v CZK do Českej republiky, ak je zasielaná suma v prepočte menej ako 1700 EUR, budete mať poplatok 10 EUR v prípade zadania platby cez internet banking. Je potrebné počítať s tým, že takéto prevody neprechádzajú priamo z banky do banky, ale prechádzajú cez korešpodenčné banky, ktoré majú ďalšie poplatky. Ak si želáte uhradiť aj tieto poplatky tak, aby príjemcovi bola na účet pripísaná celá zaslaná suma, tak je potrebné pri zadávaní prevodu zvoliť možnosť OUR - platby platí príkazca. Vo Vašom prípade bude garantovaná výška týchto poplatkov 200 CZK.

Odporúčame Vám, pokiaľ je to možné, dohodnúť si s príjemcom platbu v eurách, nakoľko v tom prípade by ste mali poplatok maximálne 0,22 EUR.

haluta
13. nov 2018

@klaudiamedvecka stiahnutá odpoveď priamo zo stránky vub 🙂

lavender21
13. nov 2018

@klaudiamedvecka ja posielam celkom často z čiech na Slovensko. Keď potrebujem hneď, tak posielam z účtu na účet (mám slovenskú sporiteľňu a českú sporiteľňu a tam je to bez poplatku). Ak mi to nesúri a stačí mi to do dvoch dní používam stránku TransferWise.com. Oplatí sa hlavne pri väčšej sume peňazí, je tam kurz lepší ako v banke, aj keď si tam účtujú poplatok...

evittam
13. nov 2018

@klaudiamedvecka V Eur cez IB bezplatne-mam VUB.

malinajahoda
13. nov 2018

@evittam 👍 takisto.

nicooollka
14. nov 2018

Ja mesačne posielam 1200kc a neplatím žiadne poplatky 🙂

klaudiamedvecka
autor
23. nov 2018

@nicooollka @haluta @lavender21 @evittam @malinajahoda
ďakujem Vám žienky❤️ idem nato, snáď všetko dobre dopadne🙏
dohodli sme sa na prevode v eurách, tak som zvedavá, či mi náhodou nestiahne poplatok..